S DVĚMA NOVÁČKY NA ÚSTÍ

S DVĚMA NOVÁČKY NA ÚSTÍ

Reprezentační přestávka skončila a do obvyklého chodu sezony se opět zapojí sedm hráčů, kteří byli „služebně“ mimo tým. Soupeřem, který ve čtvrtek otestuje naši připravenost, bude letos dobře hrající ústecká Sluneta.

V tabulce znepřehledněné mnoha odloženými zápasy je Ústí na třetím místě se čtyřmi prohrami, my jsme druzí bez prohry a první je Opava se třemi prohrami. Tedy jedná se vlastně o souboj tabulkových sousedů. Na druhou stranu je pravdou, že Ústí letos hraje dobře a dokáže hrát hodně vyrovnaně s jakýmkoliv týmem. Například v prvním kole prohrálo Ústí s Pardubicemi na venkovní palubovce 81:84 a v minulém kole doma spláchlo Děčín. Na druhou stranu hráči Slunety podlehli nováčkovi BK Olomoucko a to dokonce nejvyšším rozdílem ze všech utkání. Nebo prohráli vyhraný zápas na USK. „Měli jsme s hráči dost plamenný rozhovor už po zápase a ještě se to bude řešit, protože já to tak prostě nenechám. Takto k zápasu hráči přistupovat nesmějí a nebudou!“ rozohnil se minulý měsíc Tomáš Hrubý.

 

Ústí vede jako hlavní trenér Antonín Pištěcký, který má k ruce hrajícího asistenta Standu Votroubka, na jehož působení v našem týmu nelze zapomenout. Však jako jeden z mála aktivních hráčů vlastní ve své sbírce medaile všech hodnot z nejvyšší české basketbalové soutěže. Všechny je získal v červenobílém dresu s lvem ve znaku. Na pozici generálního manažéra se můžeme potkat s Tomášem Hrubým, který čas od času svými komentáři na aktuální dění zvedne vášnivou diskuzi.

 Standa Votroubek

Soupiska Ústí využívá služeb čtyř Američanů. Zahraničních hráčů bylo pět, ale jak už to bývá, jednomu z nich zamotaly život rodinné problémy a přesně před měsícem odehrál Josh Wolfram za Ústí poslední zápas a odešel. „Je to pro nás ztráta, a upřímně musím říct, že jeho odchod nás překvapil. Nebylo to z jeho strany úplně košer, ale musíme s tím bojovat. Rodinu uvádí jako důvod k předčasnému konci snad každý rok aspoň jeden cizinec. A mně to už přijde trochu jako folklor! Intenzivně hledáme náhradu a můžu potvrdit, že v nejbližší době přijde nový hráč, opět cizinec,“ naznačil šéf Slunety Hrubý v rozhovoru pro server iBasket.cz. Zatím na oficiální soupisce žádné jméno nepřibylo.

 
Godfrey

Zato na naší straně se fanoušci budou moci učit dvě nová jména - Calvin Godfrey  a Dardan Beriša. Poznáte je hravě. Calvin okupuje prostor pod koši na pozici pět. Jeho dobře vyrýsované tělo sice v zápase skrývá dres s číslem 21, ale předpoklady pro fyzickou hru látka trika nezastaví. Jeho try out skončí po sobotním zápase v Jindřichově Hradci a pak buď tým opustí, nebo bude pokračovat. Tedy o motivaci tento 203 cm vysoký pivot nouzi nemá. Při kvalitě ústeckých pivotů Davida Šteffela a loňské komety Ladislava Pecky bude trenérům moci dobře ukázat svoje schopnosti, které jeho předchůdcům na této pozici chyběly.

 
Beriša

Na opačném pólu hrací plochy operuje kosovský snajpr Dardan Beriša, majitel kosovského, chorvatského a polského pasu přiletěl v úterý před polednem a hned večer se zapojil do tréninku. K jeho přednostem by měly patřit hlavně trojková střelba, průniky do koše a přihrávky. Člen kosovského reprezentačního výběru bude oblékat dres s číslem 11 nejen proto, že zůstal volný po odchodu Diggse, ale i proto, že číslo se dvěma jedničkami je jeho číslem i v národním týmu. Dardan bývá často označování jako nejlepší hráč Kosova. Něco na tom bude, protože trenér kosovské reprezentace ho v posledních dvou zápasech kvalifikace o MS 2019 nechával na palubovce 33 resp. 40 minut. „To, že nebudu muset v Nymburce hrát celý zápas je i pro mě dobré. Budu totiž moci do svého času na palubovce vložit daleko více energie a síly,“ odpovědět Dardan Beriša na otázku, zda je připravený na možnou menší minutáž než doposud.

 

Na utkání se trenér Oren Amiel pochopitelně těší. Ač nezpochybňuje nymburskou roli favorita utkání, přesto určitý prvek tajemna zahaluje jeho pohled na utkání. „Soupeř měl dostatek času trénovat společně, navíc ještě ani nevypadl ze zápasového rytmu, protože během přestávky sehrál jeden ze zápasů Alpe Adriatic Cupu. My potřebujeme vyhrát nejen kvůli bodům v tabulce, ale také abychom s dobrým pocitem odstartovali další část sezony po reprezentační přestávce. Je trochu otázkou, v jaké formě se ukáží navrátilci. Navíc budeme mít dva nové hráče. Jeden je sice v tréninkovém zapojení deset dní, ale jen s torzem týmu, druhý přišel 48 hodin před začátkem zápasu. Není jednoduché zapojit nové hráče do našich systémů, chvíli to bude trvat.“

 

Kromě vítězství věří trenér Amiel na podporu nymburským fanoušků. „Věřím, že po basketbalem nabitém říjnu a určitým zklidněním v listopadu, už budou mít fanoušci chuť užít si krásu našeho sportu. Myslím, že je bude čekat moderní, rychlý a dynamický basketbal, který stojí zato sledovat na vlastní oči přímo v hale.“

    

Utkání desátého kola Kooperativa NBL začíná v hale Sportovního centra v 18:30. V poločasové přestávce budou soutěžit děti v piškvorkách a před poslední čtvrtinou budou moci dva dospělí pokoušet Štěstěnu střelou z půlky. Vítěz bere od partnera firmy Barton 5.000,- Kč. 

 
vloženo: 28.11.2017 23:12 / přečteno: 7922x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.