BEZVÝHRY PROTI BEZPROHRY

BEZVÝHRY PROTI BEZPROHRY

V posledním kole první poloviny základní části se utkají dva týmy z opačných pólů tabulky a to znamená, že favorit zápasu, i když hrajeme venkovní zápas, je jednoznačně daný.

Během reprezentační přestávky oba týmy řešily komplikované situace. Náš tým se potýkal s malým počtem hráčů, protože více než polovina z nich byla s reprezentací. Jindřichův Hradec pro změnu sáhl dramaticky do sestavy a rozloučil se se všemi zahraničními hráči vyjma Tawiaha.  Klub rozvázal smlouvy se třemi Američany a Lions opoustili Danny Lawhorn, Cameron Jones a Josh Turner. Jenže po odchodu tří zmiňovaných požádal o uvolnění také Chris Tawiah a bylo mo vedením klubu vyhověno.
 

„Dospěl jsem k tomu, že prostě Američané nejsou lepší než naši čeští hráči. Proto nemá žádnou cenu je v týmu držet,“ zdůrazňuje hlavní trenér basketbalistů Karel Forejt v článku na iBasketu.  „Bodové příspěvky se od Američanů v soutěžních zápasech začaly pomalu vytrácet a obrana byla stále v jejich podání špatná,“ popsal pro stejný server Karel Forejt.

 

V minulém utkání proti Děčínu tak Lions vyrukovali se dvěma novými hráči. Prvním z nich je Edi Sinadinović-Stojilković, který nebude v české lize nováčkem. V minulé sezoně odehrál půl roku v Brně. Zpočátku hodně využívaný hráč se na začátku ledna s týmem na pokračování nedohodl. Druhým novým hráčem je 189 centimetrů vysoký americký křídelník Upchurch, který loňskou sezonu strávil ve finském týmu Hyvinkaan Ponteva (2.liga), kde v průměru zapisoval 33 bodů, 8 doskoků a 5 asistencí.

 

Kromě nových hráčů se po zranění vrací Lukáš Stegbauer a také legenda Standa Zuzák. Jediným hráčem, který zůstává na marodce Jindřichova Hradce, je Theodor Dlugoš.

 

Do Jindřichova Hradce odjedeme s dvanáctkou hráčů, pravděpodobně bude chybět Petr Benda. Jeho lehké zranění kolena více potřebuje klid než zápasovou zátěž. Navíc nás čeká ve středu důležitý zápas v Champions League a také se blíží konec try outu pivota Godfreye, a díky absenci Petra tak může dostat výraznější porci minut. Zajímavý zápas může odehrát Martin Kolář, který bude mít šanci zahrát si proti svému spoluhráči z B-týmu Nymburka Lukáši Stegbauerovi. Druhý jeho parťák z Nymburka Theodor Dlugoš je bohužel zraněný.

 

Je nad slunce jasné, že jedeme k Vajgaru pro dva body. Nic nenamítá ani historie vzájemných zápasů, kdy lze vyčíst, že nás náš sobotní soupeř ještě nikdy neporazil a dokonce ani nehrál těsný zápas. Nejvyrovnanější závěrečné skóre bylo 96:83, 26.ledna 2014 právě v Jindřichově Hradci. Ostatní zápasy skončily rozdílem vyšším, nejvyšší rozdíl má hodnotu 61 bodů. Téměř v polovině ze všech 15 utkání jsme nastříleli více než sto bodů. Je tedy otázkou, zda bude výběrčí poplatků v našem týmu opět v permanenci. 

 

Trenér Oren Amiel před zápasem: „Jindřichův Hradec výrazně změnil kádr a vůbec nevíme, co od nich můžeme očekávat. Podívali jsme se na video ze včerejšího zápasu, jak hráli v Děčíně a z toho budeme vycházet. Musíme přijet připravení a během celého zápase udržet stejnou energii jako v zápase proti Ústí.“ 

 

Pavel Pumprla před zápasem: „Musíme k zápasu přistoupit zase jako ve čtvrtek proti Ústí. Jedeme hrát s týmem, který ještě nevyhrál a teď protočil polovinu sestavy, resp. všechny cizince. Jenže v minulém kole odehrál slušné tři čtvrtiny v Děčíně, a to znamená, že nemůžeme jet s tím, že se zápas  vyhraje sám. Není to zápas v Přelouči, Jindřichův Hradec má svou kvalitu. Pokud ale přistoupíme k zápasu zodpovědně a nastoupíme na ně od začátku, žádné problémy nenastanou.

Je třeba mít na paměti, že hráčská kvalita soupeře se projeví v okamžiku, kdy mu k tomu dáme prostor. Pokud na ně zatlačíme, budou se prosazovat mnohem hůř a nezačnou si věřit. Pokud jim na začátku dovolíme lehké střely, chytnou se, a pak může být nebezpečný skoro každý tým.

 
Martin Kolář před zápasem: „Zápas s Jindřichovým Hradcem bude podobný jako zápas s Ústím. Všechno je to jen o nás a naší hře. Doufám, že mi trenér dá opět šanci, kde budu moci ukázat, na co mám.“ 
 
vloženo: 01.12.2017 17:22 / přečteno: 7864x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.