111 SE NÁM LÍBÍ

111 SE NÁM LÍBÍ

Asi jsme našli zalíbení v jedničkách. Hned za dva dny po zápase s Ústím se objevily i na konci utkání s Jindřichovým Hradcem. Rozdíl sice nebyl tak vysoký jako ve čtvrtek, avšak 111:75 v náš prospěch vypovídá o převaze na hřišti.

Lions představili poprvé doma jednoho z nováčků Upchurcha, který se projevil jako slušný snajpr. Za 27 minut na hřišti stihl nastřílet 36 bodů (6 trojek a TH 9/8) a utvořil rekord v počtu nastřílených bodů v jednom utkání letošní sezony. Nicméně na okřídlené přísloví, že jedna vlaštovka jaro nedělá, došlo i v tomto utkání. Druhým nejlepším střelcem byl (a to nás i trochu těší) Lukáš Stegbauer jen s 11 body. Jenže žádný další hráč už dvouciferný počet bodů nenastřílel.  To u nás jsme měli dvouciferných střelců hned pět a také kompletně zaplněnou listinu střelců čísly různými od nuly. Dokonce střídající hráči nastříleli 71 bodů oproti dvaceti bodům jindřichohradeckých hráčů mimo základní pětku.

 

Byli jsme lepší i ve všech dalších týmových statistikách jako body z rychlého protiútoku (38:12), body po ztrátách soupeře (28:11), body z druhé šance po útočném doskoku (23:6). Domácí hráče jsme jednoznačně přeskákali (49:22) a byli jsme v ofenzívě absolutními králi podkošového prostoru. Z vymezeného území jsme nastříleli lehce nad polovinu svých bodů. Domácí, kteří se do podkošového prostoru báli, hrozili zpoza trojkového oblouku. Nakonec kromě šesti trojek Upchurcha přidali po třech Stegbauer a Bašta. S přihlédnutím k úspěšnosti 46% to byla jediná „disciplína“, ve které nás domácí porazili.

 

Vstup do zápasu se určitě neodehrál podle not našeho trenéra. V polovině první čtvrtiny jsme prohrávali 15:8, když se na 11 bodech podílel již zmiňovaný Upchurch, který proměnil i trojku s faulem, tedy dokončil čtyřbodovou akci. My jsme sice vysunuli tři hráče do obrany až pod koš soupeře, ale také jsme se dopustili dvou ztrát. O body se starali podkošoví hráči Kříž (6b.) a Barać (2b.). Za tohoto stavu došlo také ke změně složení hráčů na palubovce. Přišli Godfrey a Pumprla. U prvně jmenovaného se chvilku zastavme. Pobyl na palubovce lehce nad minutu a půl a podívejte se, jaké údaje si zapsal do své statistiky: 3 fauly za 20 sekund, útočný doskok, koš s faulem, zisk, asistenci a čtvrtý (útočný) faul. Nicméně za dobu jeho pobytu se náš tým dotáhl na domácí a po Rayově dvojtaktu jsme se dostali do vedení 18:17. Lions se pak ještě na chvíli dostali před nás, ovšem aktivně hrající Boris Barać za pomocí pět trestných hodů a jednoho koše začal postupné vzdalování našeho týmu. Za zmínku ještě stojí, že po jednom souboji pod košem už v páté minutě byl z hřiště odnesen spoluhráči Jiří Šoula, který špatný došlap odskákal pochroumaným kotníkem a v šesté minutě po zranění zad odstoupil i Standa Zuzák.

 

Od druhé čtvrtiny se už utkání vyvíjelo očekávaným směrem. Do listiny střelců se za druhou čtvrtinu zapojilo osm našich hráčů, kteří společnou rukou nastříleli 27 bodů a v obraně dokázali domácí zastavit na 14 bodech, z nichž 12 „podepsal“ Upchurch a 2 body po útočném doskoku přidal Fical. Ve třetí čtvrtině jsme hráli rychle dopředu, na hodně košů nám stačilo deset sekund a skóre narůstalo až k devadesáti bodům. Na palubovku se vrátil čtyřmi fauly obtěžkaný Godfrey a tentokrát mu osud přichystal skoro pět minut, za které stihl ztrátu, dvě asistence, dunk a získaný faul. Minutu a padesát sekund před koncem třetí čtvrtiny musel povinně střídat. Poslední čtvrtina byla čekáním na stovku. Na 99 upravil trojkou Ray a ten samý hráč přispěl stovkou i do klubové pokladničky po útočném doskoku a asistenci Petra Bendy. V poslední čtvrtině dali domácí čtyři trojky (Bašta 2 a Stegbauer 2) a tím vytáhli skóre na konečných 75 bodů.

 

Body: Upchurch 36, Stegbauer 11, Bašta 9, Novák V. 6, Zuzák a Fait oba 4, Fical 3, Kantůrek 2 - Barać 19, Ray 17, Peterka 14, Berisha 11, Vyoral 10, Kříž 9, Benda 8, Bohačík 7, Godfreay a Lawrence oba 4, Kolář 2, za dva body: 36/11:52/35, trojky: 26/12:22/7, TH: 20/17:22/20, doskoky: 22:49, ztráty: 19:17, zisky: 8:14, fauly: 20:16, čtvrtiny: 21:29, 14:27, 20:33, 19:22

 
vloženo: 03.12.2017 09:49 / přečteno: 6993x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.