ŘEKLI PO UTKÁNÍ ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ ...

Sesbírali jsme střípky ohlasů po utkání se Slunetou Ústí nad Labem. S Krojcem, Pampim, Mártym, Vojtkem a Dardanem jsme krátce zabrousili na různá témata.

Martin Kříž

Věděli jsme, že musíme potvrdit roli favorita a splnit povinnou výhru. Od začátku bylo vidět, že jsme přitlačili v obraně, dali pár lehkých košů a nastavili nějaký řád zápasu a pak jsme postupně navyšovali skóre. Začátek třetí čtvrtiny nebyl úplně ideální, dostali jsme nějaké trojky a lehčí koše, ale za chvilku jsme proměnili pár rychlých protiútoků, a utkání se vrátilo do stejných kolejí.

O vztahu předchozího „volna“ a neproměněných střel na začátku zápasu…

Volno bylo před začátkem reprezentační pauzy dva dny. Pak kluci trénovali v Nymburce, my s reprezentací,… takže žádné „volno“ nebylo, takže to tím být nemůže.

 
Pavel Pumprla

Víme, že tyto zápasy jsou o tom, jak k nim přistoupíme a jak se nám podaří první čtvrtina. Jakmile to v  zápase rozjedeme a získáme náskok deseti, patnácti bodů, většina týmů ztrácí proti nám motivaci a hraje se jim těžko. Pokud před utkáním trochu věřili, že se s námi dá hrát, tak za stavu třeba 28:10 na začátku druhé čtvrtiny přestávají věřit.

O ztrátách…

Pár ztrát nám dali zadarmo a k velkému počtu jsme je svou hrou donutili. Byly z toho volné střely a to je to, co potřebujeme. Bylo by fajn takhle přitlačit i soupeře z Champions League, ale ti jsou mnohem více zvyklí na takový způsob a tempo. Když jsem viděl Robinsona, že po mých ziscích udělal další ztrátu, tak mě ho bylo i trochu líto. Myslím, že se dostávám do stále lepší fyzické pohody než na začátku sezony. Začínám si více věřit na nohách, stíhám obranu lépe než na začátku… a to mě těší.

O obraně na různých pozicích…

Obrana na čtyřce je něco jiného, než na co jsem v kariéře zvyklý. Čtyřky jsou hráči, kteří staví clony, je to neustále nějaký pop out na trojce, prát se o doskok, ale není to moje typická obrana. Já častěji vybíhal za hráči, snažil se je presovat a bránil clonu z pozice malého hráče. Snažím se hodně vypomáhat a přebírat, protože se pak dostanu na ty malé hráče.

 
Martin Kolář

Podařilo se nám od začátku plnit taktiku, kterou jsme měli . Dařilo se jak na obranné tak na útočné polovině a splnili jsme roli favorita.

O hře až v poslední čtvrtině a o posledním nájezdu… 

Jsem samozřejmě moc rád, že šanci dostanu, ale po třiceti odsezených minutách na lavičce není úplně příjemné jít do zápasu. Chvíli to trvá než se rozeběhnu. Když jsem byl delší dobu na hřišti, spadla ze mě úvodní nervozita a hrálo se mi lépe. 

O kilu…
První šestku jsi nedal schválně?

I kluci si ze mě dělali legraci, že jsme nechtěl dát stovku. Nakonec jsem ji stejně dal, takže na mě nadávali v šatně.

???
Kluci se vsázeli, kdo na hřišti trefí stovku a já jsem byl Pampiho vítězný kůň. Pampi díky mě vyhrál (smích).

 
Dardan Berisha

Nymburk je jeden z nejlepších týmů v Česku se spoustou získaných titulů. To jsem věděl a teď jsem dostal příležitost si v tom týmu zahrát. V zápase jsme pracovali tvrdě a stoprocentní nasazení od první minuty bylo největším faktorem vítězství.

O obraně a útoku…

Hráli jsme výbornou obranu, tak byla pro konečný výsledek důležitější.

O fanoušcích…

Jsem opravdu nadšený a chtěl bych poděkovat divákům za podporu. I to mi pomáhá se začlenit do celého týmu. Byl to teprve můj druhý den v Nymburce. Budu stále lepší!

 
Vojtěch Hruban

Každý zápas si musíme udělat jednoduchý sami. Měli jsme dobrou obranu, běhali jsme do rychlých protiútoků, nenechávali jsme Ústí lehké střely a ty těžké nedávali. Proto byl zápas takový jako byl. Dali jsme strašně moc bodů z rychlého protiútoku, proto zápas skončil o padesát.

O přebírání…
Hodně jsme dneska přebírali a na to možná nebylo Ústí připraveno. Moc si s tím neporadili a hra jedna na jedna jim nevycházela.
 
vloženo: 01.12.2017 16:26 / přečteno: 7200x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.