ROZHOVOR S DARDANEM BERISHOU

ROZHOVOR S DARDANEM BERISHOU

Dardan Berisha se před příchodem do Nymburka rozhodoval jen pár minut. Vedla ho touha hrát Basketball Champions League, do které se s Prištinou neprobojoval.

Dardan má za sebou týden pobytu v Česku a dva zápasy v Kooperativa NBL. Zdá se, že ho provázejí jen samé jedničky. Podívejte se: hráč s 11 na dresu skóroval v každém z obou zápasů 11 bodů a Nymburk nastřílel po 111 bodech. K tomu si Dardan připsal solidních 9 asistencí, 6 doskoků, tři ztráty nahradil čtyřmi zisky. Má solidní úspěšnost střelby za dva body  8/5 a průměrnou trojkovou střelbu 13/4.
 

Dardane, proč ses rozhodl jít do Nymburka, když jsi byl členem kosovského týmu Signal Priština?

Nymburk je za dobu působení v evropských pohárech již známý tým, hrál Eurocup, VTB ligu, hraje Champions League. V Prištině jsme se snažili proniknout do Ligy mistrů, ale neuspěli jsme, bohužel se nám moc nedařilo ani ve FIBA EuroCupu. Když přišel můj agent s informací, že by o mě měl Nymburk zájem, souhlasil jsem. Je to způsob, jak si zahrál BCL, když se mi to s Prištinou nepovedlo. Všechno proběhlo hrozně rychle.

 

V řádech dnů, hodin nebo snad minut? 

Když mi poprvé volal agent, že by Nymburk měl zájem, řekl jsem hned ano. Za nějaké tři, čtyři dny přišla konkrétní nabídka a svůj první souhlas jsem potvrdil. Takže ta rozhodnutí trvala v řádu minut (úsměv).

 

Jsi zvyklý být na palubovce dlouhé minuty, v reprezentaci skoro nestřídáš. Jsi mentálně připravený na menší porci minut v Nymburce, která určitě přijde?

Jsem. V Nymburce je hodně kvalitních hráčů, kteří mohou nastupoval v zápase. Já osobně budu raději, když nebudu muset hrát čtyřicet minut. Když nastoupím na kratší čas, mohu do toho dát daleko více energie.

 

Co by měla být tvá hlavní přidaná hodnota týmu?

Myslím, že moje role v týmu bude vznikat postupně. Jsem profesionálním sportovcem, a přijmu takovou úlohu, kterou po mě bude trenér vyžadovat. Věřím, že moje práce na sto procent přinese týmu hodně užitku.

 

Na které straně hřiště rád hraješ? 

(s úsměvem) Každý hráč raději hraje v útoku a ani já nejsem výjimkou. Jak už jsem říkal, budu plnit úkoly trenéra tak, aby byl spokojený bez ohledu na to, zda to budou obranné nebo útočné aktivity.

 

Jsi „náhradou“ za Quincyho Diggse, budeme Tě vidět také vysoko nad obroučkou při smečovaných koších?
Tak to asi ne, ale myslím si, že diváky budou bavit moje přihrávky, střelba za tři body, nebo nějaké průniky ke koši nebo uvolnění. Věřím, že diváci ocení moji snahu hrát za každých okolností na plný výkon.

  

Znal jsi před příchodem do Nymburka koho ze svých spoluhráčů?

Osobně jsem neznal nikoho, ale slyšel jsem o Petru Bendovi, Geno Lawrencovi, Borisi Baraćovi.

 

Když ses dozvěděl, že budeš hrát v Nymburce, sledoval jsi nějaká videa ze zápasů NBL nebo BCL, abys byl trochu v obraze a třeba lépe poznal systém hry Nymburka?

Bylo málo času, a tak jsem nic nesledoval. Myslím, že zaplout do systémů není tak velký problém. Trenér i spoluhráči mi hodně pomohli.

 

Byl jsi dlouhou dobu v Polsku. Myslíš, že s Tebou budou moci fanoušci mluvit česky?

Na žádný velký rozhovor to asi nebude (smích), ale po pár dnech češtině trochu rozumím, je blízká polštině. Myslím, že porozumění půjde rychle. 
 
vloženo: 05.12.2017 06:37 / přečteno: 6454x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.