DŮLEŽITÝ ZÁPAS V ZIELONE GÓRE

DŮLEŽITÝ ZÁPAS V ZIELONE GÓRE

V polské Zelené Hoře začínáme trojici venkovních utkání, kterými zakončíme letošní pouť zápasy Basketball Champions League. Čeká nás soupeř, který doma neprohrál, ale absolvoval zde jen dva zápasy.

"Bude to pro nás proti polskému týmu, který je v tabulce za námi, důležitý zápas. Stále musíme odčinit jednu prohru v domácím prostředí a porazit venku právě Zelenou Horu je v našich silách,“ domnívá se Petr Benda. Určitě to však nebude lehký zápas. Domácí fanoušci ještě doma prohru svého týmu neviděli a určitě ji nebudou chtít vidět ani ve středu od půl sedmé. „Hrál jsem v jejich hale možná osmkrát. Je pěkná, ale diváci tady dokáží hodně bouřlivě podporovat,“ říká Dardan Berisha, který cestou do Polska jede vlastně do svého druhého domova. Má totiž kromě kosovského i polský pas.  

 

V Lize mistrů má Zielona Góra na svém kontě dvě výhry nad Bonnem a Avellinem a celkové skóre mají zatím pasivní o 13 bodů. Podívejte se v tabulce na srovnání zápasů se stejnými soupeři.  

 
Nymburk


Zielona Góra

 NBK - Aris 99:70  +29    Aris - ZG 70:64  -6 
 Bonn - NBK 87:89  +2    ZG - Bonn  73:69  +4 
 NBK - Besiktas 64:70  -5    Besiktas - ZG  65:60  -5 
 Avellino - NBK 80:63  -17    ZG - Avellino  90:79  +11 
 NBK - Oostende 86:72  +14    Oostende - ZG  82:78  -4 
 NBK - Nanterre 92 72:81  -9    Nanterre 92 ZG -   95:82  -13 

V polské lize je náš středeční soupeř aktuálně na 4.místě tabulky se sedmi výhrami a třemi prohrami. Všechny prohrané zápasy přišly za sebou v říjnu a všechny byly na venkovních palubovkách. Doma je Zielona Góra zatím neporažená jak v lize Mistrů, tak v lize PLK. Ze tří týmů, které jsou zatím tabulkově nad nimi, mají odehraný pouze zápas proti Dabrowa Gornicza, který Hora prohrála. S Anwilem a Toruní budou ještě hrát.
 

Zielona Góra je v tabulce ofenzívy Champions League na 25.místě s průměrem 74,5 bodů na zápas (my 13.), což může být ovlivněno i tím, že více zápasů hrála venku. Ale střelbu si připravují dobře, protože Góra je na čtvrtém místě mezi dvaatřicítkou týmů v procentuální úspěšnosti střelby z pole. Určitý vliv na to může mít skutečnost, že nejlepší střelec je hráč na pozic pět Dragičevič, kde přeci jen úspěšnost střelby bývá vyšší. Zielona Góra nezaostává ani v trojkové střelbě. Jejich úspěšnost je o 7% vyšší než naše, počtem pokusů patří k podprůměrným týmům.

 

Na doskoku jsme na tom o mnoho lépe my, máme 40,5 doskoků na zápas, polský tým jen 32,7. Protože je však velký rozdíl na útočném doskoku, podporuje to zelenohorskou vyšší úspěšnost střelby. Uvidíme, jak si s tím poradí naši hráči.

 

Nejlepší reference na Poláky v týmu Zelené Hory by mohl podat Dardan Berisha, který v několika polských týmech působil. „Znám pár kluků z jejich kádru: Kelati, Zamojski, Hrycaniuk nebo můj dobrý kamarád Lukasz Koszarek, se kterým jsem bydlel na jednom pokoji při zájezdech polské reprezentace,“ zavzpomínal Dardan před odjezdem. I nám tato jména mnohé říkají.

 

Se všemi již jmenovanými hráči jsme se již během svého působení v Evropě, ať už při mistrovských zápasech nebo v přípravě, potkali. Například Thomase Kelatiho by si mohli pamatovat největší pamětníci. Hrál proti nám ve vyřazovací fázi Eurocupu, tehdy v dresu Turowu Zhořelec a to v únoru bude deset let. Martynas Gecevicius,hráč, který jako člen týmu Lietuvos Rytas utkal s námi ve VTB lize v roce 2013 a v prvním zápase nám nastřílel 20 bodů a v odvetě dalších dvanáct. V Adriatické lize jsme se mohli potkat také s Jamesem Florencem, který v sezoně 2010/11 oblékal dres týmu Igokea Aleksandrovac, ve druhém zápase nám nastřílel 5 bodů. Ve stejné soutěži za Hemofarm Vršac hrál Boris Savovič, který nám v prvním zápase nastřílel 11 bodů, ve druhém jen čtyři.    

Zápas proti Stelmet Zielona Góra bude vysílat televizní stanice O2TV od 18:25.   

 
vloženo: 05.12.2017 23:25 / přečteno: 6837x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.