ODVETY ZAČÍNÁME V OSTRAVĚ

ODVETY ZAČÍNÁME V OSTRAVĚ

Naši hráči sobotním utkáním v Kooperativa NBL odstartují sérii, kdy během 168 hodin odehrají čtyři zápasy ve třech halách a dvou zemích a … s jedním míčem.

Prvním zápasem na řadě je utkání v Ostravě, kterým odstartujeme druhou polovinu základní části NBL. Pokračujme v Nymburce v pondělí odloženým zápasem třetího kola proti USK. Termín tohoto utkání kolidoval v říjnu se zápasem Champions League proti Nanterre 92. Shodou okolností bude francouzský celek tím třetím soupeřem ve středu. Rychlý sled zápasů zakončíme na domácí palubovce zápasem se Svitavami Luboše Růžičky.
 

„Náš program v následujícím týdnu bude opravdu ostrý. Čtyři zápasy včetně dvou výletů, to bude opravdu náročné. Proto si myslím, že energie, soustředění a plnění všech úkolů bude důležitější než taktika. Říkám to vždycky, na každého soupeře, zvlášť v jeho domácím prostředí, si musíme dát pozor. Ostrava je v české lize nejlépe doskakujícím týmem v útoku a na perimetru mají nebezpečné střelce, kteří se starají o body,“ poznamenal k utkání trenér Oren Amiel.

 

V prvním utkání na začátku sezony jsme si s nově složeným týmem Ostravy vcelku bez větších problémů poradili. Vyhráli jsme 106:77, když jsme rozhodli už v prvním poločase, ve kterém jsme zvítězili 59:29. Ve druhé dvacetiminutovce jsme však polevili a hosté ho o bod vyhráli. Jenže v posledních dvou ligových zápasech se podobný „výpadek“ ve druhém poločase nekonal a jak jsme utkání začali, tak jsme v něm i pokračovali po změně stran. Dá se sice předpokládat, že se trenér bude maximálně snažit rozdělit minuty na všechny hráče, ale při jejich kvalitě by to nemělo mít na náš výkon velký a zásadní vliv. Bude také záležet na tom, kdo dostane na sobotu úplné volno kvůli třináctičlennému kádru.

 

Aktuálně je Nová Huť sedmá s pěti výhrami a všechny je dosáhla na domácí palubovce. Tím pravděpodobně nejcennějším pro ně je výhra nad Svitavami. Před dvěma dny nepříjemně potrápili doma Děčín, ale koncem října prohráli s Ústím. Ostrava ve srovnání s prvním ligovým zápasem doplnila kádr. Přišli dva noví hráči Payne a Blagojevič a s nimi přišlo průměrně u Payneho 14,6 bodů na zápas a u Blagojeviče 13,6 bodů na zápas. Když k tomu prodáme duo S – Stojačič (17 bodů na zápas) a Stanojevič (14,7 bodů na zápas) a Woodse (16.1 bodů na zápas), máme kompletní údernou pětku. Počet jimi nastřílených bodů (708) činí z celkového počtu bodů dosažených Ostravou (937) celé tři čtvrtiny.

 
Utkání v Otravě začíná v 17:30 a bude ho přenášet TVCOM. 
 
vloženo: 08.12.2017 13:51 / přečteno: 7098x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.