PETR BENDA MVP ZÁPASU

PETR BENDA MVP ZÁPASU

Petr Benda byl v Zelené Hoře opět famózní. Po 26 minutách na palubovce byl nejužitečnějším hráčem celého utkání, s nástřelem 22 bodů nejlepším střelcem, když minul jen dvě střely z dvanácti. K tomu přidal čtyři doskoky, jednu ztrátu a jeden zisk.

Petře, jak cenné to je vítězství?

Prvořadým úkolem je chránit domácí palubovku, a když se to nepovede, musíme výhru přivézt zvenčí. Ted jsme obrazně na nule. Naše prohry na domácí palubovce jsme vrátili zpět. Pro psychiku týmu je důležité zjištění, že umíme vyhrát i venku. Tímhle zápasem jsme se vrátili zase do hry o postup.

 

Přemýšleli jste nad tím, že Zelená Hora je tým, který doma letos ještě neprohrál?

Věděli jsme to a možná není někdy špatné to vědět. Říkáš si, ten tým musí přeci i doma prohrát…. no a dneska se to potvrdilo.

 

Kde se dnes rozhodovalo?  

Dneska jsme hráli výborně v útoku, v obraně to nebylo ono, dostali jsme moc bodů. V druhém poločase jsme zlepšili hru v obraně, ale celkově se zápas odvíjel spíše na útoční polovině.

 

Ve třetí čtvrtině to vypadalo, jakoby jste se zalekli vítězství. Co se stalo?

Trenér nás připravoval na to, že Zielona Góra má právě třetí čtvrtinu nejlepší. Dokáží smazat i hodně vysoký náskok soupeře. Začali hrát víc na tělo a bohužel jsme se s tím nevyrovnali. Pozitivem bylo, že jsme se poměrně rychle vrátili do svého tempa. Trochu jsme zbytečně panikařili, odstřelovali z dálky a nedařilo se jako v prvním poločase. Ve čtvrté čtvrtině už to zase bylo dobré i na útočné polovině.

 
Jak důležité pro vývoj utkání byly čtyři fauly Dragičeviče  ve třetí čtvrtině?

To bylo docela dobře, pomohlo to. Dragičevič nám dělal problémy. Je to silový hráč, stále používá nějaké háčky a hrozně špatně se před něj dostává. Pořád si mě přidržoval, byl těžší a také jeho basketbalové dovednosti jsou na vysoké úrovni. Jeho absence v závěru po vyfaulování nám také výrazně pomohla. Už tam neměli skórera zpod koše.

 

Zatímco třeba Pavel Pumprla se posunul na čtyřku, tedy blíž ke koši, z Tebe se stává obávaný střelec z dálky. Je to nějaký dlouhodobý trend?

Já to musím střídat, jeden zápas vzadu, oni si budou myslet, že jsem jenom střelec a další u koše jako pivot (smích). Dneska soupeř hrál ve cloně na hráče s míčem trochu jinou obranu a to lákalo, aby naši pivoti zůstali nahoře a snažili se střílet, protože byli volní.

 
Tedy žádná náhoda, ale taktický plán?

Vyšlo to ze hry, vyloženě taktický plán to nebyl. Připravovali jsme se, že tlačí hráče s míčem do zadní lajny a pivoti budou mít často volnou střelu. O tom jsme věděli a pár útočných systémů jsme tomu přizpůsobili.

 
Jak vám pomáhali naši fanoušci?

Jsem rád, že jsme vyhráli už jen kvůli nim. Kdyby jeli takovou dlouhou cestu a pak jsme ještě hráli blbě…  Fandili nám celý zápas, a protože jsme vyhrávali, bavili se snad dobře. Oni povzbuzují i když prohráváme, ale takhle to bylo lepší. Odváží si výhru stejně jako my. Musím říct, že ač jich nebylo tolik jako domácích fans, byli slyšet. Domácí fanoušci překvapivě zase tolik nefandili, asi byli zaskočení průběhem zápasu a výsledkem.

 
 
vloženo: 07.12.2017 14:40 / přečteno: 7387x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.