DESÁTÁ LETOŠNÍ STOVKA V OPAVĚ

DESÁTÁ LETOŠNÍ STOVKA V OPAVĚ

V Opavě jsme dotáhli i šestnáctý ligový zápas této sezony k vítězství a zaokrouhlili jsme počet vítězných zápasů v řadě v rámci KNBL na dvacet a současně jsme zaznamenali kulatou desátou stovku sezony.

Poslední ligovou prohru jsme museli vstřebat na palubovce Opavy v loňském semifinále, a tak ostražitost byla na místě. Na obou stranách zdravotní problémy vyautovaly dva důležité hráče na různých pozicích. Na naší straně nenastoupil nemocný Geno Lawrence, na straně Opavy v posledním ligovém zápase lídr Václav Bujnoch. Slezanům chyběl navíc ještě Kvapil a Bukovjan a nastoupil tak v devíti. Kromě Jiřího Štěpánka, který odehrál 7 minut, ostatní hráči strávili na palubovce více než 16 minut. Podobně to bylo i na naší straně. Pod deset minut odehrál Boris Barać, který své konto zatížil brzy čtyřmi fauly a jedenáct minut měl na svém kontě i Dardan Berisha, který i za tak krátkou dobu stihl 13 bodů.  
 

Není překvapivé, když se zápas v Opavě zvrhne na trojkopalbu. Ne jinak to bylo i v tomto kole. Celkem bylo vystřeleno 68 dvoubodových pokusů a 67 tříbodových, ujalo se 27 trojek (46% všech nastřílených bodů). Prim v tom hráli domácí, kteří měli z perimetru o deset pokusů více než za dva body. Z tohoto extrému nejextrémněji vyšla první čtvrtina. Jedenadvacet střel se prolétlo ze vzdálenost větší než 6,75 metrů. Oba dva týmy z toho vytěžily 15 bodů. Rozdíl však byl k úspěšnosti. Zatímco nám se neujala jen jedna střela, domácím deset. Opava v první čtvrtině dala jen jeden koš z kratší vzdálenosti ze čtyř pokusů, všechno obstřelovala z dálky. Přesto absolutní trojkovou produktivitu ukázal Dardan Berisha. Za úvodních 90 sekund vystřelil za tři body čtyřikrát a získal 9 bodů.

 

V průběhu první čtvrtiny, za přispění výše uvedené trojkové produkce Dardana, jsme byli brzy v desetibodovém vedení. Po necelých než šesti odehraných minutách byl stav 7:17 a po dalších dvou minutách ještě 10:22. Domácí pak ale využili dvou našich ztrát, aby stáhli manko na rozdíl šesti bodů na konci prvního hracího období. Na úvod druhé čtvrtiny se Opava přiblížila na tři body, ale v dalším průběhu se ztráta opět zhoupla na devět bodů a to hlavně zásluhou Petra Bendy a Kendricka Raye. Naposledy jsme vedli o devět po koši Martina Peterky necelé čtyři minuty před změnou stran. Domácí minišňůrou 7:0 stáhli na dva body, když jim pomohly mimo jiné i dva naše nedané trestné hody. Zásluhou dvou smečovaných košů Alexe Davise po asistenci Pavla Pumprly jsme se ještě utrhli na šest bodů. Mimořádná produkce Jiřího Slavíka, benjamínka týmu, který do té doby sbíral minuty na palubovce v jednotkách, se Opava dostala do těsného kontaktu. Poslední úspěšná střela patřila Dragounovi, který dokonce dostal Opavu podruhé v zápase do vedení.

 

Citujme o úvodu druhého poločasu Jakuba Slavíka: „Hosté nastoupili do druhého poločasu jako vyměnění. My jsme jim přestali stíhat a to rozhodlo.“ Možná bude stačit jedno bodové srovnání. Za druhou čtvrtinu dala Opava 31 bodů, za druhý poločas 26 bodů. Naše bodová produkce se nezměnila. Rychlé protiútoky s dlouhými přihrávkami neustále drtily obranu domácích a stále více čerpaly z rezervoáru sil domácích. K tomu se přidaly i nějaké trojky a snížené procento střelby opavských hráčů, ke které došlo nejen v souvislosti s naší lepší obranou, ale i únavou jejich hráčů. Zpočátku nebyl rozdíl ještě nijak velký, pohyboval se do pěti bodů. Pomohly k tomu třeba i čtyři naše neproměněné trestné hody v řadě. V závěru třetího hracího období se naše průběžné vedení dostalo po trojce Vojty Hrubana opět nad deset bodů. Hodně motivovaný Gniadek se krátce před skončením třetí čtvrtiny vyfauloval a tím se ještě více oslabila už tak špatná hra domácích pod košem.

 

Ještě dvě úvodní minuty poslední čtvrtiny se rozdíl držel kolem deseti bodů. Pak ale zavelel košem s faulem do útoku Alex Davis, štafetu přebral dvěma trojkami Jaromír Bohačík a než bys řekl „Opava“, vedli jsme rozdílem devatenácti bodů. Jakub Slavík poděkoval trenérovi Czudkovi za 24 minut na palubovce svou druhou trojkou, jenže další trojkou kontroval Boči a chvíli po něm protrhl dvacetibodovou pásku rozdílu Boris Barač (70:91). To už do konce zápasu chybělo necelých pět minut. Stejný hráč nakonec převezl naši útočnou produkci do trojciferných hodnot. Ještě před tím ale zaznamenal Boči pátou trojku k vítězství ve „vložené soutěži“ skórerů.

 

Body: Šiřina 19, Slavík 15, Jurečka 14, Dragoun 9, Klečka a Gniadek 6, Štěpánek 4, Zbránek 2 - Bohačík 20 (trojky 8/5), Berisha 13, Ray 12 (5 asistencí), Davis 12, Vyoral 11 (5 asistencí), Benda 9 (z pole 5/4, 6 doskoků, 3 asistence, 2 zisky, 0 ztrát), Hruban 7, Kříž 5 (7 doskoků), Pumprla 4 (7 doskoků, 5 asistencí), Peterka 4 (5 doskoků), Barač 4, střelba za 2 body: 29/12 : 39/26, trojky: 39/14:28/13, TH: 13/9 : 19/10, doskoky: 27:51, asistence 18:27, ztráty: 15:18, fauly: 17:19, čtvrtiny: 18:24, 31:24, 12:24, 14:29, body z vymezeného území: 18:44, body po útočném doskoku: 5:22, body z rychlého protiútoku: 5:25, body střídajících hráčů: 28:56.   

 
vloženo: 14.01.2018 08:06 / přečteno: 7393x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.