BUDE V NAŠÍ SKUPINĚ BCL JASNĚJI?

BUDE V NAŠÍ SKUPINĚ BCL JASNĚJI?

Ve skupině Basketball Champoins League je klubíčko postupu stále zašmodrchané a naše utkání v Istanbulu může hodně napovědět, stejně tak jako o našich postupových ambicích neříct vůbec nic.

Další uzlíček na vzpomínaném klubíčku přinesla prohra Besiktase v Zelené Hoře v minulém utkání. „Byl to výsledek, který jen potvrzuje, jak je naše skupina vyrovnaná a nepředvídatelná,“ usmíval se Pavel Pumprla, když se minulé úterý dozvěděl výsledek utkání v Polsku. Prostá matematika v případě basketbalu neplatí. Není podstatné, že Besiktas prohrál v Zieloné Góře, kde my jsme v posledním kole první poloviny základní skupiny zvítězili. „Potvrdilo se, že náš úterní soupeř je hratelný, že Besiktas není super favorit, který by drtil všechny své soupeře o dvacet nebo třicet bodů. Ukazuje to, že můžeme očekávat vyrovnané utkání,“ spojuje dva poslední zápasy Petr Benda.  

 

V úvodu vše ukazovalo na to, že Besiktas bude tím lídrem naší skupiny, kde si může většina týmů vylámat zuby. Najednou je tu 10.kolo a Besiktas našel tři přemožitele - toho času poslední Zielonu Góru a také dvakrát Avellino, se kterým prohrál Besiktas v prvním kole doma o šest a v Itálii o deset bodů vyšším rozdílem.

 

„Nesmíme se dívat, jaký soupeř proti nám hraje. Besiktas má neskutečnou kvalitu, soupisku hráčů s euroligovými parametry, do které ještě oproti prvnímu vzájemnému měření sil ještě dva hráče přidali,“ burcuje Jaromír Bohačík, náš střelecký lídr v zápase proti Opavě.

 

Na počátku roku 2018 přišel do podkošového prostoru Besiktase Kolumbijec Juan Diego Tello Palacios, který zamířil k Bosporu z litevského Neptunas Klajpeda. Druhým novým hráčem je Josh Adams, Američan, který začal svou evropskou kariéru po universitě před minulou sezonou v Avtodoru Saratov a letos v Efesu. V tureckém týmu si Josh zahrál 16 zápasů Euroligy s nezanedbatelným průměrem 7 bodů na zápas. Třeba Panathinaikosu nastřílel 20 bodů a CSKA Moskva sedmnáct. Oproti našemu minulému utkání se do sestavy po zranění vrátil i Ryan Boatright. Tihle tři mužové nastříleli v minulém utkání v Zelené Hoře 46 bodů z 96 svého týmu!

 

Minulý zápas proti Besiktasi jsme prohráli 64:70. „Vzpomínky mě stále hryžou. Odehráli jsme 28 minut výborně, pak jsme nebyli schopni se prosadit v útoku,“ zježili se vlasy na hlavě Petru Bendovi při vzpomínce na zápas. Jenže od té doby jsme se na útočné polovině zvedli nejen tím, že do sestavy přišel Dardan Berisha. „Byl to začátek sezony a občas jsme v útoku tápali. V Istanbulu se nebude rozhodovat na útočné polovině, v útoku máme hodně zbraní na to, abychom se prosadili. Bude se rozhodovat na obranné polovině. Pokud dostaneme kolem sedmdesáti bodů, máme šanci na výhru,“ myslí si Petr Benda. Pro celý tým je skvělou zprávou, že Geno Lawrence je zpět. „Je to lídr našeho týmu,“ pochválil Petr svého dvorního nahrávače.

 

Pozitivem může být i pochopitelně bilance venkovních zápasů v BCL. Zatím jsme prohráli dvakrát doma a jen jednou venku, přičemž sérii tří venkovních vítězných zápasů máme v živé paměti. „Tři vyhrané zápasy venku nejsou motivací do toho aktuálního, ale prostředkem, jak zvýšit sebevědomí,“ dodal Petr Benda a pokračoval „Jak je vidět, nejezdíme venkovní zápasy BCL jen odehrát kvůli jednomu bodu do tabulky. Pokud je tým zdravý, můžeme vyhrát každý zápas.“     

 

Jakou roli může hrát únava? Přeci jen máme za sebou za prvních 15 dní 5 zápasů… „Zápasů teď bylo víc, ale díky tomu, že byly Vánoce, necítíme se nijak opotřebovaní,“ říká Jaromír Bohačík. „Já osobně jsem si v Ostravě odpočinul,“ narážel Petr Benda na svých pět minut v pohárovém zápase a hned přidal i vysvětlení: „Máme tak široký kádr na to, aby trenér nezavařil žádného hráče.“  

 

Důležitost utkání Petr Benda neprožívá víc, než je zdrávo. „Jsme blízko postupu, ale stále zbývají čtyři zápasy. Máme to super rozehrané. Pro týmovou pohodu je pochopitelně lepší, než kdybychom před zápasem věděli, že musíme vyhrát a nesmíme prohrát. Můžeme být klidnější.“

 

Jak se bude našim hráčům dařit můžete vidět v úterý 16.1. od 18:00 hodin našeho času v přenosu na O2TV sport.  

 
vloženo: 16.01.2018 02:56 / přečteno: 7388x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.