VÝHRA NÁM DÁVÁ JISTOTU POSTUPU

VÝHRA NÁM DÁVÁ JISTOTU POSTUPU

Po dopoledním tréninku jsme chvíli povídali s Petrem Bendou, naším nejzkušenějším hráčem, o obraně, o minulém zápasu s Avellinem, o únavě, o cestě den dopředu.

Výhra nám dává jistotu postupu, to je hlavní motto utkání. Doma jsme ukázali i v posledním utkání Champions League, že když budeme hrát rychle dopředu, tak nás málokterý tým může porazit. Bohužel nás v současné době trochu trápí obrana a na to se budeme muset více zaměřit.

 

Obrana je o hodně  úsilí a snaze. Chybí nám snad tato vlastnost?
Možná i přemíra úsilí obraně škodí (lehký úsměv). Je to pochopitelně hodně o individuálním přístupu k obraně, ale také o tom, jak soupeř třeba změní svoje útočné aktivity, což se mnohdy stává. Podstatné je také, jak dlouho tým v koncentrované obraně vydrží. Někdy může stačit patnáct minut, ale v Lize mistrů to musí být podstatně delší úsek.

 
Jak důležitá je týmová obrana a jak individuální?

To jsou dvě propojené části. V obraně jedna na jedna je to o individuálním nasazení, v týmové obraně je to hlavně o správném postavení hráčů, kteří brání. Hráči musí být na obranu fyzicky odpočatí, musí mít sílu, protože se snažíme o nátlakovou obranu po celém hřišti.

 

Mluvil jsi o fyzickém odpočinku a to není zrovna v těchto dnech náš případ, hrajeme hodně zápasů. Jak jsme na tom po této stránce?

Tím, že se střídá česká liga a Champions League, není to tak hrozné, jako když do toho byla ještě třeba VTB liga. Trenér v české lize nezataví žádného hráče. Snaží se maximálně rotovat všechny hráče a dávat všem hráčům jen určitý prostor. Není důvod, aby někdo hrát výrazně přes dvacet minut.

 

Italové přijeli o den dřív, protože se nechtěli po zápase italské ligy vracet domů a druhý den zase letět do Čech. Myslím, že jim to pomůže nebo ublíží?

Pokud bych měl hovořit z vlastní praxe, tak si pamatuji, pokud jsme někde byli o den déle, za moc to nestálo. Při pravidelných dvou zápasech za týden, je to v každém případě porušení určitého zažitého rytmu. Možná jsou na to Italové zvyklí, uvidíme.

 

Když jsme v Avellinu prohráli o sedmnáct, vypadalo to jako poměrně velká komplikace. Teď se zdá ten rozdíl jako nepodstatný…

Pro nás je to samozřejmě dobře. Před dnešním utkáním nemusíme být tak svázaní, když nám bude stačit libovolná výhra.

 

Kolik času v přípravě věnujete právě tomuto utkání nebo jiným prohraným, abyste se poučili z chyb, nebo se častěji koukáte na zápasy, které jste vyhráli a berete z nich ty plusy?

My se věnujeme hře soupeře při jejich zápasech, koukáme na jejich útočné a obranné systémy. My víme, že budeme-li hrát tu naši hru je jedno, jak jsme v prvním zápase hráli. Je zbytečné se vracet a připomínat si zápas, který jsme odehráli před dvěma měsíci, když jsme teď už někde dál i v týmové chemii.

 
Co si z toho minulého zápasu pamatuješ?

My jsme v prvním zápase obranu hodně stahovali, abychom omezili jejich hru zpod koše, ale trestali nás Rich a Wells z delší vzdálenosti. Naší obranou jsme riskovali střelbu z perimetru a jejich stop jumpy. Musíme ve druhém utkání to trochu vykompenzovat. Soupeř ale má jinou sestavu, než měl k dispozici v prvním utkání. Přibyl jim lepší pivot Fesenko, ten bude daleko nebezpečnější pod košem než Senegalec N’Diaye.

 
Takže pod košem větší stěhování…

Přesně tak, ale s tím se musíme prát téměř v každém utkání Ligy mistrů. Většinou se s tím dokážeme popasovat.

 
Na konec pozvánku pro fanoušky…

Věřím, že výhra, která nám zajišťuje postup do play off Ligy mistrů, už musí být pro fanoušky dostatečným lákadlem, aby nás přišli podpořit. Doufám, že přijdou v hojném počtu a podpoří nás.

 
 
vloženo: 23.01.2018 11:53 / přečteno: 6931x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.