DERBY S KOLÍNEM

DERBY S KOLÍNEM

Po skvělém výkonu proti italskému Avellinu nás čeká regionální derby s geograficky nejbližším soupeřem BC Geosan Kolín. Mezi úvodním rozskoky obou zápasů plyne jen 48 hodin.

„S Kolínem nás čeká další z řady utkání, které nám budou v tomhle nabitém programu splývat,“ smál se Vojta Hruban bezprostředně po utkání BCL proti Avellinu. „S Kolínem jsme ještě nehráli a zatím jsme se pochopitelně nedívali ani na žádné video,“ naznačil Vojta, že na přípravu nebude opravdu mnoho času.
 

Předehrávka 20.kola, která začíná ve čtvrtek v 18:30, svede proti sobě Nymburk a Kolín poprvé v letošní sezoně. První utkání, které se mělo hrát v listopadu, se neuskutečnilo kvůli rekonstrukci haly v Kolíně a bylo přesunuto na únor. Tedy nejprve proběhne zápas 20. kola a pak teprve 9. kola. Na tom ale není nic podstatného.

 

Pro nás  bude utkání zajímavé z mnoha důvodů. Jednak je to utkání proti blízkému soupeři a každý derby zápas je vždy přitažlivý. Za druhé je hlavním trenérem Pavel Beneš, který více než desetiletí spojil s nymburským klubem ať už jako hráč nebo jako trenér Basketbalové akademie. V Kolíně vystřídal u kormidla týmu Predraga Benáčka po dlouhých letech.  „Kromě proměny týmu a hlavního trenéra se hodně proměnil o herní styl,“ poznamenal Vojtěch Hruban.

 

„Je to jedno z největších překvapení letošního ročníku ligy. Kolín už v mnoha zápasech ukázal, že může porazit jakéhokoliv soupeře, proto předpokládáme, že do utkání v Nymburce přijdou hodně nažhavení a budou chtít využít naší únavy z posledního duelu proti Avellinu. Jak znám své hráče, i oni budou chtít pokračovat na vítězné vlně. Pokud je ale chceme porazit, musíme být dostatečně tvrdí a musíme zůstat soustředění po celých čtyřicet minut zápasu,“ řekl k utkání trenér Oren Amiel. 

 

Diváci se kromě toho, že uvítají na nymburské palubovce Pavla Beneše, mohou těšit na souboj dvou výborných střelců. Na straně naší je to se skoro 17 body na zápas Kendrick Ray na straně Kolína je to Lee Skinner, který byl jednociferným střelcem zatím jen ve dvou zápasech. „Toho ubrání Pampi, takže bude v pohodě,“ hodil rukavici za svého spoluhráče Vojtěch Hruban a potutelně se usmíval.

 

Jediným faktorem, který je velkou neznámou, je únava hráčů. Realizační tým však tomu přizpůsobil nejen přípravu bezprostředně před zápasem, ale i systém tréninků v povánoční fázi. „Bude dobře, když se nám podaří rozložit minuty mezi všechny hráče. Pokud nebude muset nikdo hrát více než 25 minut, budeme všichni spokojení,“ vyslovil přání Vojta Hruban.

 
„Doufám, že naši fanoušci, kterých si obrovsky ceníme nejen za úžasnou podporu v utkání proti Avellinu, nás přijdou opět povzbudit,“  uzavřel trenér Amiel. 
 
vloženo: 24.01.2018 12:33 / přečteno: 7168x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.