VÝHRA I V JEDENADVACÁTÉM KOLE

VÝHRA I V JEDENADVACÁTÉM KOLE

V zápase proti Ústí nad Labem jsme svého soupeře přitlačili vždy na konci jednotlivých poločasů, což se na konci zápasu projevilo sedmadvacetibodovým rozdílem 59:86.

Ani jeden tým neoplýval velkou úspěšností střelby. Tragickou střelbu za tři body měli domácí, kteří dokázali z dvaceti pokusů umístit do koše jen dva. Na druhou stranu dokázali ztratit jen jedenáctkrát míčů, což bylo o 6 méně než my, a byl to také jeden z důvodů, proč s námi především v první čtvrtině hráli vyrovnanou partii. Oba dva týmy hrály soustředěně v obraně, především při pokrývání rychlých protiútoků. My jsme z tohoto, námi oblíbeného způsobu hry, nastříleli jen 19 bodů a domácí 13. Našim hráčům se také vedlo špatně na čáře trestných hodů, především ve druhém poločase. Nakonec jsme zahodili 10 šestek, což v procentuálním vyjádření bylo 64%. Přes všechna negativa, jsme utkání od druhé čtvrtiny kontrolovali a nedovolili domácím pomýšlet na výhru.

 

Domácí vstoupili do utkání solidně vědomi si jeho důležitosti, protože v případě výhry by se posunuli do nadstavbové skupiny A1. Těžili z hmotnostní převahy svých podkošových hráčů, především Teagueho, méně se prosazoval jejich nejlepší střelec Pecka. I my jsme se snažili o rychlé přenesení hry, ale jak říkal na tiskové konferenci Martin Kříž, možná menším soustředěním nenacházely přihrávky přesně svého adresáta. Výsledkem bylo mimo jiné 7 ztrát za první čtvrtinu. Ústí se snažilo po naší cloně zdvojovat a presovat hráče s míčem, naši se snažili vytahovat obranu až hluboko pod koš domácích. V mnohých případech jsme dokázali útok pozastavit, ale občas došlo k přečíslení a dosažení snadného koše domácími. Po celou první čtvrtinu se skóre pohybovalo v rozmezí plus mínus tří bodů. První čtvrtinu jsme vyhráli 25:22.

 

Na úvod druhé čtvrtiny nejprve Kendrick Ray zahrozil trojkou po šikovné přihrávce Pampiho. V zápětí získal Pampi pod košem těžkou přihrávku domácích, vyslal rychle dopředu Kendricka, který prodloužil na Tomáše Vyorala a ten zakončil rychlý protiútok košem s faulem. Během půl minuty se náš náskok dostal na devět bodů. Bohužel v obraně jsme se dopouštěli často nedovolených zákroků a už po dvou a půl minutě jsme měli čtyři týmové chyby. Když pak neudržel Dardan nutkání vypíchnout míč zezadu, začalo chodit Ústí na čáru trestných hodů. Z devítibodového vedení se domácí ještě dostali, snížili hlavně díky práci podkošových hráčů na 32:35 lehce po polovině druhé čtvrtiny. Pak ale přišly naše chvíle. Poslední čtyři minuty jsme vyhráli 14:2, a to ještě dva body přišly po faulu Petra Bendy, který si rozhodčí, omluvte ten výraz, vymyslel. Naopak Ladislav Pecka do Petra strčil při uvolňování, ale protože sám spadl, rozhodčí se domníval, že se vše odehrálo jinak. V obraně jsme dokázali domácí držet dlouho daleko od koše, protože jejich střelba z dálky nebyla dobrá a při průniku ke koši jsme se dobře stahovali pod koš a přes houštinu těl a rukou se domácí nepodařilo skórovat. Když se k tomu přidá dobrý obranný doskok, domácí mnoho šancí na posun skóre nedostali. Naopak nás nabudil pěkný rychlý protiútok, své ovoce přinesla vytažená obrana a k tomu nějaký ten útočný doskok. 

 

Druhý poločas už měl narýsovanou dějovou linii. Patnáctibodové vedení nám dávalo klid. Domácí se ještě pokusili svou aktivitou osud zvrátit, ale přes velkou snahu je jim podařilo ubrat z našeho náskoku jen tři body při vítězství ve čtvrtině 18:15. Jak vypovídá i skóre, hrály se dlouhé útoky, domácí nás do rychlých ataků nepouštěli. V postupném útoku jsme si pěkně podávali míč, dlouhé přihrávky křižovaly vymezené území, ale i zcela volní střelci na perimetru se nemohli trefit. Z osmi pokusů jsme dali jen jednu trojku. Z hlediska průběhu skóre se nejprve domácí propadli do jedenadvacetibodové ztráty, kterou ještě v průběhu čtvrtiny o devět bodů stáhli, když se jim vedlo skórovat vždy dvěma slepenými koši. V poslední desetiminutovce to pak už šlo s Ústím s kopce. Naše stále aktivní obrana dovolila domácím jen 7 bodů. Také se nám povedlo několik oku lahodících akcí. Alex Davis, nakonec vyhlášený jako hráč utkání, dvakrát zužitkoval asistenci nad koš k povedeném alley-oopu, Kendrick krásně zasmečoval. 

 

Body: Robinson 12, Singletary 10, Svejcar a Teague po 9, Pecka 8, Šotnar 6, Treadwell 3, Šteffel 2 - Davis 16, Ray 15, Vyoral 11, Barac 10, Berisha a Bohačík po 8, Kříž 6, Lawrence 5, Benda 4, Pumprla 3, střelba za 2 body: 45/19:41/22, trojky: 20/2:30/8, TH: 18/15:18/18, doskoky: 39:51, fauly: 25:23, čtvrtiny: 22:25, 12:24, 18:15, 7:22

 
vloženo: 11.02.2018 09:29 / přečteno: 6879x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.