POZÁPASOVÉ STŘÍPKY

POZÁPASOVÉ STŘÍPKY

Pozápasové rozhovory s Petrem Bendou se točily mimo jiné i kolem jeho trojky na závěr první půle, Vojta Hruban popsal, jak k nepříjemnému a krvavému zranění, kterého ho málem připravilo o aktivní roli v zápase, přišel.

Petře, myslíš, že to byla ta nejdůležitější výhra z deseti dosavadních v BCL?

Možná i jo. Nechtěli jsme hrát na nějakém cizím hřišti a chtěli jsme hrát před svými fanoušky. Vždyť by to pro nás byly v play-off vlastně dva venkovní těžké zápasy. Teď jsme před play-off ukázali soupeři, který s námi bude hrát, že na naší palubovce to budou mít hodně těžké.

 

Dnes jste byli s obranou spokojení?

Obrana byla kvalitní. V jeden moment nám to trochu skřípalo na útočné polovině, ale mohli jsme se opřít o hru na obranné polovině. Pokryli jsme střelce z dálky a v závěru to bylo důležité. Dragičevič dal sice nějaké body, ale lepší za dva než za tři.

 
Poslední trojka

Předpokládám, že poslední koš prvního poločasu byla v time outu připravená akce…

Ano, mělo to na mě vyjít, vyšlo to na mě a na mě bylo jen to proměnit. 

Říkáš to, jako kdyby to bylo jednoduché …

Ale nebylo (smích). Já si ani nepamatuji, že by na mě vyšla akce zahraná na poslední vteřinu… My jsme měli více variant a ta s mou střelou byla jedna z nich. Bylo mi řečeno, abych byl na přihrávku připravený.

Víme, že jsi čím dál tím lepší trojkař, ale není to zase tvůj šálek čaje…
Snažili jsme se roztáhnout obranu co nejvíce, proto jsme stáli tak daleko od koše. Nechali jsme Kendricka najet a chtěli jsme, aby pivot pomohl a my pak měli jsme volnou střelu. To se podařilo, jen jsem měl strach, aby mě soupeř nezblokoval, když na mě skákal. Nenechal jsem se tím znervóznit.


 
Vojta Hruban

Nakonec to dopadlo dobře pro oba týmy. Přeji Zelené Hoře, aby nedostala Monako, myslím, že mají šanci porazit i první tým. Dokázali jsme si výborně pomáhat pod košem, rotovat ke střelcům. Za 36 minut jsme dostali jen 59 bodů a to je výborné. Dneska nám to vyhrála obrana.

 

Kdy z vás spadla nervozita?

My jsme ani nebyli nervózní. Nám nešlo o všechno. Od začátku jsme hráli v dobrém rytmu, nebyl důvod být nervózní.

 

Co bylo předpokladem našeho výkonu na začátku druhé čtvrtiny?

Dokázali jsme dobře bránit, hodně pracovat rukama, mít nějaké zisky, tečoval balóny v obraně. Po zisku jsme valili do protiútoku a udělali si náskok, který nám dodal klid. Takže obrana a rychlý přechod do útoku.

 

Teď už můžeme prozradit, proč jsi hrál se zavázanými prsty. Co se stalo?

Krájel jsem na tom skvělém kráječi od Horsta Fuchse, který už v životě nevezmu do ruky!!, mrkev. Ta my sjela a uřízl jsem si horních tři čtvrtě centimetru prstu. Vlastně mám prst nahoře zarovnaný, už není do oblouku. Stalo se mi to v úterý večer, na zápas to bylo hodně čerstvé. Před zápasem jsem se dost bál, že nebudu moct nastoupit. Když jsem vystřelil, cukla mi ruka bolestí. Už to vypadalo, že hrát nebudu. Pak jsem si zkusil zatejpovat nemocný prst se zdravým, vlastně ho schovat za něj, a bylo to lepší. Přesto, že to nebylo ideální a nebyl jsem si jistý při driblinku, šlo s tím hrát.

A co střelba?

Překvapivě docela dobrá - padesát procent ani letos nemám (smích) … asi budu před důležitým zápasem krájet mrkev (smích)… to je velká nadsázka (vyděsil se, že by si měl taková jatka ještě zopakovat).


 
Pavel Pumprla

Zahráli jsme přesně, co jsme potřebovali. Vyrovnali jsme se s jejich agresivitou, což byl jednoznačný klíč k úspěchu. Dobře jsme zachytili začátek, protože se klidně mohlo stát, že by nám na začátku utekli na deset bodů. Pokud smím být lehounko negativní, mohli jsme zápas ukončit dřív.

 

Byl rozhodujícím momentem náskok ze začátku druhé čtvrtiny?

To byl první hřebíček, ale na přelomu poločasů se ještě vrátili, protože věděli, o co bojují. My jsme zase zachytili nástup. Naše vedení srazili minimálně na devět a díky tomu nedošlo na nějakou nervozitu z naší strany.

 

Jak jsi šťastný za výhru a za postup z druhého místa?

Nejšťastnější budu, až nám skončí toto období mnoha zápasů v rychlém sledu. Ještě dva dvouzápasové víkendy a bude to klidnější. Hned po reprepauze se začneme připravovat na dalšího soupeře.


 
Geno Lawrence

Jak náročný to byl zápas?

Dnes to byl těžký zápas, ať už kvůli tomu, že hrajeme mnoho zápasů v krátké časové linii nebo samozřejmě kvůli soupeři. Únava je určitě znát, ale i tak musíme na hřišti předvádět své maximum.

 

Byla důležitější první čtvrtina, kdy jsme nedovolili soupeři odskočit nebo druhá čtvrtina, kdy jsme naopak odskočili my?

Myslím, že důležitější byla čtvrtina druhá. I když jsme se tedy v první čtvrtině nehráli dobře, drželi jsme se jich za každou cenu, a to bylo také klíčové. Ve druhé jsme začali lépe bránit a hráli jsme náš styl hry.

 

Obrana tedy byla klíčová?

Ano. Lépe jsme komunikovali mezi sebou, hráli více jako tým. Dobře jsme bránili jejich střelce, hlavně na tříbodové čáře a to nám velmi pomohlo.

 

Vypadá to, že Petr Benda je tvůj konkurent ve střelbě trojek?!

(dlouhý smích) Petr je zkušený hráč a čte velmi dobře hru, což mu dává velké šance mi konkurovat.

 

Jsi šťastný z dnešní výhry?

Určitě… Je to pro nás velký krok. Nejen pro nás, ale i pro samotný klub. Také to dá velmi důležité zkušenosti mlaďasům do budoucna.

 
vloženo: 08.02.2018 20:15 / aktualizováno: 09.02.2018 00:17 / přečteno: 7004x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.