DALŠÍ SOUPEŘ ČEKÁ V ÚSTÍ

DALŠÍ SOUPEŘ ČEKÁ V ÚSTÍ

Po divoké jízdě v Champions League, kde jsme svůj vozík po výhře na Zelenou Horou nakonec s přehledem zaparkovali na druhém místě skupiny, nás čeká Sluneta Ústí, další tým v NBL, který usiluje o co nejlepší umístění před rozdělením na dvě nadstavbové skupiny.

Sluneta Ústí nad Labem je aktuálně na pátém místě se shodnou bodovou bilancí jako Svitavy a Děčín na čtvrtém resp. šestém místě a s jednobodovým náskokem na sedmý Kolín a osmé Olomoucko. Všichni tyto týmy už mají za sebou zápas s námi. S Kolínem má Ústí pozitivní bilanci, s USK negativní bilanci vzájemných zápasů.

 

V nadcházejícím utkání jen těžko hledat jiného favorita než je náš tým. V letošní sezoně jsme ještě neprohráli, většinu soupeřů drtíme stobodovým nástřelem a to i v poslední době, kdy hrajeme jeden zápas za druhým. Vzhledem k vyrovnanosti kádru můžeme bez problémů v české lize zařazovat hráče na časový úsek kratší než dvacet minut, aniž by se to výrazně projevilo. Ne jinak tomu určitě bude i v sobotním zápase, alespoň tak to plánuje náš trenér. V neděli nás totiž čeká doma Opava ve druhém utkání Českého poháru.

 

Bilance vzájemných zápasů je podle očekávání výrazně v náš prospěch. Ze 45 zápasů jsme vyhráli 41 a všechny prohry, včetně jedné z Českého poháru, připadají do první ligové sezony 2000/01.

 

Ústí má na soupisce několik výborných hráčů. Lídrem je Ladislav Pecka, který kromě toho, že je nejlepším střelcem týmu, je zároveň nejlepším českým střelcem NBL a celkově osmým v lize. Hned o místo za ním je Donald Robinson, který má na svém kontě o 15 bodů méně. Vzhledem k tomu, že Ladislav Pecka je i dobrý na doskoku, patří mu mezi nejužitečnějšími hráči šesté místo, Donald Robinson je „až“ jedenáctý. Naše hráče na těchto vysokých postech nehledejme, jejich minutáž a zapojení do zápasu je nižší než u jednotlivých lídrů ostatních týmů. Na soupisce našeho soupeře zaujímá speciální místo Standa Votroubek. Za Nymburk hrál v letech 2001 až 2007 a z Ústí k nám vlastně přišel (i když s odbočkou přes Livorno v Itálii). Jeho minuty na palubovce klesají, ale jako nová funkce asistenta to snad alespoň trochu vylepší.

 

Stanislav Votroubek (pro klubový web Ústí):

„Zápas s Nymburkem je vždy zpestřením pro každého hráče, tým a také fanoušky, kteří se vždy rádi přijdou podívat na takový kolos jako je Nymburk. Pro nás to znamená, že budeme muset podat nadstandardní výkon, protože každá malá chyba je v takovém zápase téměř smrtelná, soupeř bude hrát rychle dopředu a vytvoří na nás velký tlak na obou polovinách hřiště. V tomto ohledu nám určitě pomohla všechna derby, která jsou asi tou nejlepší průpravou na utkání s Nymburkem.“  

 
Trenér Oren Amiel

„Ústí je nebezpečný útočný tým, který může zvítězit nad kýmkoliv, zejména doma. My nemůžeme a nebudeme podceňovat tým, který porazil Pardubice nebo Děčín. V ústeckém týmu se snoubí zkušenost a kvalita. Mají velmi dobré střelce jako Robinson nebo Pecka, které potřebujeme zastavit. Opět máme před sebou náročný víkend dvou zápasů v sobotu a neděli, proto budeme opět využívat velkou rotaci, aby hráči zůstali svěží i pro nedělní pohárové utkání proti Opavě.“ 


Nenastoupí Martin Peterka, který má zraněný kotník a pravděpodobně ani Vojta Hruban, který bude léčit svou „amputaci“ části prstu střelecké ruky. Zápas začíná v sobotu 10.2.2018 v 18:00 hodin a utkání budeme moci sledovat na TVCOMu.

 
 
vloženo: 09.02.2018 16:15 / přečteno: 7242x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.