DO FINAL 4 ČP S PŘEHLEDEM

DO FINAL 4 ČP S PŘEHLEDEM

Trojkařská exhibice charakterizovala druhý souboj o postup do závěrečného turnaje Českého poháru mezi Nymburkem a Opavou. Po 34 trojkách skončilo utkání naším vítězstvím 105:72.

Není překvapením, když tým, a Opava obzvlášť, nastřílí dvouciferný počet trojek, ale 21 jednoho týmu, jako jsme dali my, je přeci jen extrém, kterého se ještě v Poháru od roku 2003, kam sahají záznamy serveru ČBF, nepodařilo docílit. Dokonce 21 trojek by byl i absolutní rekord v NBL od sezony 1998/99, kde můžeme určitě najít statistiky všech utkání nejvyšší soutěže. „Dnes domácí excelovali na trojkové čáře. Dvacet jedna trojek při úspěšnosti 56%, to se hned tak nevidí,“ konstatoval po utkání Petr Czudek, kouč týmu, jehož herní styl je na zakončení z této vzdálenosti založený. „Pokud se Nymburk dostane do laufu, že jim začnou padat trojky, může vystřelit kdokoliv a to se pak těžko hraje,“ doplnil také jeden z nejlepších trojkařů ligy Jakub Šiřina. 
 

Králem trojkařů se stal Dardan Berisha, který jich nakonec zaznamenal sedm z tuctu pokusů. Především v první čtvrtině to byl jeho nejčastější způsob zakončení. V úseku dvou minut během čtvrté a páté minuty první čtvrtiny skončilo pět našich útoků v řadě trojkou Dardana a náš hráč na pozici dva sám posunul skóre z 11:6 na 26:11. Když Dardan nedal svůj sedmý pokus, trenér Amiel ho vystřídal. Nebojte, nebylo to za trest, ale Dardan byl poslední ze základní pětky, který ještě pobíhal po palubovce a se jeho čas se nachýlil. K Dardanovým šesti trojkám za 6 minut zápasu, přidal v prvních deseti minutách ještě dvě trojky ze dvou pokusů Pavel Pumprla a první jsme vyhráli 32:16, a proti oslabené Opavě to byl už výrazný náskok.

 

Náš soupeř postrádal Filipa Zbránka, který zůstal doma, ze zápasu proti Kolínu v sobotu si přivezl koňara Radovan Kouřil a do utkání nezasáhl. Se začínající virózou seděl na lavičce i Václav Bujnoch. I na naší straně se našli dva zranění hráči. 

Vojta Hruban a Martin Peterka

Martin Peterka nenamáhal svůj podvrtnutý kotník a Vojta Hruban nechal odpočívat svůj o pár milimetrů kratší ukazováček. „Už se mi tam udělal strup,“ hlásil s úsměvem po převazu náš křídelník. Absence dvou našich hráčů v každém případě nebyla tak fatální jako u Opavy. „Opava sice přijela s menším počtem hráčů, ale i tak se nám v určitých úsecích dokázala vyrovnat, ba i nás přehrávat. Jejich bojovnost je neuvěřitelná a já jim přeji jen vše nejlepší do zbytku sezóny,“ pochválil své soupeře Oren Amiel.

 

Během druhé čtvrtiny skoro umlkla naše trojkopalná opakovačka, ale díky dvoubodovým košům jsme náskok o 11 bodů navýšili a v poločase jsme vedli 57:30. To byl náskok, který už jednoznačně posouval náš tým do závěrečného turnaje Final Four. Leč bylo třeba ještě odehrát i druhý poločas. Ten už možná nebyl tak zajímavý, ale přesto bychom neměli zapomenout na Jaromíra Bohačíka, který ve druhém poločase zamířil pětkrát z trojkového oblouku a pětkrát byl úspěšný.

 

Oba dva týmy hrály „gentlemansky“ a „nezdržovaly“ hru nedovolenými zákroky. Celkem si rozhodčí všimli 18 faulů obou týmů za celé utkání. To je číslo, které pomalu dokáže zvládnou jeden tým za poločas. Protože se házelo tak málo šestek, všichni se na ně pekelně soustředili. Není obvyklé, aby oba týmy byly na konci zápasu stoprocentní z čáry trestných hodů. My jsme měli 10-10, protože se Opava dopustila 11 faulů a soupeř 5-5, protože my jsme faulovali sedmkrát.

 

Druhý poločas přinesl už hru, řekněme, poklidnou. Opava stále praktikovala zónu, ale naši hráči vyjma Bočiho, spíše najížděli. Například Dardan zkusil trojku jen dvakrát. V zápase opět padla stovka a zasloužil se o ni Martin Kolář z odvážného nájezdu.

 

Body: Berisha 23 (trojky 12/7), Bohačík 19 (trojky 5/5), Ray 16 (trojky 6/4), Kříž 9 (dvojky 3/3), Vyoral 8 (trojky 4/2), Benda 7, Pumprla a Davis 6, Barać 5, Kolář 4, Lawrence 2 – Jurečka 12, Šiřina 11, Štěpánek 10, Kvapil 9, Gniadek 7, Bukovjan 5, Klečka 4, střelba za 2 body: 39/16:30/14, trojky: 37/21:40/13, TH: 10/10:5/5, doskoky: 50:32, asistence 26:19, ztráty: 19:20, fauly: 7:11, čtvrtiny: 32:16, 25:14, 25:21, 23:21

 
 
Po výsledku 105:72 a celkovým součtem 196:142 ze dvou zápasů jsme podle očekávání postoupili na závěrečný turnaj Hyundai Final Four ve Svitavách. Tak je čeká v sobotu od 18:00 hodin domácí tým Tuři Svitavy a v případě postupu, ve který všichni pochopitelně věříme, do finále pak od 17:30 v neděli o dvanácté celkové vítězství v Českého poháru. 
 
vloženo: 12.02.2018 12:25 / aktualizováno: 12.02.2018 16:39 / přečteno: 6374x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.