NA KARLA UŽ OD ŠESTI

NA KARLA UŽ OD ŠESTI

V tento pro nás netradiční čas přivítáme v naší hale v závěrečném utkání základní části tým z Jindřichova Hradce, který vede jako hlavní trenér Karel Forejt, jenž své první trenérské zkušenosti sbíral od Predraga Benáčka a Michala Ježdíka v Nymburce.

Na rozdíl od jiných palubovek v Nymburce vlastně o nic nepůjde. Ani jeden tým nemůže své postavení v tabulce změnit ani výhrou ani prohrou. I přesto bude zápas v Nymburce začínat už v 18:00 hodin jako všechny ostatní dvaadvacátého kola NBL. Díky dřívějšímu začátku pojede také autobus o půl hodiny dříve, tedy od nádraží v 17:25. 
 
"V utkání proti Jindřichovu Hradci je důležité, abychom zůstali v dobré formě před nadcházejícím víkendem a Final Four Českého poháru. Soupeř v poslední době hraje lépe než na začátku sezony. Hodně bojují a málem porazili Děčín. Stále máme v paměti, jak proti nám zahrál tehdy nový De'Andre Upchurch. Ve středu na něho budeme lépe připraveni a věřím, že podáme v obraně tohoto klíčového střelce hostů lepší výkon," řekl před utkáním trenér Oren Amiel. 

Do Nymburka míří aktuálně poslední tým ligové tabulky, ale s nejdelším názvem Basket FIO banka Jindřichův Hradec. Tým zatím v dosavadním průběhu zvítězil jen jednou, když na domácí palubovce prorazil Svitavy, kterým tím v ten okamžik trochu zkomplikoval plány Turů na postup do A1. Nakonec si Svitavy i přes klopýtnutí u Vajgaru své historicky nejlepší umístění udržely.

 

Přestože Lions vyhráli jen jeden zápas, jejich mnohé prohry byly poměrně těsné. Například s Opavou, s třetím týmem tabulky, o deset bodů 86:96. Na chlup stejně skončilo i utkání proti Olomoucku a před několika dny Lions prohráli pouze o pět bodů s Děčínem. Obecně výsledky na domácí palubovce jsou pochopitelně lepší než ty odehrané venku. Poměr skóre na domácí palubovce je 899:1057, tedy o 158 bodů, což je cca 14 bodů na utkání, na venkovních palubovkách je to 772:961, tedy o 189 bodů a tedy průměr na utkání je 18,9 bodů na zápas.

 

V průběhu sezony provedl Jindřichův Hradec výrazné změny v kádru. Po sérii osmi porážek v řadě rozvázal klub smlouvy se třemi Američany. Lions opoustili na sklonku listopadu Danny Lawhorn, Cameron Jones a Josh Turner. Vedení klubu ponechalo v týmu jen Chrise Tawiaha, ale tomu jeho bývalý parťáci chyběli a během reprezentační přestávky se hráč s klubem dohodl také na odchodu. Na uvolněná místa nastoupili nejprve De’Andre Upchurch a Edi Sinadinovič.

 

Upchurcha provázela pověst výborného střelce. Svou první profesionální sezonu strávil finském týmu druhé ligy Hyvinkaan Ponteva, kde v průměru zapisoval 33 bodů, 8 doskoků a 5 asistencí. Svou premiéru v lionském dresu si odbyl proti našemu družstvu a hned na úvod utvořil dosud platný rekord této sezony v počtu bodů jednoho hráče v utkání. De’Andre nám nastřílel 36 bodů, z toho bylo 6 trojek. Stejný hráč má na svědomí i zápis na druhé místo nejlepších střelců zápasu s 34 body ze zápasu před měsícem proti Olomoucku. Na Uchurcha asi nerad vzpomíná i Kendrick Ray, jeho zase Upchurch vyřadil během soutěže jedna na jedna v rámci All Star Game. Druhý hráč na perimetru Sinadinović v minulé sezoně válčil za Brno. O Vánocích posílil ještě Jindřichův Hradec o 213 cm vysokého srbského pivota Ratka Petriče. Ten přišel na jih Čech z KK Beovuk72. Poslední změna se odehrála v realizačním týmu. K týmu přišel jako odborný konzultant zkušený trenér Rudolf Jugo, který působil v týmech v nejvyšších ligách v Chorvatsku, Kosovu, Slovinsku a naposledy na Slovensku. 

 

Při probírání se soupiskou Lions nesmíme zapomenout ani na dva hráče, kteří kromě Kooperativa NBL za Jindřichův Hradec, startují ještě za naše béčko v první lize – Theodor Dlugoš a Lukáš Stegbauer. Oba dva se stali pevnou součástí jindřichohradeckého kádru a především Lukáš nehraje v týmu žádné druhé housle. Průměrně nastupuje na 25 minut, ve kterých si zapisuje průměrně 7 bodů a 5 doskoků na zápas. Theo v letošní sezoně nenastupuje příliš často. Jednak to způsobilo delší zranění na konci minulého roku a také hráčský přetlak na jeho pozicích.

 

S klubem Jindřichova Hradce je spojeno také působení našeho bývalého asistenta a kutnohorského rodáka Karla Forejta. Do Jindřichova Hradce odešel v roce 2009, kde tři roky trénoval tým v první lize a od sezony 2012/13 pak v NBL. To je dohromady k dnešnímu dni 223 zápasů v NBL, plus další v Českém poháru nebo v přípravných zápasech.

 
 
vloženo: 13.02.2018 04:06 / aktualizováno: 13.02.2018 08:19 / přečteno: 7321x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.