PROMĚNÍME ZÍTRA MEČBOL?

PROMĚNÍME ZÍTRA MEČBOL?

Zítra už budeme moci definitivně prohlásit sezonu 2017/18 za uzavřenou. Je to tomu potřeba jediné, porazit Opavu stejně jako ve všech letošních vzájemných zápasech.

V sérii na dvě vítězství vedeme 1:0 a od zisku patnáctého titulu nás v nejkratší možné době může čekat jen 40 minut čistého času zápasu. Je jasné, že se ale Opava nevzdá bez boje zvlášť, když je bude podporovat pravděpodobně naplněná hala. „Před vlastními fanoušky to nechceme odchodit a jen si dojít pro stříbrné placky. Musíme zabojovat a Nymburk porazit nebo alespoň potrápit. A klidně pojedeme zase v neděli do Nymburka,“ nebojí se daleké cesty Václav Bujnoch, jeden z hlavních aktérů prvního finálového zápasu.

 

Pochopitelně všichni naši hráči chtějí šetřit kasu Opavy, aby nemusela o víkendu vážit cestu do středních Čech. A všichni již netrpělivě vyhlížejí  konec sezony. Nikdo si ji nechce prodlužovat o další tři dny. Cizinci už sledují volné letenky na sobotu, čeští reprezentanti se těší, že budou mít před soustředěním nároďáku o tři dny delší volno. Musíme mít na paměti, že poslední utkání, které Opava nad námi vyhrála, bylo v minulé sezoně časově umístěno také do vyřazovacích bojů.

 

Minulá prohra by měla být dostatečným varováním a varováním byl i průběh první čtvrtiny prvního zápasu, kdy Slezané vedli 21:11. „Pokud by byl první zápas vyloženě jednoduchý, mohlo by to svádět k podcenění. Takhle to nehrozí. Pokora a zdravý respekt k soupeři, to jsou vlastnosti, které před druhým finálovým zápasem potřebujeme,“ říká kapitán Pavel Pumprla. Cestu k výhře linkuje i Geno: „Potřebujeme lépe začít a když budeme i dobře bránit, tak máme velmi vysoké procento šancí na úspěch.“

 

V prvním utkání jsme zasypali Opavany jedenadvaceti trojkami. Dá se vůbec počítat s takovou úrodou ještě jednou? „Nemůžeme předpokládat, že to padne v každém zápase, …“ odmítá tuto variantu Martin Peterka,“…. i když bychom se vůbec nezlobili,“ dodal ještě s úsměvem autor dvou z nich.

 

V posledních letech jsme si už trochu odvykli slavit zisk mistrovského poháru na venkovní palubovce. Naposledy to bylo v roce 2013 v Prostějově v sezoně, kdy se hrálo systémem 2-2-1-1-1, ale vzhledem k malému počtu hráčů Hanáků skončil čtvrtý zápas kontumačně 20:0 a třetí se hrát také v Prostějově. „Samozřejmě bych byl radši, kdybychom oslavovali před našimi fanoušky… Ale asi nebudeme riskovat že?,“ přidal otázku, na kterou nezbývá než souhlasně pokývat hlavou, Geno Lawrence. Pokud chcete být u toho, máte ještě poslední možnost se na zájezd přihlásit dnes v prodejně EXICO (dnes otevřeno do 17:00). Zbývá 5 volných míst (stav ve středu v 13:30).

 

Co před posledním utkáním říká náš trenér Oren Amiel? „Po náročném vstupu do utkání číslo jedna, který bych přičítal čtrnáctidennímu volnu, jsme se do našeho tempa vrátili ve druhém poločase i díky našim skvělým fanouškům, kteří nás tlačili a poskytli nám podporu, kterou jsme potřebovali. Jsem si jistý, že druhý zápas v Opavě bude ještě náročnější, už jenom proto, že se předpokládá přítomnost třech a půl tisíců diváků. My musíme nastoupit ostře především v obraně. Je to finále a my uděláme všechno, co je v našich silách, abychom udělali znovu naše fanoušky šťastnými.“¨

 
V případě, že se Opava ještě vzepře svému osudu, bude odehrán třetí už jistojistě poslední zápas v neděli 27. května od 18:00 hodin v Nymburce. 
 
vloženo: 23.05.2018 13:29 / přečteno: 7008x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.