SOUBOJ DVOU NEJLEPŠÍCH ÚTOKŮ

SOUBOJ DVOU NEJLEPŠÍCH ÚTOKŮ

Basketbalisté Nymburka ve 3. kole nadstavby Kooperativa NBL vyrazí na palubovku Olomoucka. Střetnou se tak dva nejlepší útoky soutěže. Zatímco neporažený úřadující mistr dává v průměru 97 bodů na zápas, čtvrté Olomoucko 88,5 bodu. Oba také mají nejlepší úspěšnost střelby. Zápas tak slibuje atraktivní podívanou.

Nymburk vyhrál všech sedm dosavadních střetnutí s Olomouckem, které před minulou sezonou navázalo na Prostějov. V tomto ročníku se oba celky utkají už počtvrté. Nedávno v semifinále Českého poháru v Novém Jičíně vyhrál Nymburk 99:81. V lednu doma vyhrál 96:76, ale listopadový zápas v Prostějově skončil jen o 12 bodů, i když domácí korigovali dvacetibodovou ztrátu až v závěru.


Klíčovou postavou Olomoucka je bývalý nymburský hráč a reprezentant Lukáš Palyza, který je také nejlepším střelcem celé soutěže s průměrem 22,4 bodů na utkání. Hned za ním je jeho spoluhráč Javonte Douglas s průměrem 20,5 bodů. Spolu s nimi je třeba si pohlídat i nájezdy atleticky vybaveného Thomase Dunanse a střelbu z dálky Františka Váni, který v lednu proti Kolínu proměnil dokonce devět z devíti pokusů za tři body.


Olomoucko je tým s velkou útočnou univerzálností, proto dávají hodně bodů. Mají skvělé střelce za tři body v kombinaci s vnitřní hrou. Bude důležité zastavit jejich nejlepší střelce a k tomu budeme potřebovat dobrou týmovou obranu,” řekl asistent nymburského trenéra Aleksander Sekulič.


Utkání se hraje v sobotu od 18:00 v olomoucké Čajkaréně, kde Olomoucko prohrálo oba své dosavadní zápasy. V minulé sezoně tak s Pardubicemi prohrálo 81:84 a a Nymburkem 79:90.

 
vloženo: 01.03.2019 11:25 / přečteno: 5434x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.