PRODLOUŽIT SÉRII PROHER DĚČÍNA

PRODLOUŽIT SÉRII PROHER DĚČÍNA

V úterní předehrávce 6. kole nadstavby Kooperativa NBL se potkají dva týmy se zcela opačnými sériemi. Zatímco naši hráči budou hájit svou 36 ligových zápasů trvající neporazitelnost, domácí Děčín naopak prohrál posledních devět soutěžních zápasů.

Oba vzájemné souboje v sezoně vyhrál Nymburk. V listopadu v Děčíně 93:68 a v lednu doma 106:88. Tehdy šlo o první z porážek Děčína ze současné série. od té doby prohrál i dva těsné zápas s Ústím, oba duely ve Final Four poháru, s Brnem, Opavou, Svitavami a naposledy v Olomoucku. Naposledy se tak radoval 19. ledna.
 

Poslední soutěžní porážka Nymburka s Děčínem se datuje na prosinec 2012, kdy Válečníci doma zvítězili 80:78. Letos v přípravě pak Děčín také vyhrál, když využil naší oslabené sestavy.

 

V Děčíně si budeme muset dát pozor zejména na Lamba Autreyho, který patří ke čtyřem nejužitečnějším hráčům soutěže. V průměru zapisuje 15 bodů a osm doskoků na utkání. K dalším klíčovým postavám Válečníků patří Klinton Carlson, Ondřej Šiška a náš bývalý hráč Tomáš Pomikálek.

 

Děčín je nejhorším týmem soutěže co se týče střelby za tři body. O to důležitější bude, abychom zavřel v obraně podkošový prostor a nedovolili útočné doskoky. V nich naopak patří Severočeši k nejlepším.

 

“Každý zápas je jiný příběh. A proti nám bude chtít Děčín jistě předvést to nejlepší ze své obrany i útoku. Především na domácí palubovce před svými fanoušky jsou nebezpečným soupeřem. Musíme být připraveni a snažit se hrát naší hru. Rychle do útoku a proměňovat naše pozice,” řekl asistent nymburského trenéra Aleksander Sekulič.

 

Zatím stále není jisté, zda se po dvouzápasové pauze vrátí do hry americký rozehrávač Eugene Lawrence, který zápolí s poraněným stehenním svalem. “Bude na našem lékařském týmu, aby rozhodl. Musíme myslet především na to, co je nejlepší pro hráče. Rozhodneme se těsně před zápasem,” dodal Sekulič.

 

Utkání se hraje ve úterý od 18:00 v děčínském Sportcentru.

 
 
 
 
vloženo: 11.03.2019 13:09 / přečteno: 5365x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.