BESEDA HRÁČŮ SE ŠKOLÁKY

BESEDA HRÁČŮ SE ŠKOLÁKY

Po více než třech měsících si naši hráči dnes opět připomněli vydařenou akci, když na konci listopadu hráli ligové utkání pro nymburské základní školy. Tentokráte si role vyměnili a Pavel Pumprla, Vojtěch Hruban a Jaromír Bohačík vyrazili besedovat s žáky do škol za odměnu za nejhezčí transparenty.

(na youtube kanálu najdete krátké video z akce)


Téměř tisíc žáků tehdy při akci vytvořilo při utkání s USK nejmladší publikum české historie a průměrný věk publika 10 roků a sedm měsíců tak byl zapsán i do české knihy rekordů. Žáci si na zápas přinesli transparenty a třídy s těmi nejzajímavějšími si mohly vybrat za odměnu návštěvu vybraných hráčů. Základní škola Letců R.A.F si vybrala Pavla Pumprlu s Vojtou Hrubanem, Jaromír Bohačík šel na ZŠ Komenského.


Kromě promítání krátkých videí s nejlepšími akcemi vybraných hráčů a legračních klipů ze života týmu došlo i na soutěž, autogramiádu, na Bočiho se dokonce stála fronta na společná selfie a především proběhla debata, při které se děti mohly ptát na cokoli. Kromě historek z dětství hráčů, záliby v jiných sportech, největšího zranění či největšího zážitku se žáci nejvíce zajímali o to, co hráči dělají ve volném čase.


Boči se pak dostal do křížového výslechu, kdy na něj jeden ze žáků měl připraveny čtyři papíry otázek. Na všechny se samozřejmě odpovědět nestihlo. Při soutěžní otázce, kolik bodů už stihl Boči za Nymburk nastřílet, padl i tip dvacet bodů. Ve skutečnosti je to 1115 včetně 19 bodů z úterního duelu v Děčíně.


Pavel s Vojtou zas museli rozdat desítky podpisů, jelikož měli dvě třídy dohromady a tudíž dvakrát více dětí. I na společnou fotku na schodech se všichni těžko vešli. A také dostali zákeřnou otázku na nejtrapnější zážitek spojený s basketbalem. Vojta tak musel vzpomínat, jak jednou vyběhl na zápas, ale dres si zapomněl v šatně.


Na to se mě ještě asi nikdo nikdy nezeptal, tak jsem musel hodně pátrat v hlavě,” řekl Vojta Hruban. “Bylo to fajn. Bylo vidět, že děti basket zajímá. Ptaly se na spoustu věcí. Rychle to uteklo a podle toho se pozná, že to bylo zábavné. Byli jsme tam déle, než jsme měli. Děti si to užily a to je to hlavní,” dodal.


Náš klub plánuje v akcích pro děti pokračovat a rád by i v příští sezoně uspořádal zápas jen pro školy. Kromě toho by se naši američtí hráči měli zapojit i do výuky angličtiny na místních školách.

 
vloženo: 13.03.2019 16:07 / přečteno: 4756x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.