PILOVALI JSME OBRANU S KRPÁLKEM

PILOVALI JSME OBRANU S KRPÁLKEM

Naši basketbalisté ladí formu na play off Kooperativa NBL a využili tak možnosti zatrénovat si i s nejlepšími českými judisty v čele s olympijským vítězem Lukášem Krpálkem. Dokonce oblékli kimono a vyzkoušeli si některé chvaty. Na oplátku je pozvali na svůj trénink.

Judisté jsou tento týden v Nymburce na přípravném kempu a na jejich trénink se tak v pátek přišli podívat i Mike Myers, Martin Peterka a Martin Kříž. Po krátkém seznamování na sebe hodili kimona a šlo se na věc. Nejlepší čeští judisté Krpálek, David Pulkrábek, Michal Horák, David Klammert a bývalý medailista z mistrovství Evropy a nyní trenér Jaromír Ježek je nejprve učili správně padat do kotrmelce. Poté přidávali i chvaty, které se basketbalisté snažili napodobit.
 

Původní obavy šly stranou a brzy začali judisté padat na záda. Mike Myers zápolil s Krpálkem a několikrát ho hodil na tatami. Pro olympijského vítěze z Ria šlo o vítanou příležitost potahat se s někým, kdo svými proporcemi připomíná francouzskou hvězdu juda Teddyho Rinera. Za Myersem dokonce chodili i zahraniční judisté, zda by si s nimi nezatrénoval.

 

“Mike byl pro mě dobrý soupeř. Konečně někdo vyšší než já. Pralo by se mi s ním dobře. Kdyby se dal na judo, tak bych byl rád,” prohlásil Krpálek. “Bylo to zajímavé zpestření mít takové dlouhány na žíněnce. Ukázali jsme jim nějaké chvaty, aby si je vyzkoušeli, a bylo vtipné vidět takhle vysoké kluky, jak lezou do chvatů. Docela jim to i šlo. Minimálně zpestření pro obě strany a doufám, že je to i bavilo,” dodal.

 
Mike a Lukáš

Basketbalisté vítali možnost vyzkoušet si pro ně nový sport. “Bylo to zpestření. Je to pro nás něco úplně jiného. Judo je zajímavé a určitě ho teď budu víc sledovat,” řekl Kříž. Dobrou možnost bude mít už příští rok v dubnu, kdy se v Praze koná mistrovství Evropy judistů. “Nic takového jsem dosud nezkoušel a jsem rád, že jsem to mohl alespoň trochu poznat,” přidal Peterka.

 

Judisté vymýšleli i varianty, jak judo začlenit do basketbalu. Vše by ale zřejmě skončilo faulem. “Ukázali jsme jim něco, co by mohli použít, ale asi bych jim to spíš nedoporučoval, protože by to nemuselo dopadnout dobře,” připustil Krpálek. “Nevím, jak to využít u basketu, leda bychom chtěli soupeře uškrtit a nebo přehodit přes rameno,” dodal Peterka.

 

O pár hodin později si role prohodili a tentokráte judisté dorazili na trénink basketbalistů. Zatímco naši hráči předtím judo zkoušeli poprvé, judista David Klammert nemohl zapírat, že basketbal už někdy hrál. “David vypadal nejlépe po basketbalové stránce. Říkal, že jako malý chodil hrát s Lukášem Pivodou (asistent trenéra u basketbalistů Svitav), takže nějaké základy měl a docela to ovládal,” ocenil Kříž.

 

“Chodívali jsme hrávat jako mladí kluci, ale tohle je jiná liga. Baskeťáci když chtějí, tak z deseti hodů dají devět košů. Já tak dva. V tomhle je velký rozdíl,” řekl Klammert, který ale vyhrál střeleckou vyřazovací soutěž, když nejprve vyřadil Peterku a ve finále porazil i Kříže. “Nakonec jsem vyhrál, kluci mě určitě nechali. Já jsem ale nadšený,” radoval se Klammert, jemuž tleskal celý nymburský tým.


Na fotografie z obou tréninků se můžete podívat ve fotogalerii a na video na našem youtubovém kanálu  

 
vloženo: 09.03.2019 08:00 / aktualizováno: 09.03.2019 10:06 / přečteno: 4787x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.