NA OLOMOUCKO DO KUTNÉ HORY

NA OLOMOUCKO DO KUTNÉ HORY

Domácí utkání 10. kola nadstavby Kooperativa NBL proti Olomoucku odehrajeme netradičně v Kutné Hoře. Rozhodli jsme se vzdát domácího prostředí v rámci propagace basketbalu v širším regionu. Zápas se uskuteční 27. března od 18:00 v nedávno vybudované hale Klimeška.

V této sezoně jsme už hostovali při zápasech Ligy mistrů v pražské hale Královka a na jedno domácí ligové utkání jsme se stěhovali ze Sportovního centra na Komendu, abychom si připomněli historii v rámci výročí 90 let nymburského basketbalu. Nyní je cílem přesunu další propagace klubu a basketbalu ve středočeském regionu.
 

“Chceme rozšířit naší působnost a propagovat basketbal tím, že do Kutné Hory přiveze atraktivní zápas s mnoha reprezentanty. A také se chceme přiblížit divákům ze širšího okolí,” řekl autor přesunu a ředitel nymburské basketbalové akademie Ladislav Sokolovský. “Kutná Hora je město, které má basketbalovou tradici, na kterou se nyní snaží navázat a my jim v tom chceme pomoci,” dodal. 


Připomeňme, basketbalově slavného kutnohorského rodáka Josefa Jelínka. Nejlepšího střelce ligy, který zakončil svou kariéru s více než jedenácti tisíci ligovými body. Své body střílel v letech 2000 až 2002, tedy dvě sezony, také za Nymburk. Z 11.373 ligových bodů se mu v Nymburce podařilo vsítit 1.189 a to byl ještě na začátku první sezony v Nymburce zraněný. Dnes je z Pepy Jelínka ředitel školy v Brně a stále se věnuje basketbalu v Husovicích v oblastním přeboru Brno (a okolí).   

 

Kutná Hora má nyní tým ve druhé lize, tedy třetí nejvyšší soutěži, a začíná budovat mládežnickou základnu. Loni v dubnu město dostavělo novou sportovní halu Klimeška, která byla vybudována na základě finanční podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a také Středočeského kraje.

 

Víceúčelovou halu pro zhruba 400 sedících diváků hned loni v květnu vyzkoušela i basketbalová reprezentace do 18 let pod vedením bývalého nymburského hráče Luboše Bartoně. “Hala je na basketbal jako stvořená. Je tam dostatek místa dobrá akusticky a palubovka vynikající. I zázemí splňuje naše požadavky,” prohlásil tehdy bývalý kapitán národního týmu.

 

“Opravdu je to nádherná hala odpovídající požadavkům. Nedávno se tam hrálo i Final Four Českého poháru volejbalistů,” dodal Sokolovský.

 

Nyní hala zažije i šlágr basketbalové ligy. “O všechny velké akce, které jsme hostili, byl mezi lidmi velký zájem a nepochybuji, že ligový basketbalový zápas s mnoha reprezentanty bude pro Kutnou Horu velkým lákadlem. Snažíme se tu vybudovat mládež a takový zápas by nám měl pomoci přilákat děti,” řekl manažer haly a spoluzakladatel mládežnického oddílu BK Kutná Hora Michal Vavák.

 

Olomoucko nás 2. března trápilo a vyhrálo se až v koncovce 98:94. I Olomoucko tento zápas využilo k regionální propagaci a hostilo nás netradičně v olomoucké Čajkareně. Nyní souhlasilo s podobným krokem Nymburka a přijalo návrh hrát v Kutné Hoře. Schválila to i Česká basketbalová federace.

 

Vstupenky na utkání budou k dispozici v předprodeji od poledne 12. března v Infocentru v Kutné Hoře na Palackého náměstí a také přímo v hale Klimeška. Vstupenky budou k mání také na nedělním domácím utkání s Pardubicemi nebo 16. března doma proti Brnu. Na těchto zápasech si mohou vstupenky také vyměnit permanentkáři. 

 

Pro fanoušky bude připraven fanshop, pozápasová autogramiáda i doprovodný program. Vstupenky nejsou na přesná místa, hala se otevře v den zápasu v 17:00, tedy hodinu před zápasem.

 
vloženo: 07.03.2019 12:26 / přečteno: 5111x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.