DĚČÍN S NOVÝM TRENÉREM

DĚČÍN S NOVÝM TRENÉREM

V předposledním kole nadstavby Kooperativa NBL doma přivítáme v sobotu od 18:00 Děčín, který se stále vzpamatovává z nedávné změny trenéra. Po téměř 15 letech ve funkci byl odvolán Pavel Budínský a na jeho místo usedl Tomáš Grepl, který v letech 2002 až 2003 oblékal náš dres. Zatím má vynikající start a vyhrál oba zápasy s druhými Svitavami i s třetím Olomouckem.

Děčín celkově chytil dobrou formu a vyhrál posledních pět zápasů. O to překvapivější bylo, když Válečníci oznámili odvolání Budínského. Těžce to nesli zejména fanoušci, kteří zorganizovali i protest. Ale dobré výkony týmu pod novým trenérem Greplem ukazují, že do Nymburka rozhodně nepřijede tým potýkající se s vnitřními problémy.

“Děčín je teď jiný tým, než byl při našem posledním zápase, protože každý trenér si přináší své věci a své nápady a svou filozofii. Oba zápasy pod novým trenérem jim vyšly, i když to pro ně měly být těžké zápasy. Vyhráli nad Svitavami a Olomouckem, jemuž zastavili silný útok. Takže je třeba si na ně dát pozor. Pro nás může být výhoda, že si oni stále ještě zvykají na nový systém. Takže pro ně by mělo být těžší vypořádat se změnou, než pro nás se na ně připravit,” řekl asistent trenéra Aleksander Sekulič.

“Mají nové věci v útoku i v obraně, ale známe je dobře individuálně jako hráče. Víme, co od nich očekávat a v čem jsou silní. Ale musíme být připraveni, že přijdou s něčím novým,” dodal.

Všechny tři vzájemné souboje v sezoně jsme vyhráli. V listopadu v Děčíně 93:68, v lednu doma 106:88 a před třemi týdny v Děčíně 94:74. Tehdy jsme ale rozhodli až v poslední čtvrtině, kterou jsme vyhráli o 23 bodů. Poslední soutěžní porážka s Děčínem se datuje na prosinec 2012, kdy Válečníci doma zvítězili 80:78. Letos v přípravě pak Děčín také vyhrál, když využil naší oslabenou sestavu. 

Klíčovou postavou Děčína je Lamb Autrey, který je pátým nejužitečnějším hráčem soutěže. V průměru zapisuje 15 bodů a osm doskoků na utkání. K dalším klíčovým postavám Válečníků patří Klinton Carlson, Ondřej Šiška a náš bývalý hráč Tomáš Pomikálek.

Děčín je nejhorším týmem soutěže co se týče střelby za tři body. O to důležitější bude, abychom zavřeli v obraně podkošový prostor a nedovolili útočné doskoky. V nich naopak patří Severočeši k nejlepším.

 
vloženo: 05.04.2019 13:28 / přečteno: 5207x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.