JUNIOŘI V PLAY OFF EXTRALIGY

JUNIOŘI V PLAY OFF EXTRALIGY

O nastávajícím víkendu nemusíte zůstat bez kvalitního basketbalu, jen Mattoni NBL vyměníte za play-off juniorské kategorie.

Svěřenci Pavla Beneše a Petra Svobody zahajují v sobotu a neděli prvním dvojzápasem s BC Vysočina play-off extraligy juniorů do 19 let. Tento tým sice startuje v extralize, tedy nejvyšší juniorské soutěži, poprvé, ale umístil se na druhém místě za zcela suverénním USK Praha. Překvapení? Možná jen tím, že se tým při premiérové účasti umístil tak vysoko. Až uvidíte jejich hru, pochopíte, že umístění není náhodné, ale je dílem pečlivé přípravy, obětavosti hráčů, týmovým pojetím hry prošpikovaným výbornými individualitami. Proto byste neměli váhat a sobotní den zakončit od 18:00 hodin v hale ZŠ Komenského při prvním zápase a v neděli od 11 hodin na tomtéž místě můžete shlédnout druhé utkání. Juniorům půjde o vytvoření co nejlepší pozice pro další zápasy v Jihlavě, kde by mohli sérii hranou na tři vítězné zápasy ukončit. Postup do finálového turnaje čtyř o Mistra ČR by byl vynikajícím oceněním jejich tréninkové píle.

 

Zeptali jsme se trenéra Pavla Beneše na pár otázek

 

Jak moc může ovlivnit výkony hráčů jejich premiérová účast v play-off?

Samozřejmě, že může. Snažíme se s Petrem Svobodou na týmu pracovat tak, aby to bylo znát co nejméně. Jak to, ale bude, uvidíme až tuto sobotu a neděli.

 

Pokud bychom srovnali třeba Mattoni NBL a EXL U19, je výhra sedmého nad druhým hodně neobvyklá. Platí podobná pravděpodobnost i v EXL U19?

Ne to neplatí, zde je diametrální rozdíl mezi oběma soutěžemi. V extralize U19 krom USK, může porazit kdokoliv kohokoliv. A v play-off to platí dvojnásob. Týmy jsou od druhého do sedmého místa o hodně vyrovnanější než v MNBL.

 

Odlišuje se tým Vysočiny něčím od ostatních družstev?

Ano to určitě. Vysočina hraje velmi jednoduchý, ale účinný basketbal, který je založen především na napichování soupeřovy obrany velmi rychlými hráči z perimetru, kteří poté řeší dané situace s vysokou úspěšností. Jejich basketbal dělá potíže absolutně všem týmům v extralize. Opírá se o tři velké individuality v jejich družstvu a kolem těchto tří vynikajících hráčů se vše točí.

 

Družstvo Vysočiny vás dokázalo doma porazit. Bylo to dílem momentální situace nebo je Vysočina doma o tolik silnější?

Tak předně bych chtěl říct, že v zápase ve kterém nás Vysočina porazila, byla lepší pod oběma koši a své vítězství si absolutně zasloužila. My jsme si toto říjnové utkání na Vysočině ihned v následujícím týdnu důkladně probrali s našimi hráči, poučili jsme se z něho a do konce základní části jsme prohráli již jen čtyřikrát, včetně prosincového Crystalex Cupu s účastí národních družstev.

Podle výsledků a vlastních zkušeností víme, že Vysočina je doma opravdu o nějaký ten kousek lepší než na soupeřových hřištích, ale to platí pro 80% týmů této věkové kategorie.

 

Zdá se, že tvým osudem je kraj Vysočina: muži B - Žďár, U19 - Jihlava. Která série bude podle tebe složitější?

Obě dvě série mají svá specifika a k oběma sériím přistupujeme absolutně stejně, jsou pro nás veledůležitým začátkem vyvrcholení celé sezony, ke kterému se dostaneme pouze, pokud v obou sériích zvítězíme a to je pro nás všechny obrovská motivace.
 
vloženo: 23.03.2012 07:24 / přečteno: 9873x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.