ČTYŘI BODY NIC NEŘEŠÍ

ČTYŘI BODY NIC NEŘEŠÍ

V prvním utkání čtvrtfinále Eurocupu jsme sice s Petrohradem prohráli, ale čtyři body ztráty jsou do odvety zanedbatelné.

V úvodu utkání bylo vidět, jak důležitý souboj se hraje. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu v obraně a první body padly až po více než dvou minutách zápasu. Pak jsme se dvakrát trefili z dálky a hosté na chvíli ztratili kontakt, když se nám po rychlém protiútoku podařilo navýšit vedení na 17:12. To byl signál pro hostujícího kouče k time outu. Po něm jsme ještě navýšili náskok na 19:12 a pak opět začaly úřadovat obrany obou týmů. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili se čtyřbodovým náskokem, ale Spartak nedovolili, abychom se bodově vzdálili, naopak ve 26.minutě vyrovnal skóre na 25:25 a čtyři a půl minuty před koncem prvního poločasu šel do vedení 25:27. Tento nástup hostů jsme dokázali odrazit, ale dva koše Beverleyho a Lichoděje zvýšily akcie Petrohradu, když se ujal vedení 32:34. Poslední půlminuta prvního poločasu připomínala manévry závěru vyrovnaného zápasu. Taktické fauly a oddechové časy natáhly půlminutovku na pět minut. Po čtyřech trestných hodech Lawrence jsme ztráceli 1 bod (39:40), ale pak předvedl neuvěřitelnou akci Beverley. Za sedm vteřin dokázal ustát výbornou obranu Wilsona, který ho už málem obral o míč. Při tom upadl, dokázal se zvednout a ještě přesně vystřelit a za zvuku klaksonu proměnit trojku.

Ve třetí čtvrtině se nad našim týmem stahovaly mraky. Petrohrad vyrukoval s vynikající obranou, my jsme nemohli využít služeb Pavla Pumprly, který si při došlapu podvrtl o nohu Petra Bendy kotník. Bylo těžké vůbec rozehrát zpoza postranní čáry. Navíc jsme druhý poločas začali dvěma chybami Lawrence. Jednou přišel o míč a Beverley potrestal chybu snadným košem a poté rozhodčí odpískali přísně Evženovi útočný faul. Nepřidal nám ani třetí faul Simmonse, našeho nejlepšího střelce. Teprve přesně v polovině třetího hracího období se nám podařilo dát první bod za hry. V té době vedli hosté už o 13 bodů 53:40. Minutu a půl před koncem třetí čtvrtiny jsme prohrávali nejvyšším rozdílem čtrnácti bodů 45:59. Jako světlo na konci tunelu se ukázal koš s faulem Mike Lenzlyho v poslední minutě třetí čtvrtiny, kterým jsme přiblížili náskok alespoň k deseti bodům. Poslední čtvrtinu začali košem hosté, ale Simmons po pěkné cloně čistou trojkou snížili na 51:61. Spartak ještě jednou navýšil vedení na 13 bodů, ale od stavu 51:64 se nám během tří minut povedlo šňůrou 8:0 na 59:64. Místo střel z dálky jsme začali chodit do nájezdů a dvě minuty před koncem monster dunkem snížil Wilson na 61:64. Hosté sice znervózněli, ale výhru už si vzít nenechali.

"I přes prohru jsem hráčům poděkoval za velmi dobrý výkon. V jednu chvíli to vypadalo, že klidně můžeme prohrát o dvacet. Kluci se ale semkli a v závěru to stáhli na čtyři body. Stále žijeme. Abych byl upřímný, tak prohrát a vyhrát o čtyři body je v takovém dvojzápase téměř jedno. Stále mohou vyhrát obě mužstva, „ řekl po utkání Ronen Ginzburg.

„Náskok čtyř bodů nic neznamená, protože Nymburk je silný v útoku a je schopný vyhrát kdekoli a proti komukoli. Pokud předvedeme podobnou obranu jako dnes, pak máme šanci," uvedl kouč Petrohradu Jure Zdovc.


Ve fotogalerii najdete obsáhlou fotodokumentaci

 
 
vloženo: 20.03.2012 07:13 / aktualizováno: 20.03.2012 22:47 / přečteno: 9836x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.