VRÁTILI JSME LITEVCŮM PORÁŽKU!

VRÁTILI JSME LITEVCŮM PORÁŽKU!

Po pomalejším úvodu jsme vzali zápas do svých rukou a po skvělém týmovém výkonu jsme zvítězili o 24 bodů. Smazali jsme tak bodový rozdíl, který si soupeř vytvořil minulý týden na svém hřišti. (DOPLNĚNO)

V úvodu zápasu se soupeř dostal do vedení dvěmi rychlými trojkami Orelika a Milaknise. Rado Rančík ale litevcům nedovolil větší bodovou šňůru a snižoval na 4:6. Taylor v polovině čtvrtiny srovnal na 8:8, Vojta Hruban nás následně dostal do prvního vedení. Litevci ale potvrdili své střelecké schopnosti a dvěma trojkami si vedení vzali zpět. První část, která se nesla v mírně pomalém tempu, jsme prohráli 14:18.

 

Tempo zápasu se od druhé čtvrtiny výrazně zvýšilo. Díky Hrubanově trojce jsme se rychle dostali do kontaktu se soupeřem. Skóre i hra začaly být velmi vyrovnané a vedení se měnilo s každým útokem. Prienai nám pak lehce utekl po Nečasově nesportovním faulu, ale rázem jsme srovnali. 2 minuty do konce se Benda dvakrát prosadil, následná trojka Pavkoviče znamenala vedení 42:36. Následně byla ale Bendovi odpískána nesportovní chyba, která nás stála 3 body. Benda ale tuto chybu dalšími čtyřmi body napravil a do šaten jsme odcházeli s vedením 46:42.

 

Po změně stran jsme začali mnohem aktivněji a po bodech Hrubana a Rančíka jsme šňůrou 6:0 zvyšovali na rozdíl 10 bodů 52:42, na což trenér hostí okamžitě reagoval timeoutem. Po něm ale Vojta Hruban skvěle ubránil rozehru, míč se přes Taylora dostal na Welsche a ten dával čtvrtý koš v řadě. Naší aktivní útočnou hrou jsme naše vedení lehce navyšovali. 30 vteřin před koncem čtvrtiny poslal Miljan Pavkovič krásnou přihrávku na Drew Naymicka pod koš, soupeř ještě stihl kontrovat a upravit skóre na 70:56.

 

Skóre závěrečné části otevřel Drew Naymick. Naše vedení narůstalo a necelých 5 minut do konce jsme se dostali do vedení o 18 bodů, což byl rozdíl prvního vzájemného zápasu. Litevci ale bodovali a z tohoto rozdílu ukrajovali. Opět jsme se na něj dostali 2 a půl minuty do konce po proměněných trestných hodech Vojty Hrubana a trojce Miljana Pavkoviče. Po několika útočných doskocích jsme se poslední vteřiny zápasu drželi u míče my a Miljan Pavkovič se prosadil další trojkou. Konečný výsledek? 90:66! Vyhráli jsme tedy o 24 bodů a smazali soupeřův bodový náskok z prvního vzájemného zápasu. 


Hned 5 našich hráčů se dostalo přes hranici 10 bodů. Petr Benda a Vojtěch Hruban měli po 20 bodech, Miljan Pavkovič bodů 15 a 7 asistencí, Rado Rančík 11 a 9 doskoků a Drew Naymick 10 bodů. Oproti prvnímu zápasu jsme měli výrazně lepší střelecké statistiky. Úspěšnost za 3 body byla 66,7% a za 3 body 41,2%. Na straně hostí se výrazněji bodově prosadili Urbutis, Vene (oba po 13 bodech) a Janavicius (12 bodů). Soupeř zaostal ve všech střeleckých statistikách a připsal si o 13 doskoků méně.

 
Co po utkání řekli trenéři obou týmů?
 
Trenér domácího Nymburka, Ronen Ginzburg:

„Dnes jsme odehráli výborný zápas. Minulý týden jsme dostali pořádnou lekci, celý týden jsme o tom přemýšleli a došli k mnoha závěrům. Dnes jsme byli soustředěni od první minuty. Prienai je velmi silný tým, který není o jménech nebo penězích, ale o litevském basketbalu a hráčích. Jsme rád, že jsme vyhráli, protože jsme předvedli opravdu skvělý basketbal.“

 

Soustředili jste se na smazání bodového náskoku soupeře?

Vůbec ne. Náš hlavní cíl a vize bylo vítězství. Po lekci, jakou nám Prienai dal minulý týden jsme chtěli hlavně vyhrát a bodový rozdíl byl až druhotná záležitost.

 
Je něco, co Vás v dnešním zápase mile překvapilo?

Ne ani překvapilo, ale potěšilo to, že jsme byli od začátku soustředění a hráli takticky a trpělivě. S týmem jako je Prienai se nedá hrát nahoru a dolu, vzhledem k tomu jak skvělí jsou to střelci a stačí jim chvilička prostoru a promění šance. Jsme ráda, že skvělý výkon opět předvedli mladí hráči Vojta Hruban a Lukáš Palyza a že jsou často klíčovými hráči týmu.

 
 
Trenér BC Prieani, Virginijus Seskus:

„V první řadě musíme pogratulovat Nymburku, prohráli jsme se skvělým týmem. Mohli jsme prohrát menším rozdílem, ale Nymburk hrál skvěle. Ten zápas byl úplně stejný jako v Kaunasu, akorát tentokrát vyšel lépe pro Nymburk. Jakmile jsme prohrávali o 10 bodů, ztratili jsme celý zápas. Nymburk je český mistr, zápasy s ním jsou pro nás velkou zkušeností a těšíme se na další.“

 
vloženo: 28.11.2012 21:45 / aktualizováno: 29.11.2012 08:46 / přečteno: 8605x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.