VYROVNAT SE JEJICH AGRESIVITĚ

VYROVNAT SE JEJICH AGRESIVITĚ

Dnes od 19:30 zkřížíme zbraně v důležitém zápase s týmem Rudupisu Prienai. O minulém zápase a plánech do dnešního jsme si povídali s  Jiřím Welschem. 

S Rudupisem jsme prohráli na jejich palubovce o 18 bodů. Jaké poučení si z toho musíme vzít?

Pokud je chceme porazit doma, musíme se vyrovnat v intenzitě jejich hry, v agresivitě a rychlosti, se kterou oni hrají. To jsou věci, kromě lepší střelby, kterými nás v Litvě přehráli.

V postupu ve skupině čtyř týmů může hrát skóre vzájemných zápasů důležitou úlohu. Je 18 bodů rozdílu zvládnutelné doma odčinit?

Těžko předvídat, co bude na konci základní části… Pochopitelně se takový rozdíl dá zlikvidovat. S Kyjevem jsme vedli o 25 bodů a Kyjev je doma porazil o třicet, tedy o výrazné výsledky či průběžné rozdíly tu není nouze. Rudupis je tým s mladými hráči a pravděpodobně bude mnohem silnější v domácím prostředí než venku. Myslím, že je v našich silách je porazit o větší bodový rozdíl než zmiňovaných osmnáct.

Dá se předpokládat, že bude soupeř ovlivněn snadným domácím vítězstvím a nebude mít tak velkou motivaci?

Je to mladý tým a u nich o motivaci není nouze. Oni jdou do každého zápasu jako by byl pro ně poslední. Nemyslím si, ani že by nás podcenili a ani že by byli přemotivovaní.

Zaujal Tě v minulém zápase nějaký hráč, na kterého bychom si měli dát obzvláštní pozor?

Proti nám hráli hodně týmově. My jsme se připravovali na jejich střelce z vnějšího prostoru, ale největší problémy nám dělali podkošoví hráči. Oni jsou vysocí, rychlí, dobře se pohybují a činili nám problémy jak při doskoku tak při stavění clon. Hra jejich pivotů byla klíčem k jejich vítězství.

Co platí na jejich pružnou a dostatečně agresivní obranu?

Zaskočili nás tím, že nás hodně přebírali při clonách. Každý útočný systém, kterým jsme chtěli zahájit přihrávkou, nám to znemožnili přebráním a toho hráče se nedalo přihrát. Tím nám rozbíjeli hru.

Jak na to v odvetném zápase?

Už ve třetí čtvrtině jsme naznačili cestu. Musíme zjednodušit hru. Nemyslím tím unáhlit, brát nepřipravené střely, ale zjednodušit hru ve smyslu hry jeden na jednoho. Proti jejich agresivitě nesmíme ustupovat dozadu, naopak se musíme snažit je atakovat. Tím vytvářet přesilové situace a vytvářet si lepší střelecké pozice.

Co udělat s naší obranou?

Naše obrana nebyla dobrá. To bude pochopitelně důležitý prvek ke zlepšení naší hry. Zakončím tím, čím jsem začal: Musíme vyrovnat jejich agresivitu, rychlost a jejich nasazení, které předváděli v obraně.  

 
 
vloženo: 28.11.2012 10:04 / přečteno: 8608x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.