V TIPSPORT ARENĚ S OOSTENDE

V TIPSPORT ARENĚ S OOSTENDE

Zápasem s belgickým týmem Telenet Oostende ve středu od 18:30 v Tipsport areně začínají pro nymburské basketbalisty odvety základní části Eurocupu. Po první polovině programu je ČEZ Basketball Nymburk na nepostupovém čtvrtém místě šestičlenné skupiny. Ve zbývajících pěti zápasech tak má co dohánět.

Postup ze základní skupiny do další fáze Eurocupu je jedním z cílů Nymburka pro podzimní část sezony. Po odehrání první poloviny zápasů se ukázalo, jak obtížný to bude úkol. Tým kouče Kestutise Kemzury má zatím stoprocentní bilanci z domácích utkání, když porazil Cibonu Záhřeb a Artland Dragons. Ve všech třech zápasech venku však svým hostitelům podlehl.


Lístky na zápasy lze zakoupit na pokladnách Tipsport Areny před utkáním, rezervace vstupenek je možná v Zákaznickém centru Tipsport Areny. Vstupenky můžete rezervovat a zakoupit i v síti Ticketportal ZDE  .


Nyní tedy nastává čas odvet. Nymburk bude mít tu výhodu, že se mu otočí poměr domácích a venkovních zápasů. Klíčem k postupu budou zejména utkání na domácí palubovce, kam ve středu zavítá elitní belgický tým z Oostende.


„Je to jeden z favoritů naší skupiny, ale my ho ve středu nutně potřebujeme porazit. Bude to pro nás nesmírně důležité utkání, což ale pro soupeře taky. Oostende hrají velmi dobrý basketbal. Na jejich palubovce jsme měli problémy s přechodem do obrany. Oproti prvnímu zápasu musíme také minimalizovat počet ztrát a zlepšit doskok. Pak budeme úspěšní,“ vyjmenoval trenér Kemzura klíče k vítězství.


Nymburk doma prohrál nedělní zápas VTB ligy s Nižnym Novgorodem a jedním z hlavních úkolů litevského kouče bylo během krátké doby vymazat z hlav svých hráčů poslední neúspěch a navnadit je na vítězství. „Není jiná možnost, než hodit Nižnyj Novgorod za hlavu. Měli jsme dva dny na to se s tím vyrovnat, potrénovat a koncentrovat se maximálně na další zápas.“


Nymburk má s Oostende vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů 2:2. V sezoně 2007/08 se s ním dvakrát utkal v ULEB Cupu a pokaždé vyhrál domácí tým. Loni v září se oba týmy střetly v kvalifikaci o Euroligu a úspěšnější byl Nymburk. Zatím poslední měření sil v prvním kole letošního ročníku Eurocupu vyhrálo doma Oostende 90:83.

 
vloženo: 20.11.2013 06:01 / přečteno: 9658x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.