NN - PŘÍLEŽITOST K ODPLATĚ

NN - PŘÍLEŽITOST K ODPLATĚ

Nymburské basketbalisty čeká další těžká bitva ve VTB lize. Do Sportovního centra přijede velmi kvalitní ruský tým BC Nižnyj Novgorod, kterému mají domácí hráči co vracet. Zápas začíná v 17:00 hodin.

Nymburk totiž v minulé sezoně s Novgorodem prohrál oba zápasy ve skupině. Venku o 16 bodů, doma o osm. Právě tyto nezdary byly jednou z příčin loňského nepostupu do play off, kam by se letos Nymburk poprvé rád probojoval. "V Novgorodu jsme dostali pěknou čočku," oklepal se při vzpomínce na zápas, kde jsme 12 minut neskórovali ze hry, Vojtěch Hruban. Ani jeho spoluhráč Lukáš Palyza nebyl při vzpomínkách optimističtější: "Tam jsme dostali latu a v Nymburce byl sice výsledek lepší, ale hosté celý zápas kontrolovali." 


V obou zápasech jsme měli velké problémy s největší hvězdou soupeře bývalým slovinským reprezentantem Primožem Brezcem. Se svými 216 cm byl neustálou hrozbou pro naši obranu a jeho útočné doskoky dávaly Novgorodu často druhou šanci ke skórování. "Hrozně nám zatápěl Primoš Brezec, který tam je v týmu stále. Letos na něj máme Rašu (Mahalbašič - pozn.). Hráče, který se s ním může měřit výškou a váhou a doufám, že ho nenechá dýchat," těší se Vojta Hruban.  


„Jestli myslíme na postup, je tento zápas přesně tím, který bychom měli doma zvládnout. Navíc máme Novgorodu co vracet, i když teď už je nová sezona, oba týmy mají jiné sestavy a trenéry a začíná se zase od nuly,“ uvedl sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík.


Trenér Kestutis Kemzura neočekává také žádné lehké utkání. "Čeká nás velmi těžký tým, defenzivně orientovaný. Ať doma nebo venku, pokaždé hrají velmi agresivně v obraně. Vytvářejí velký tlak na míč a mají velmi týmové pojetí hry. Kouč Novgorodu odvádí opravdu dobrou práci. Poskládal poměrně vysoký tým. Vysocí jsou nejen jejich podkošoví hráči, ale také hráči na perimetru jako Panin nebo Golovin. Velkou kvalitu má jejich první rozehrávač Chvostov, bývalý hráč Chimki Moskva a reprezentant Ruska. Nebezpeční jsou také křídlo Thompson, výborný střelec a ruský reprezentant Antonov a hodně bude záležet na tom, jak si poradíme s 216 cm vysokým centrem Brezecem, který hrál osm let v NBA. Ačkoliv mají řadu individualit, hrají velmi disciplinovaně a organizovaně jako tým."


Podobný názor na hru týmu Novgorodu má také Lukáš Palyza: "Bude to zase tým, který bude mít Američany pěkně srovnané. Oni nebudou hrát na individualisticky, ale na hřišti budou pracovat pro tým." O složení týmu soupeře doplnil pár poznatků také Vojtěch Hruban: "Je to tým plný typických ruských chasníků, kteří hrají silový basketbal hodně rychle dopředu. To je styl, který nesedí žádnému týmu a pokud mají den, dokáží dávat hodně trojek."  


Impulsivní trenér (na na šesti fotografiích zde si můžete prohlédnout jednu trenérskou etudu) Novgorodu Zoran Lukič je na své svěřence hodně náročný bez ohledu, zda chybu udělá poslední střídající hráč nebo Primož Brezec. Také možnosti klubu jsou poměrně velké. Ještě před nedávnou dobou jednali představitelé Nižného Novgorodu s agentem jednoho z nejlepších současných hráčů Izraele Liorem Eliahu (6 let v Maccabi Tel Aviv). Jednání byla velmi blízko podpisu smlouvy. Ve čtvrtek 14.listopadu však oficiální stránky týmu Hapoel Jerusalem oznámily, že Eliahu podepsal smlouvu právě s tímto týmem ze Svatého města.  


Novgorod má zatím stejně jako Nymburk tři prohry a dvě výhry. O skóre je ale o jednu příčku výše na pátém místě desetičlenné skupiny, ze které postoupí do play off šest týmů. Půjde tedy o přímý souboj o postavení v tabulce.



 
vloženo: 16.11.2013 20:35 / aktualizováno: 16.11.2013 21:18 / přečteno: 8547x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.