PROHRA S NIŽNYM NOVGORODEM

PROHRA S NIŽNYM NOVGORODEM

Basketbalisté Nymburka počtvrté ve VTB lize prohráli. Na domácí palubovce ve Sportovním centru podlehli Nižnému Novgorodu 70:85 a nevyužili možnost předskočit svého nedělního soupeře v tabulce skupiny.

Úvodní rozskok vyhrál Rašid Mahalbašič a za chvíli také otevřel bodový účet zápasu. V základní pětce nastoupil ke svému druhému zápasu za Nymburk Vlado Ilievski a přestože je s týmem teprve několik dní, bylo znát, jak rychle se s novými spoluhráči sžívá. Chytil se úspěšnou trojkou z křídla a vynikal především rychlými přihrávkami a pohybem. Makedonský reprezentant odehrál úvodních osm a půl minuty zápasu a odcházel poprvé střídat za jednobodového vedení svého týmu. Nymburk pak už do konce první čtvrtiny body nepřidal a prohrál ji 17:20.


Novgorod během úvodních dvou minut druhé části skóroval z každého útoku a než si vzal kouč Nymburka Kestutis Kemzura první time out, prohrával jeho tým o deset bodů a musel poprvé reagovat na nepříznivý vývoj. Na palubovku se vrátil Ilievski a hned našel volného a skórujícího Jiřího Welsche. Jenže když se za chvíli rychle po sobě trefili za tři body Gubarov a Babbitt, Nymburk najednou prohrával už o 19 bodů. Do poločasu snížil ztrátu o jeden bod na 29:47.


Příčiny takové ztráty je třeba hledat v tříbodové střelbě hostí, kteří se trefili pětkrát z osmi pokusů. Sám Američan Babbitt dal tři trojky ze tří a s 16 body byl daleko před ostatními střelci zápasu. Naopak Nymburk se v útoku trápil, z jedenácti trojek trefil jen dvě a stál před těžkým úkolem zápas otočit.


A zhostil se ho ve velkém stylu. K útoku zavelel Simmons a rychle proměnil tři ze čtyř střel, z toho jednu trojku. Nic by ale nešlo bez výrazně zpevněné obrany. Nymburk najednou nenechával střelce Novgorodu ve volných pozicích a vršil jeden zisk míče za druhým. Úplně vymazal Babbitta, kterého jeho kouč Zoran Lukič raději posadil. Nymburk do poslední vteřiny třetí části stáhl náskok soupeře na čtyři body, když se s klaksonem trefil za tři body Panin. I tak ale domácí odehráli skvělou třetí čtvrtinu, po které byl stav 49:56.


Nástup do poslední části ale zase vyšel lépe hostům z Ruska. Nymburk ale zareagoval a pět minut před koncem držel ztrátu na hratelných devítii bodech. Začal mít ale zároveň problém s fauly. Simmons po své ztrátě střídal se čtyřmi osobními chybami a v tu dobu už se stejným počtem seděl na lavičce Rado Rančík. Simmonsův faul byl navíc pátý ve čtvrtině.


Ve čtvrté čtvrtině bohužel pro Nymburk střelecky explodoval Antonov, který měl do té doby na kontě čtyři body. Jenže přesně tři minuty před koncem zasmečoval v tu chvíli už svůj sedmnáctý bod a kouč Kemzura si vzal time out. O minutu později se za tři trefil Gubanov a začalo být zřejmé, že Nymburk už ztrátu z druhé části nedožene. Hostům navíc propadaly obroučkou i ty nejtěžší střely, jako minutu a půl před koncem Golovinovi. Nymburk má tak po šesti zápas ve VTB lize dvě vítězství a čtyři porážky.


ČEZ Basketball Nymburk – Nižnyj Novgorod 70:85 (17:20, 29:47, 49:56)

2B: 19/34 (55,9%) – 24/37 (64,9%)
3B: 5/18 (27,8) – 8/17 (47,1)
TH: 17/21 (81,0) – 13/17 (76,5)
Dos.: 26 (9/17)- 33 (10/23)
As: 17 – 15
 
vloženo: 17.11.2013 19:12 / přečteno: 8648x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.