PŘESTÁVKA UHASILA JISKRU

PŘESTÁVKA UHASILA JISKRU

Většina našich hráčů se po utkání shodovala, že jsme v zápase proti Novgorodu vyrobili příliš mnoho chyb na obranné polovině a také v tom, že je třeba rychle zmobilizovat síly před středečním zápasem v Eurocupu. 

Kestutis Kemzura

Myslím, že jsme si zápas prohráli ve druhé čtvrtině. V tom čase nad námi Novgorod fyzicky dominoval a my jsme ho nedokázali zastavit. Luke Babbitt nás přehrával jeden na jednoho. V útoku jsme měli špatný pohyb a hráli příliš individualisticky. Ve třetí třetině jsme se zkusili dostat zpět, stáhli jsme vedení na šest bodů, ale stálo nás to hodně energie. Ve čtvrté čtvrtině nás hodně trápily trojky Semjona Antonova. Dnes byl soupeř lepší. Nemůžeme očekávat vítězství, když hrajeme jenom dvacet minut. Toto je jiný level. Proti takovým týmům musíme hrát naplno po celých čtyřicet minut.

 
Zoran Lukič

Předně bych chtěl pogratulovat svým hráčům, s jakým charakterem hráli po celý zápas. Měli jsme jasnou představu o tom, jak hrát v obraně i v útoku. Bohužel ve třetí čtvrtině jsme měli velký problém přizpůsobit se agresivní obraně Nymburka a byli jsme nuceni střílet z perimetru. Bylo štěstí, že Vadim Panin dal dvě vteřiny před koncem třetí části trojku. Věděl jsem ale, že právě takový moment potřebujeme, abychom nápor Nymburka zastavili. Na začátku poslední čtvrtiny jsme dali rychle čtyři body a pak už jsme zápas znovu kontrolovali až do konce.

V prvním poločase byl nebezpečným hráčem Babbitt, ale ve druhém tolik nehrál. Co se stalo?

Řeknu upřímně. Ve třetí čtvrtině dvakrát neproměnil svůj pokus z bezprostřední blízkosti koše, začal hledat vinu někde jinde a dohadoval se s rozhodčími. V tu chvíli nebyl schopen se přizpůsobit stylu hry Nymburka a bylo lepší, když ho nahradil hráč, který byl adaptace schopen.

Dlouhý čas na lavičce také proseděl Primož Brezec…

Primož má nějaké lehké svalové problémy a za pár dní hrajeme velice důležitý zápas v Eurocupu, Na začátku jsem viděl, že chce hrát, ale za chvíli bylo na jeho tváři vidět, že není v pohodě. Proto jsem ho vystřídal Gubanovem, který ho dokázal více než dobře nahradit. Je mi jasné, že bychom prohráli, čelil bych spoustě otázek, proč Brezec nehrál… Byl to do určité míry risk, ale vyšel.

 
Jiří Welsch

Musíme si přiznat, že nás soupeř dnes přehrál. Hráli dobře v útoku, výborně jim putoval míč z jedné strany na druhou, proměňovali střely z dálky. V prvním poločase, konkrétně ve druhé čtvrtině, jsme se dostali příliš dozadu. Ve třetí části zápasu jsme se intenzivně snažili vrátit do zápasu, ale chyběl nám pověstný krůček….

Byly trojky tím rozhodujícím prvkem zápasu?

Ve druhé čtvrtině si díky tříbodové střelbě zajistili výraznější náskok. Když se v posledním hracím období dostali do úzkých, volili střelu z dálky a většinou trefili. Střelci to byli prostě dobří. Navíc po většinu zápasu hráli bez Brezce, tedy s nízkými pohyblivými pivoty a tím že mají navíc ještě vysoká křídla, hráli se sestavou vysokých, rychlých, silných a pohyblivých hráčů. Všechno přebírali a my jsme nebyli schopni v útoku najít výhodu pramenící z přebrání.

Jak důležitá z hlediska koncovky utkání byla situace na konci třetí čtvrtiny a povedené trojky soupeře v posledních vteřinách čtvrtiny?

Posledních třicet vteřiny bylo velice nepříjemných pro psychiku týmu. Měli jsme míč a Vlado vystřelil z dobré pozice trojku. Bohužel nedal a soupeř pak s klaksonem svou trojku proměnil. Místo toho, abychom se dostali na mínus tři, bylo to mínus devět. K tomu ještě přestávka uhasila jiskru, kterou jsme zažehli ve třetí čtvrtině.

 
Rašid Mahalbašič

Bylo to těžké utkání. V prvních deseti minutách jsme hráli velice dobře a dokázali jsme kontrolovat zápas. Po pěti minutách druhé čtvrtiny jsme začali mít velké problémy v obraně, na obranném doskoku a do poločasu jsme hodně bodově propadli. Ve třetí čtvrtině nás fanoušci hnali dopředu, dařilo se nám v obraně, ale v posledních vteřinách nás doslova zabila trojka Panina. V závěru jsme pak prohráli zaslouženě, protože jsme dali soupeři příliš šancí ke skórování. Teď musíme rychle zapomenout a soustředit se na velice důležitý zápas proti Oostende ve středu v Praze.

 
Vojtěch Hruban

Byl to zápas, ve kterém jsme hráli dvacet minut solidně a zbytek spoustě lidí, včetně mě, nevyšel. Já si myslím, že jsem hrál snad nejhorší zápas, co jsem v Nymburce. Nedokázal jsem se do ničeho dostat v útoku, udělal jsem spoustu chyb v obraně…

Úvod zápasu byl dobrý, ale po prostřídání jsme nedokázali udržet tempo a konec prvního poločasu byl hodně odevzdaný. Dostali jsme spoustu bodů z trojek a spoustu bodů po mentálních chybách v obraně. V poločase jsme se dokázali nastartovat, ale ztráta byla příliš velká, abychom se dostali před ně. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny naše šance pohasly úplně.

 
Rado Rančík

Dneska to musel vidět každý, že první polovina byla špatná, že jsme hráli nekoncentrovaně v obraně a dopouštěli jsme se příliš velkého počtu chyb. Soupeř hrál fyzicky a my jsme se tomu nepřizpůsobili, ale poddali. Ve třetí čtvrtině jsme začali hrát agresivně i my, bylo vidět zlepšení, které se projevilo také na snižujícím se rozdílu ve skóre. Bohužel jsme začali příliš pozdě. Zápas nám ukázal, že máme stále na čem pracovat. Musíme zlepšit týmové pojetí, hrát precizněji s lepšími clonami a více dbát na detaily.

 
vloženo: 18.11.2013 11:14 / přečteno: 8361x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.