BASKETBALOVÉ STŘÍPKY

BASKETBALOVÉ STŘÍPKY

Díky Nymburku se na české palubovky podívala celá řada zajímavých a kvalitních hráčů. Vybrali jsme pár ze španělské a Adriatické ligy. Střípky jsme doplnili novinkami z Cibony a novým angažmá Reynoldse.

Tak jako kvalitu divadelní hry zvyšují výborní herci nebo dobrý filmový námět a zpracování zušlechťují známí filmoví herci, i pěknou basketbalovou podívanou umocňují výborní hráči. Náš klub svou účastí v evropských pohárech zve na české palubovky hodně kvalitních hráčů. Podívali jsme se pro zajímavost na aktuální žebříček nejužitečnějších hráčů španělské Endesa ligy a zjistili jsme, že už několik hráčů z první desítky měli možnost naši nejvěrnější fanoušci vidět „live“ na českých palubovkách.


Doellman

Aktuální nejužitečnější hráč (24,0) a nejlepší střelec (18,8) Justin Doellman (na snímku s #7) hrál proti nám v dresu Valencie před necelým rokem. V zápase 16.ledna téměř naplnil letošní kvótu, když náš bodový účet zatížil 18 body. Na šestém místě žebříčku ACB ligy figuruje Tomáš Satoranský. I on zde byl v dresu Cajasolu v sezoně 2010/11. Devátý je Alex Mumbrú z Bilbaa. Veterán, který se také trefoval do nymburského koše v několika zápasech. První desítku nejužitečnějších hráčů uzavírá pořadí Nik Canes-Medley, který navštívil Česko dvakrát. Poprvé jako hráč Estudiantes, kdy byl spoluhráčem Jiřího Welsche, v roce 2011 a podruhé jako hráč Valencie o rok později. V obou případech nám nastřílel 14 bodů, tedy jen o dvě desetiny méně než je jeho aktuální průměr v ACB lize. Neměli bychom zapomenout ani na rozehrávače Olivera Lafayetta, aktuálně pátého nejlépe nahrávajícího hráče ACB ligy. Ten u nás byl hned třikrát. Poprvé v dresu Partizanu Bělehrad při naší účasti v Adriatické lize, podruhé jako člen ekipy Prokomu ve VTB lize a naposledy vloni jako rozehrávač Žalgirisu rovněž ve VTB lize.

 
Boban

Pamětníci si určitě vzpomenou na jednoho z nejvyšších evropských hráčů, na mohutného 222 cm vysokého pivota Hemofarmu Vršac Bobana Marjanoviče (na snímku vlevo v souboji s Greyem). Boban se v minulém kole Adriatické ligy zaskvěl v dresu Crvene Zvezdy a 27 body pomohl svému týmu porazit odvěkého rivala Partizan Bělehrad v nastavení 86:83. Ke svým bodům přidal 10 získaných faulů a šest doskoků. Čtyřiatřicet valorizačních bodů z něj udělalo Hráče týdne. Pro zajímavost, v základní pětce Červené Hvězdy v tomto utkání nastoupil náš bývalý hráč Blake Schilb.

 

V osmém kole Adriatické ligy se dařilo i Američanu Jerelu Blassingamovi, rozehrávači Cibony. Za 34 minut dal 14 bodů, doskočil 5 míčů a měl 13 asistencí. Měli bychom být na pozoru, protože už příští týden odlétáme do Záhřebu k zápasu 7.kola Eurocupu. Výborná forma rozehrávače Blassingama není jediným nebezpečím. 

Spahija

Cibona po dalších pěti prohrách v letošní sezoně v Eurocupu (celkem sedmnáctá v řadě) sáhla k výměně trenéra. Spahiju nahradil jeho asistent Rimac. Mluvilo se i o možné výměně cizinců, ti však zůstali. Všichni víme, jak je vždy nevyzpytatelná výměna trenéra pro výkonnost každého družstva. Hodně napoví zítřejší zápas Cibony v Le Mans (začátek ve 20:30).

 

Když skládáme střípky zajímavostí poslední dní, neměli bychom zapomenout na Scottiho Reynoldse, který 

Reynolds

jen pár dní po ukončení angažmá v Nymburce oblékl dres izraelského mužstva Hapoel Holon. Týmu, který v prvním kole porazil Maccabi Tel Aviv a aktuálně je na 6.místě po šesti kolech s bilancí 3-3. Scottie do zápasu ještě nezasáhl.    


 
vloženo: 20.11.2013 06:00 / přečteno: 8836x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.