NYMBURK SAHAL V ŘÍMĚ PO VÝHŘE

NYMBURK SAHAL V ŘÍMĚ PO VÝHŘE

Basketbalisté Nymburka byli velice blízko výhře nad Virtus Roma, ale na soupeřově palubovce nakonec v koncovce po vlastních chybách neuspěli a prohráli 72:78. Stále však mají šanci postoupit ze skupiny, když za týden doma porazí španělskou Sevillu.

Hodně napoví také další středeční zápasy 9. kola, ve kterých Charleroi přivítá Oldengurg a Sevilla Nancy. Nymburku by hodně napomohly prohry domácích týmů, ale i v případě jejich výher nepřijde o šanci. Platí však, že cesta vede jen přes vítězství nad Sevillou 16. prosince v Tipsport areně.


Zápas s Římem bodově otevřel po minutě a půl výbornou individuální akcí 1 na 1 Chris Burns, ale byl to domácí Virtus, který byl v první čtvrtině lepším týmem. Nymburku nedokázal eliminovat rychlý pohyb míče v útoku, který většinou končil ve volných pozicích pod košem i na perimetru. Naopak nymburská hra v útoku rychlost postrádala.


S postupem času ale na dynamice na útočné polovině stále více přidávalo americké trio Simmons, Raivio a Burns. V posledních 30 vteřinách první čtvrtiny z toho vytěžil šest bodů Pavel Houška. Nejprve přijal skvělou přihrávku pod koš od Chrise Burnse a proměnil koš s faulem, následně se trefil za tři a stáhl na 14:18 po první čtvrtině.


Nástup do další části Nymburku vyšel parádně. Po sérii 9:2 otočil stav, k čemuž pomohly dlouhé střely Raivia či Simmonse a více doskočených míčů pod oběma koši a rychlé brejky. Následně však přišla série ztrát. Virtus je téměř všechny ztrestal rychlými protiútoky a vzal si zpět pětibodové vedení. Nymburk začal mít opět problém na doskoku pod svým košem, a také s obranou ve vymezeném území, kde se celkem snadno prosazovali Bobby Jones a Jordan Morgan.


Jen díky příspěvkům produktivního Simmonse a dalším dvěma trefám z perimetru od Burnse a Houšky nebylo hůř. Deku na cestu do šatny ale pak na hosty hodil Brandon Triche skvělou individuální akcí s parádním dunkem na závěr. Tady zpytoval svědomí v obraně Vojta Hruban. Řím vedl po prvním poločase 42:35. I na číslech však bylo vidět, že Nymburk hraje lépe, než v předchozích zápasech. Za dva body měl 50 % úspěšnost, za tři 40 %. Stále však ztrácel na doskoku a rychlostně, čímž trpěla hlavně obrana.


V druhé půli se jako první prosadil agresivním nájezdem Burns, ale Nymburk rychle zchladily trojky Gibsona a Johnese. Zpět na jednociferný rozdíl vrátil skóre už třetí trojkou v zápase Pavel Houška. Další body pak umazal již několikátým vnikem do vymezeného území Tre Simmons. Po trojce Vojty Hrubana už hosté prohrávali jen o 4 body.

Následně se v zápase poprvé objevil i Luboš Bartoň a hned se uvedl ziskem. Po něm se Simmons pokoušel nahodit Hrubanovi na alley up, ale jeho příhra byla pro Vojtu moc vysoká. Stipčevič pak pomohl Římu důležitou trojkou. Přesto byla třetí čtvrtina dosud nejlepší pasáží hry Nymburka, který ji vyhrál 18:14 a celkově ztrácel na Virtus jen tři body (53:56).


I ve čtvrté čtvrtině se Nymburk dlouho prezentoval kvalitní obranou, jejích agresivitu stále stupňoval. Po dvou trojkách probuzeného střelce Simmonse Nymburk poprvé kromě samotného začátku zápasu vedl. Využíval chytré fauly, hrát tvrdě. Tři minuty před koncem se za tři body trefil i Luboš Bartoň a Nymburk vedl o šest bodů.


Pak ale přišla ztráta Vojty Hrubana, která předznamenala další vývoj. Obrana Virtusu sice vyvinula na nymburskou rozehrávku velký tlak, ale další dvě ztráty (Bartoň a opět Hruban), stály Nymburk v konečném důsledku zápas. Benda sice ještě jednou poslal Nymburk o jeden bod do vedení a Simmons měl v ruce deset vteřin před koncem dost možná vítěznou trojku, ale po dobrém uvolnění z perimetru netrefil. Závěr už si Řím pohlídal a již jako jistý postupující si upevnil si první místo v tabulce skupiny C.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 09.12.2014 22:44 / přečteno: 9551x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.