HODNĚ ENERGIE A NIC Z TOHO

HODNĚ ENERGIE A NIC Z TOHO

Zápas s Rigou hodnotí za Nymburk Petr Benda a Vojtěch Hruban. Za Rigu pak Robert Lowery a Gerald Robinson.

Petr Benda
Petře, mohl bys shrnout příčiny dnešní porážky?

První a čtvrtá čtvrtina byla v mezích. Byli jsme schopní něco ubránit a v útoku jsme hráli rychleji. Nehráli jsme ani do dobře postavené obrany, i když to pak sklouzávalo k tomu, že většina akcí byla zase pick and roll. Pokud takhle budeme hrát celý zápas, tak můžeme vyhrát. Ale my jsme tak ve druhé a třetí čtvrtině nehráli. Nechávali jsme se objíždět 1 na 1, nebyla tam žádná pomoc. V útoku to hrneme do dvou tří hráčů. Takhle nemůžeme pomýšlet na nějaký úspěch. Můžeme tak vyhrát, ale tak jedno utkání z deseti. A navíc ne na této úrovní s týmy, se kterými bojujeme o play off. Ve čtvrté čtvrtině jsme se sice zlepšili, dali do toho mnohem víc bojovnosti, ale šance na dobrý výsledek už byla hodně malá. Pořád jsme tahali za kratší konec.


Za první poločas jste měli jen pět asistencí. Proč tak málo?

Pět asistencí mluví o tom, že jsme si nepůjčovali dobře míč. Ani nevím, jestli jsme tam měli nějaké otevřené střely. Moc ne. Jenom ty, které si tam Tre Simmons vytvořil. Z naší strany to bylo hodně statické, když málo běháme do rychlého protiútoku, tak hrajeme do postavené obrany a to je pak daleko těžší se prosadit. Hodně týmů dnes vyhrává tak, že mají rychlý přechod do protiútoku. My jsme ukázali, že to umíme také, ale bohužel jenom dvě čtvrtiny.


Vojtěch Hruban
Čím to, že jste dnes zabrali až v poslední čtvrtině?

Protože jsme taky dokázali něco trefit. Snažili jsme se hodně v obraně, dali jsme do toho, myslím, hodně sil a energie, jenomže ono z toho vůbec nic není. Problém je ten, že my se na všechno strašně nadřeme v útoku. V obraně se pak snažíme hrát všechno možné, ale stejně se to otáčí proti nám a dostáváme jednoduché koše. Dostaneme 50 bodů za poločas, protože oni jsou prostě 15 vteřin v útoku, čtyři hráči jsou obsazení a pak někdo udělá jednu chybu, nebo se někde zapomene, špatně zakomunikujeme a dostaneme z toho úplně volnou střelu. Takhle to bylo celý zápas. Na konci jsme něco trefili, takže jsme to trošku stáhli, ale oni taky trošku znervózněli, když jsme něco dali. Ale jinak ten zápas měli pod kontrolou. Porazili nás dva hráči. Robinson a Timma. Prostě jsme je nedokázali zastavit. Vždycky si nakonec našli volnou střelu, ačkoliv jsme je předtím bránili dobře. Riga vůbec střílela dobře z dálky. Když nám tam cákne dvě trojky za čtvrtinu i nějaký desátý hráč z lavičky, co na to říct… Začíná to být už trošku ostuda.


Robert Lowery
Čím jste dnes Nymburk předčili?

Nymburk je dobrý tým a ve VTB lize to ukazuje, ale my jsme přijeli dobře připravení. Především se nám dařila střelba. V útoku i v obraně jsme dělali dobrá rozhodnutí ve správných chvílích.


Výsledkem jste si hodně pomohli v boji o play off.

Máme teď dobré období. Sezona bude ještě dlouhá, ale hrajeme dobře. Když takhle vytrváme, máme velkou šanci na play off.


Jak vzpomínáte na čas strávený v Chomutově?

Byla to jedna z nejzajímavějších zkušeností v mém životě. Nevydělával jsem velké peníze, neměl jsem nic, ale fanoušci byli skvělí. Mám rád Chomutov. Je to malé město, ale cítil jsem se tam dobře. Máte tu výborné jídlo. Hrál jsem i proti Nymburku, některé hráče si ještě pamatuji. Číslo 7 si pamatuji ze zápasu, který jsme hráli v Praze. Bylo fajn sem zase přijet.


Ale asi jste rád, že jste stál proti Nymburku tentokrát na vítězné straně.

Určitě. S Chomutovem jsme neměli šanci. Museli jsme tvrdě bojovat o každý bod. Riga je někde úplně jinde.


Z Chomutova do VTB ligy je to ale velký skok. Jak jste se sem dostal?

Jenom přes tvrdou práci. Záleží na vašem postoji. Věděl jsem, že mám nějakou práci a že ji musím dělat co nejlépe. I když hrajete za malé týmy, jako je Chomutov, máte šanci se někam dostat, když na sobě budete neustále pracovat.


Gerald Robinson

Odehráli jsme výborné utkání venku. Ačkoliv jsme měli dva hlavní střelce, podali jsme týmový výkon. Každý z nás dnes na své pozici odehrál, co měl. Pro nás hodně důležitá výhra.


Co o ní rozhodlo?

Hlavně to, že jsme hráli dohromady. Každý zápas je jiný a ne vždy se nám to takhle podaří. Jsme ale na dobré cestě. Poučili jsme se z předchozích porážek, takže teď si zase musíme vzít to nejlepší z našich výher.


Jak důležité je pro vás tohle vítězství pro pořadí v tabulce?

Hodně důležité. Ve středu je hodně týmů, které bojují o play off a každá výhra, zvlášť venku, se počítá. Jedno vítězství může udělat velký rozdíl. Může rozhodnout, jestli play off uděláme nebo ne. Dneska jsme si naše vyhlídky hodně vylepšili.
 
vloženo: 26.01.2015 16:11 / přečteno: 8387x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.