KOUČ: HRÁČI NEJSOU ROBOTI

KOUČ: HRÁČI NEJSOU ROBOTI

Měl to být ten nejtěžší zápas ze série tří v pěti dnech. I vzhledem k cestování do Běloruska. Nakonec Nymburk paradoxně v tomto klání VTB ligy vypadal nejsvěžeji a na rozdíl od těch dvou předchozích, ve kterých byl favoritem, vyhrál.

Nedá se říct, že potom, co tým Ronena Ginzburga předvedl v prvním měsíci VTB ligy, byl v zápase na palubovce Tsmoki Minsk outsiderem. Vždyť tam přijel jako druhý tým tabulky. Jenže měl z předchozích dnů v nohách dva těžké zápasy, které jako favorit prohrál. To zanechalo stopy, proto byla predikce výsledku z Minsku nejasná. Nakonec to byl ale zápas, ve kterém měl Nymburk největší energii. Čím to?


„Rozhodli jsme se zmenšit tréninkovou zátěž. V Minsku jsme se den před zápasem věnovali pouze regeneraci a odpočinku. Hráči si mohli zatrénovat individuálně. Někdy to funguje, jindy ne. Teď to byl ten první případ,“ prozradil kouč.


„Basketbal hrají hráči a ne roboti. Hrát v takové zátěži je pro většinu našich hráčů něco nezvyklého. Samozřejmě, že nejsme rádi, že jsme prohráli s Aarhusem a v Pardubicích, ale při takovém množství zápasů výkyvy výkonnosti prostě přicházejí. Pro mě je důležitější, jestli hraje každý v daný moment na 100 procent.“


„A že jsme prohráli s Pardubicemi? My jsme také porazili Kubáň, která má dokonce desetkrát vyšší rozpočet než my. Stejně jako teď v Eurolize Zielona Gora porazila Panathinaikos Atény. To je prostě basketbal a takové výsledky v něm se občas stávají. Doufám, že jsme se našim fanouškům ospravedlnili výhrou v Minsku. Ve VTB lize jsme ve skvělé pozici na to, jak těžká soutěž to je. Proto jsme realisté, i tady přijdou horší momenty,“ tuší nymburský kouč, který už ve středu povede svůj tým do dalšího zápasu FIBA Europe Cupu doma s Hibernií.

 
vloženo: 09.11.2015 18:48 / přečteno: 7990x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.