VÝSLEDKY DALŠÍCH TÝMŮ

VÝSLEDKY DALŠÍCH TÝMŮ

O víkendu pokračovaly také mládežnické soutěže Basketbalové akademie, ať už na regionální nebo na celostátní úrovni.

V následujícím článku najdete stručné přehledy zápasů minulého týdne. Podrobnější komentáře najdete zde a ve fotogalerii si můžete prohlédnout bohatou obrazovou dokumentaci.

 

Muži B odehráli v první lize vyrovnané a hlavně vítězné utkání v Písku. V tabulce jim ve skupině A patří druhé místo se stejným bodovým ziskem jako první USK Praha B. Šanci na stejný průběžný bodový zisk má i aktuálně pátý Sokol Pražský, kterém chybí odehrát jedno utkání s Trutnovem.

 

Junioři do 19 let v extralize své kategorie nestačili v předehrávce na Pardubice, které naplno využily svou výškovou převahu v podkošovém prostoru. Po vyrovnaném prvním poločase se stále více prosazovali hosté na doskoku a navyšovali své vedení. V sobotním utkání proti poslednímu Hradci Králové si nymburští kadeti otevřeli střelnici a rozdrtili hosty rozdílem osmdesáti bodů. Trenér Beneš střídal po celých pětkách a Hradec v některých fázích měl problémy přejít půlku hřiště. V aktuální tabulce patří nymburským juniorům sedmé místo, které jim stále zaručuje i v prvním roce v této dvouleté kategorii právo startu v play-off.

 

Rezervní tým juniorů U19B, který tvoří i několik hráčů ze sedmnáctek, musel v lize v sobotním utkání překousnout smolnou porážku v prodloužení od hostujících Karlových Varů, které jsou tabulkově pod nymburským týmem. Bohužel naši Akademici až příliš mysleli na útok, který je sice v několika případech při dotahování náskoku Varů podržel, ale v prodloužení už ne. Nedělní zápas proti lídru skupiny A Chomutovu probíhal podle tabulkových předpokladů. Už po úvodní čtvrtině, která skončila 6:25, bylo jasné, že vítězství je na hony vzdálené.  V tabulce však juniorům patří bezpečně čtvrté místo. Do play-off postupuje z každé skupiny prvních šest týmů.

 

V kategorii U15 nenašli nymburští hráči v týmech z Vysočiny velkou konkurenci. V sobotním utkání proti Sojkám z Pelhřimova padlo za první čtvrtinu do koše hostů 36 bodů. I přes zapojení všech hráčů z lavičky se nakonec skóre vyhouplo nad stovku. V nedělním zápase sice Žďár „kilo“ ubránil a dokonce v úvodu i vedl, ale když se nymburští hráči zkoncentrovali, utkání už mělo jasného favorita. V tabulce ligy je Nymburk ve skupině B na druhém místě a už jistě postupuje do extraligy, ve které bude bojovat o účast na závěrečném turnaji o Mistrovství České republiky.

 

V předehrávaném utkání žáků do 14 let proti favoritovi z Liberce byla první polovina překvapivě vyrovnaná, ve druhém poločase se naplno projevila převaha Liberce a bez problémů si došel pro očekávané vítězství. I přes prohru byli trenéři domácího týmu po nevýrazných výkonech v minulých zápasech, spokojeni. V tabulce ligy jsou žáci U14 ve skupině B na šestém místě a do poloviny března, kdy končí základní část, se musí posunout nejhůře na čtvrté místo, které znamená možnosti účasti na turnaji předkola Mistrovství České republiky kategorie U14.

 

V minižákovských kategoriích, kde je nejvyšší dlouhodobou soutěží krajský přebor, jsou minižáci U13 na děleném druhém až třetím místě společně s Brandýsem tři body za bezkonkurenčním Mělníkem. O rok mladší hráči jsou na děleném prvním až třetím místě společně s Poděbrady a Roudnicí a v nejmladší kategorii do 11 let se už tým prokousal na první místo společně s pražskou Basketbalovou školou.

 

V okresním derby ve druhé lize žen se nymburský tým dvakrát utkal s Poděbrady. Zatímco v prvním zápase se dokázaly Poděbrady v Nymburce držet, ve druhém už velkou šanci nedostaly. Díky dvěma vítězstvím se Nymburk dostal do čela skupiny B společně s Olomoucí. Do plného bodové zisku jim chybí jedna výhra. 

 
vloženo: 01.12.2015 12:25 / přečteno: 7830x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.