DŮLEŽITÝ START S LOTYŠI

DŮLEŽITÝ START S LOTYŠI

Ještě před nedělním očekávaným pražským zápasem s CSKA Moskva čeká nymburské basketbalisty neméně důležitý úvodní souboj ve fázi Round of 32 FIBA Europe Cupu. Do Sportovního centra v Nymburce přijede ve středu lotyšský BK Ventspils. Zápas začíná v 18.30.

Nymburk má před sebou obtížnou pohárovou skupinu. Protože v základní skupině F obsadil až druhé místo za dánskými Bakken Bears, dostal do další fáze zatím neporažené týmy BK Ventspils a Port of Antwerp Giants z Belgie, a k nim bulharský celek Lukoil Academic Sofia. A proti prvně jmenovanému zahájí svou těžkou misi za postupem do play off.


„Výsledky ukazují, že Ventspils je velmi dobrý tým. Má 11 výborných hráčů, z toho tři velmi kvalitní Američany. V posledním zápase lotyšské ligy porazili VEF Rigu, kterou dobře známe z VTB ligy. Na úvod nás tedy nečeká nic snadného. Spíš naopak,“ vyhlíží kouč Nymburka otevírací zápas ve skupině.


„I v tomto zápase budeme potřebovat velkou podporu fanoušků, stejně jako v neděli proti CSKA. Doufám, že přijdou v hojném počtu a vytvoří nám bouřlivé domácí prostředí, ve kterém se soupeř nebude cítit příjemně. Je to důležitý zápas ve skupině, zvlášť proto, že ho hrajeme doma, kde bychom měli především vítězit, abychom mohli myslet na postup,“ burcuje izraelský kouč nymburské příznivce k návštěvě zápasu. Prvních 100, kteří ve středu dorazí do haly, jich dostane jako dárek plechovku Pepsi Coly.


V rámci zápasu proběhne také křest unikátního kalendáře našeho klubu na rok 2016, který je od středy v prodeji. Kmotrem kalendáře, který se během zápasu s Ventspilsem pokřtí jak jinak než nymburským pivem, bude hejtman Středočeského kraje a někdejší starosta Nymburka ing. Miloš Petera.


Více o středečním soupeři si můžete přečíst v podrobném profilu ZDE.

 
vloženo: 15.12.2015 08:00 / přečteno: 8213x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.