POTŘEBNÁ VÝHRA NAD SOFIÍ

POTŘEBNÁ VÝHRA NAD SOFIÍ

Basketbalisté Nymburka zvládli vyhrát domácí zápas se Sofií 85:78 a tím si udrželi šanci na postup do play off FIBA Europe Cupu. K němu mu ale musí pomoci právě Sofia za týden doma s Ventspilsem.

Tým Ronena Ginzburga už před zápasem věděl, že až do konce programu skupiny P nebude mít situaci ve svých rukou. Antverpy o den dříve porazily doma Ventspils o dva body a tím si zajistili postup. Nymburk tak musí čekat, jak dopadne zápas Ventspilsu v Sofii a doma Antverpy v posledním kole porazit.


Ještě předtím ale musel porazit doma Sofii, aby podobné úvahy měly smysl. To se povedlo, i když soupeř kladl hlavně v prvním poločase a v poslední čtvrtině velký odpor. Nymburk si zajistil potřebné vítězství ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 27:14. Sice už vedl o 20 bodů, ale v závěru Sofia dotáhla až na čtyři body. Koncovku ale domácí zvládli.


Do základní pětky se po dlouhé době postavil Petr Benda, který se vrátil do sestavy poté, co chyběl v Krasnodaru. Jinak byla zahajovací sestava klasická – Max de Zeeuw, Howard Sant-Roos, Vojtěch Hruban a Jiří Welsch, který v den zápasu slavil 36. narozeniny.


Nymburk v první čtvrtině nevynikal obranou. Sofia hrála rychle a pomáhala si trefami z perimetru. Domácí tým se sice dokázal dostat do mírného vedení, ale jedenáctibodová šňůra Lukoilu vývoj otočila. Nymburk už ztrácel sedm bodů, ale do konce první části se dotáhl na dva.


Problémy v obraně pokračovaly i v dalším průběhu. Některé body Sofie byly až moc snadné. Nymburk měl problémy i s jejím útočným doskokem a jeho hra trpěla množstvím ztrát (10 za první půli). Postupem času ale svou hru zlepšoval. V útoku skórovali především Michael Dixon a Vojta Hruban. Po jeho druhé trojce v zápase se domácí dostali dvě minuty před pauzou konečně do vedení těsného vedení, které platilo i v poločase. Do šaten se odcházelo za stavu 42:39.


Po pauze Nymburk pokračoval ve zlepšeném výkonu. V obraně přidal na agresivitě a v útoku na týmovém pojetí a rozdíl ve skóre narůstal. K Dixonovi s Hrubanem se střelecky přidali Marko Jagodič-Kuridža a Howard Sant-Roos a Nymburk do poločasu atakoval rozdíl 17 bodů, kterým prohrál v Sofii. Před poslední čtvrtinou vedl 69:53.


Krátce po poslední pauze vedli domácí po akcích Sant-Roose a Chassona Randla už o 20 bodů. Po bulharském time outu ale přišla sedmibodová šňůra Sofie a time out na druhé straně. Po ní se individuálně prosadili Hruban a Dixon a Nymburk opět vedl o oněch 17 bodů.


Domácí pak tým ale o velký náskok rychle přišel. Po šestce Sakiče vedl Nymburk už jen o pět bodů po dvanáctibodové šňůře Sofie. Ještě větší snížení odmítl Dixon, který se vrátil na palubovku. Po dalších šestkách Sakiče se blýskl parádní střelou z otočky Vojta Hruban a přidal hodně důležité body. Trojka Ivanova ale znamenala opět jen pětibodové vedení. To už Nymburk v posledních desítkách vteřin udržel.


Body:

NBK - Dixon 23 (6d, 6a), Hruban 15, Sant-Roos 15 (6d, 6a), Jagodič-Kuridža 12 (7d), Randle 7, Vaughn 5, Benda 2.

SOF - Taylor 18, Barovič 16, Ivanov 13...
 
vloženo: 27.01.2016 21:23 / přečteno: 8746x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.