ROZHODUJÍCÍ STŘEDA PŘICHÁZÍ

ROZHODUJÍCÍ STŘEDA PŘICHÁZÍ

Už ve středu v 17.30 jsou na programu začátky zápasů, které rozluští postupový kvíz skupiny P FIBA Europe Cupu. Abychom postoupili do play off, musíme porazit ve Sportovním centru Antverpy a současně musí Sofie doma udolat Ventspils.

FIBA Europe minulý týden rozhodla, že oba zápasy se budou vzhledem k regulérnosti hrát ve stejný čas. Nymburk tedy své utkání s Antverpami přesunul o hodinu dopředu oproti původnímu termínu. Otázka se hned nabízí. Budou koučové během zápasu s Antverpami sledovat vývoj v Botevgradu, kde hraje Sofia své domácí zápasy, a budou o stavu informovat hráče?


„My trenéři budeme průběžný stav druhého zápasu znát. O tom, jestli informace předáme hráčům, rozhodne hlavní trenér až podle průběhu našeho utkání. Spíš se ale budeme soustředit sami na sebe,“ prozradil asistent na nymburské lavičce Lubomír Růžička.


Situace ve skupině je dobře známá. Antverpy mají postup jistý a v Nymburce jim o nic nepůjde. Stejně tak v Bulharsku Sofii, která má naopak jistý konec v soutěži. Pokud podlehne Ventspilsu, znamená to konec i pro Nymburk bez ohledu na výsledek ze Sportovního centra.


„Karty jsou jasně rozdány. Nám nezbývá nic jiného, než splnit tu podmínku k postupu, kterou můžeme ovlivnit, tedy vyhrát. To ostatní musí dopadnout v Bulharsku. Tím se ale teď nezabýváme. Nejdřív musíme doma porazit Antverpy a pak se ptát, jak dopadl Ventspils. Můžeme jenom doufat, že Sofia, které už o nic nejde, bude hrát naplno,“ uvedl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.


A jaký tým ve středu přivítáme? „Antverpy přivedli nového amerického centra Kevina Langforda, který jim pomohl proti Ventspilsu osmi body, takže ještě více posílily. Je to hodně atletický tým. Musíme si dát pozor na jejich doskok, kterým nás hodně potrápili v zápase u nich. A také na hru 1 na 1, ve které jsou výjimeční. Je to jejich hlavní zbraň. Tím jsou specifičtí. Mají jiný způsob hry, než třeba Ventspils,“ popsal středečního soupeře Lubomír Růžička.


Zápas bude mít tradičně bohatý doprovodný program. Vystoupí mažoretky, proběhne dětská soutěž ve smečování a také soutěž s firmou Barton o 5000 Kč, které vyhraje koš soutěžícího z půlky hřiště.

 
vloženo: 02.02.2016 15:08 / přečteno: 8065x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.