ČESKÝM POHÁREM RYCHLE A SNADNO

ČESKÝM POHÁREM RYCHLE A SNADNO

Zápas Českého poháru proti BK Přelouč, hrající třetí nejvyšší soutěž druhou ligu, byl soubojem kočky s myší, a protože to nebyl Tom a Jerry, utkání skončilo naší výhrou 136:55.

Asi ani největší optimista nečekal jiný příběh, když proti sobě nastoupily týmy, které od sebe dělí více než jedna úroveň ligové soutěže. „Stává se, že se sejdeme skoro všichni jednou za čtrnáct dní,“ řekl po zápase trenér domácích Martin Bulušek.
 

Naše soupiska byla sice dvanáctičlenná, ale v civilu na lavičce zůstal Petr Benda. Jeho dres se čtyřkou však studený nezůstal, oblékl se do něj Calvin Godfrey, kterému se stačily vyřídit příslušné dokumenty a do utkání mohl nastoupit. I když bez jediného tréninku, ale s krátkým poučením od Gena Lawrence těsně před zápasem. Do zápasu nenastoupil také Quincy Diggs, opět jeho číslo nezůstalo mimo hru. S jedenáctkou nastoupil šestnáctiletý Martin Holoubek z Basketbalové akademie k ostré premiéře v soutěžním utkání našeho A-týmu.  

 

Při přivítání na zápase promluvil speaker o vztazích některých hráčů k Přelouči a tak se fanoušci mohli dozvědět, že Martin Peterka dokonce ve svém žákovském věku toto město reprezentoval. Vzpomínali také na Martina Kříže, Jaromíra Bohačíka a Tomáš Vyorala. Sympatické bylo, že se našim hráčům při představování dostalo potlesku od zaplněné domácí haly. Jev, který v lize nenajdeš.

 

Před zahájením zápasu zazněla z amplionů hymna BK Přelouč, kterou nazpívala Leona Šenková a o které mluvili nymburští hráči už několik dní před zápasem. Dostavili se také rozhodčí pánové Jeřáb a Blahout, kteří se cestou zasekli ve velké zácpě na Jižní spojce v Praze, ale začátek zápasu bez problému stihli. „Ještě,že jsme si dali více než hodinu fóra,“ děkoval prozřetelnosti jeden z rozhodčích.

 

Zápas o postup do dalšího kola Českého poháru tedy mohl bez problémů začít. Úvodní koš dal Vojtěch Hruban a domácí vyrovnali, za což sklidil domácí Michal Šindelář potlesk na otevřené scéně. Za chvíli přidal Vojta Hruban dvě trojky a pomalu rozbíhal náš stroj. V šesté minutě po trojce Tondra byl naposledy rozdíl jednociferný (12:21). Od té doby nedali domácí ani bod, my jsme jich nastříleli šestnáct. Naše dobrá obrana a rychlý protiútok a marná snaha domácích se prosadit byl obrázek typický pro závěr první čtvrtiny. O trochu delší repete nás čekalo v závěru prvního poločasu. V páté minutě byl stav 17:47 a na konci druhé čtvrtiny 17:69. Bylo jen velice těžké nás odehnat od koše do té doby, než jsme skórovali. Pokud jsme náhodou střelu neproměnili, měli jsme i několik útočných doskoků.

 

Šňůru 22:0 jsme ještě na začátku druhého poločasu natáhli na 31:0 a to už se projevilo i na divácích. Nadšení trochu opadlo, ale když se pak začali prosazovat i domácí, což jsme jim umožnili přeci jen méně agresivní obranou i vystřídáním našich nejlepších hráčů, se zase dobrá uvolněná atmosféra vracela. Ve 24. minutě nastoupil palubovku i Martin Holoubek a po třech minutách poprvé zapsal do svého kariérního listu trojku za ČEZ Basketball Nymburk. Geno oslavil jeho úspěch na lavičce se širokým úsměvem a mávajícím ručníkem. Skóre se ke konci čtvrtiny blížilo je stovce, ale jak už je naší tradicí, chvíli to trvalo. Nakonec 99. bod dal se 77 hrající Hruban a sto první přidal Jaromír Bohačík smečovaným košem. Poslední slovo měli domácí a upravili na 101:37. V poslední čtvrtině se už bránilo málo a hráči se procvičovali ve výskoku při smečovaných koších. Kendrick Ray ukázal, jak smečují rozehrávači, dunk přidal i Martin Holoubek. Protože se ale prosazovali i domácí hráči, dostalo se publikum zase do varu. Určitě to tak bylo lepší než urputně ubránit soupeře na třiceti bodech, to by domácí fanoušky nebavilo. 

 

Body: Konvalina a Zikmunda 10, Šindelář 8, Richtr  P. 6, Tondr 5, Dašek 4, Sojka a Bulušek 3, Richtr V., Ždánský a Truneček 2 – Peterka 25, Ray 22, Godfrey 15, Kolář 14, Pumprla 11, Bohačík, Hruban a Kříž 10,  Barač 7, Holoubek 5, Vyoral 4 , Lawrence 2, trojky: 3:6, TH: 10/8:12/9, fauly: 10:11, čtvrtiny: 12:37, 5:32, 20:32, 18:35


Los nám do 5.kola přisoudil Ostravu. Toto kolo se hraje na dva zápasy, a tak nás čeká nejdelší cesta. Termín zatím nebyl dojednaný.  

 
 
vloženo: 16.11.2017 15:55 / přečteno: 8328x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.