ÚTOČÍME ZEZADU, ALE JSME V KONTAKTU

ÚTOČÍME ZEZADU, ALE JSME V KONTAKTU

Po utkání se zpovídali z pocitů Vojta Hruban a Martin Kříž. Co prozradili, přečtěte v pozápasových rozhovorech. 

Vojta Hruban
Čím se zápas rozhodl?

Naším dobrým vstupem do druhého poločasu. Nenechali jsme Oostende se vrátit do zápasu, i když to bylo na deseti bodech, dali jsme dva tři koše, dostali jsme náskok nad deset bodů a dobrou obranou jsme už zápas dovedli do vítězného konce. Dneska měla obrana zásadní vliv na konečný výsledek. Kromě první čtvrtiny jsme bránili dobře v celém zápase.

 

Uvědomovali jste si důležitost toho zápasu?
Samozřejmě, už jme letos doma dvakrát prohráli, vloni ani jednou. Další porážka by sice ještě nebyla smrtelná, ale už by se asi naháněla hodně špatně. To bychom se dostali do pozice, ve které bychom být nechtěli. Útočíme zezadu, ale pořád jsme v kontaktu.

 
Soupeř budil respekt velkými hráči. Jak jste to viděli vy?

To je skoro pokaždé, každý tým je pod košem větší a těžší než my. Nám nezbývalo nic jiného než s nimi pod košem bojovat, pomáhat našim pivotů. Možná jsme dostali zpod koše docela dost bodů, možná více než bychom museli, ale v zvládli jsme to nakonec dobře.

 

Během třetí čtvrtiny vypadal zápas herně dobře, byli jste i psychicky v pohodě?
Já jsem se cítil dobře. Věděli jsme, že zápas máme ve vlastních rukách. Měli jsme sice krátký úsek trochu slabší, soupeř se dostal myslím na devět, ale rychle jsem se zvedli a náskok jsme navýšili zase nad deset bodů. Pak už jsem si už byl jistý, že zápas dovedeme do vítězného konce.

 
Jak se ti líbila hra tvých spoluhráčů?

Ve druhé půlce jsme se dobře střídali. Boris hrál výborně, Krojc měl jeden lay up za druhým … tlumeně, protože Martin Kříž byl vedle:  asi třikrát jsme ho tam našli (smích). Geno zahrál poslední čtvrtku výborně. Byl to v útoku hodně kolektivní výkon. Možná jsme neměli tolik asistencí jako obvykle, ale hodně jsme se střídali v individuálních akcích. Dneska jsme byli mnohem více v pohodě než jindy.

 
Martin Kříž

Bylo to hodně důležité vítězství! Byl to klíčový domácí zápas, protože jednu domácí minelu už jsme si udělali s Nanterre a už není prostor na to doma zaváhat. Navíc jsme dokázali získat i docela solidní náskok do odvety.

 

Byl pro vás i bodový rozdíl důležitý? Hráli jste s tímto vědomím už od počátku?
Skupina je hodně vyrovnaná. Je to jedná výhra od postupu a jedna prohra od sedmého místa. V konečné tabulce mohou rozhodovat i body. Nemyslím, že bychom nad tím uvažovali celý zápas nbo nás to nějak ovlivňovalo, ale pokaždé se hraje na co největší rozdíl.

 
Který úsek byl z hlediska utkání rozhodující?

Asi druhá čtvrtina, kdy jsme přitlačili v obraně. Začali jsme plnit, co po nás chtěl Oren při rolování pětek z pick and rollu. Když jejich pivot roloval, dostal ránu, čímž se narušil timing a najednou ubylo přihrávek do dolního postavení. V první čtvrtině jsme z podobných akcí dostali určitě šest bodů, pak už ne.

 
Uklidnil vás ten desetibodový náskok před druhou půlí?

Byl příjemný, ale párkrát se nám to už nevyplatilo, protože jsme ve druhém poločase trochu polevili. Dneska to bylo lepší.

 

Jak se domlouváte na akce, kdy sbíháš ke koši a dostáváš přihrávku?
Tohle je moje hlavní zbraň v útoku. Nechci říct, že na to mám správný "čuch", ale vím, kdy naběhnout a nabídnout hráči, co najíždí, nějakou druhou variantu jeho útoku pro případ, že by se mu cesta do koše zavřela.

 
Tedy nic nacvičeného jako signál?

Ne, vyplývá to z aktuální situace na hřišti, jak se to obrana soupeře snaží vyřešit. Dneska jsem věděl, že pivoti často pomáhají na střelce a využil jsem to.

 
Jsou to koše, které tě hodně těší?

Každý koš potěší (smích), nevnímám to s lepším pocitem, ale jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu v zápase, i když je mojí hlavní úlohou obrana a doskok.

 
 
 
vloženo: 15.11.2017 18:23 / přečteno: 7208x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.