SE ZELENOU HOROU BYCH NEMĚNIL

SE ZELENOU HOROU BYCH NEMĚNIL

Už jen desítky minut (18:30) zbývají do zápasu proti Zelené Hoře. Na otázky v posledním rozhovoru před zápasem odpovídal náš kapitán Pavel Pumprla.

Těšíte se na zápas, nebo převládá nervozita?

Těšíme se. Chceme skončit druzí, ale pořád víme velmi dobře, že se s námi na těchto místech nepočítalo. Je to lehký bonus navíc (úsměv). Máme zadní vrátka toho, že Nanterre nevyhraje. Můžeme jít do zápasu v klidu. Ten rozdíl soupeřů na druhém nebo třetím místě v ostatních skupinách tak velký není. Problematičtější v případě třetího místa je to, že bychom zápas nemohli hrát v Nymburce. To je nepříjemné především kvůli fanouškům.

 

Který tým je v lepší situaci, Zelená Hora, které jde vůbec o postup nebo my, kterým jde o lepší umístění?

Jednoznačně jsme v lepší situaci my a rozhodně bych s nimi neměnil. Mají možná o kousek větší motivaci, ale to je a druhou stranu může trochu více svazovat. Vědí, že s námi u nich doma, kde moc neprohrávají, nezvítězili. Ví, že venku nejsou tak silní, jak doma a ví, že my sílu doma máme a také o něco hrajeme.

 
Jsme tedy favoritem utkání?

Jasného favorita tenhle zápas nemá a o to zábavnější může být.

 

Letos náš soupeř prohrál jen jeden zápas v lize, vloni prohrál čtyřikrát v řadě v BCL. Co se stalo s loňskou Zelenou Horou?

Oni ani před tím na tom nebyli extra špatně, nehráli špatné zápasy, hráli vyrovnaně. Doma byli silní. Ve druhé části je čekalo více domácích utkání. Evidentně je nakopla výměna trenéra a tří hráčů. Nejsou o hodně jiní, ale někdy stačí malá změna nebo taky těžká výhra jim dodá větší sebevědomí. Nebyl to tým, který by do té doby prohrával o třicet a pak najednou o třicet vyhrával.

 
Jak dlouho ti těkaly myšlenky na dnešní zápas?

V tom kolotoči to úplně nejde, ale nejde to pochopitelně ani zcela vytěsnit. Hlavně jsme to řešili před a po zápase v Oostende. Dívali jsme se na tabulku a kdo o co hraje, sledovali jsme Nanterre. Pak přišly dva taky důležité zápasy, především ten v Opavě a počínaje pondělkem jsme se k tomu začali vracet. Jak jsem říkal na začátku, my můžeme jít do zápasu v klidu, můžeme si ho užít, splnili jsme, co jsme chtěli.

 
V šatně se tedy byl a je klídek?

Možná, kdybychom byli v situaci Zelené Hory a řešili postup, asi by to bylo trošku nervóznější.

 
Má tým Zelené Hory nějakou charakteristiku?

U nich je možná ze všech týmů, proti kterým jsme hráli, patrná velká síla doma. My jsme je chytli v „dobré“ situaci, kdy se dali porazit. Je to tým trochu nám podobný, za ta léta, která jsme se potkávali, nikdo neměl výrazně navrch. Je to tým na podobné úrovni, a proto doufám, že budeme mít navrch jako v prvním zápase.

 

Hodně hráčů, které známe a proti kterým jsme už několikrát hráli jako Kelati, Zamojski, Hrycaniuk… Je to výhoda, že je známe?

Výhoda to na jednu stranu je, ale na druhou ne, protože oni zase znají nás. Je to jednoduší v přípravě na zápas.

 

Znáš někoho z nových hráčů?
Hernandeze znám ze Španělska, když působil v Manrese a Muriče z minulé sezony, když hrál za Banvit. Myslím, že oba hráči jsou pro tým posilami. Murić patřil k základním kamenům Banvitu a hráč, který má za sebou působení v ACB lize sbírá zkušenosti velice rychle. Nevím tedy v jaké formě je a co ho vedlo k přestupu do Polska. Jestli jsou tak velkými posilami, aby dokázali v Nymburce vyhrát, to uvidíme až večer.

 

Můžeme předpokládat zase začátek s vedením o deset a více bodů?

Nebylo by to špatné (úsměv). Ukazuje se ale, jako třeba v Oostende, že ani tak výborný začátek není zárukou okamžitého úspěchu. Málokdy se s takovými týmy podaří, že se uteče na dvacet a ono to do konce zápasu o dvacet vydrží. Týmy se většinou chytí a do zápasu vrátí… No, raději bych začal 20:4 než 4:20.

 

Přijede hodně polských fanoušků. Jsi v napětí z atmosféry, která nás může čekat v Nymburce?

Slyšel jsem, že se vypravují Karosy z Polska…. To je v pořádku. Já jsem za to rád. Ono to přidává na atmosféře a taky to vyhecuje naše fanoušky. Ti v rámci české ligy, i když s týmem přijde pár fanoušků, velkou motivaci nemají. Když tu bude dvě stě Poláků, nebudou se chtít nechat zahanbit. 
 
vloženo: 07.02.2018 13:11 / přečteno: 7774x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.