SMOLNÁ PROHRA S CSKA...

SMOLNÁ PROHRA S CSKA...

Nymburk měl na dosah druhý skalp ruského obra. CSKA ale v závěru zápasu ukázal svoji sílu a zkušenosti a nedopustil další překvapení. (DOPLNĚNO O NÁZORY TRENÉRA GINZBURGA)

Zápas s CSKA jsme začali bez zbytečného respektu a k vidění byla velmi vyrovnaná hra. V průběhu první části se CSKA opakovaně dostával do vedení, které bylo max. 5 bodů. Trojka Palyzi a koš Pavkoviče ale znamenaly výhru první části o 2 body.  

 

Hned v úvodu druhé čtvrtiny zvýšil náš náskok Drew Naymick. Ovšem ve 3. minutě za 3 body trefil Voronov a vyrovnal na 27:27. CSKA poté začala s těsnější obranou. Náš recept na ní byl ale Rado Rančík, který svými 8 body v řadě otočil stav utkání v náš prospěch a vedli jsme až o 6 bodů. Rusové ale začali opět stahovat a do druhého poločasu jsme si nesli mírný náskok, pouhé 2 body.

 

Druhý poločas zahájil Taylor trojkou, CSKA vyprodukovala mnoho ztrát, Benda a Palyza navyšovali naše vedení. V 6. minutě Rusové opět vytáhli agresivnější obranu a to naopak vedlo ke ztrátám Nymburka. Náš maximální 8 bodový náskok byl stažen a až díky Taylorovi a jeho bodům před koncem čtvrtiny jsme tuto část zakončili mírným vedením.

 

Do poslední části jsme vykročili skvěle. Body přidával Rado Rančík, Drew Naymick, Taylor předvedl několik skvělých obranných zákroků, které podtrhl trojkou. Jako bychom se v tu chvíli zalekli možné výhry nad favoritem a nechali jsem CSKA v čase 6:06 vyrovnat. Rusové se poté po dlouhé době dostali do vedení, chvíli jsme byli schopní se o něj přetahovat. Bohužel naše zbytečné ztráty a mnoho nepovedených pokusů za 3 body zkušený tým využil a závěr zápasu naprosto ovládl. Zápas, ve kterém jsme více jak polovinu času vedli, nakonec vyhrál CSKA poměrem 84:75.

 

Nejlepším střelcem našeho týmu byl Mike Taylor s 22 body, následován Rado Rančíkem (12 b.), Lukášem Palyzou (12 b.) a Petrem Bendou (10 b.). Nikdo další se výrazněji bodově nezapsal. Za domácí odehrál skvělý zápas Krstič a Khrypa, oba si připsali double-double. 

 

Na průběh zápasu jsme se zeptali trenéra Ronena Ginzburga:

 

Vedli jsme více jak půlku zápasu, do 4. minuty poslední čtvrtiny jsme byli stále ve vedení. Co nakonec zápas rozhodlo?

Na konci zápasu jsme udělali několik chyb, možná z únavy. Neproměnili jsme hodně tříbodových pokusů a CSKA nakonec otočila jedním doskokem a ziskem míče do protiútoku.

 

CSKA přesto udělal během zápasu hodně chyb. Překvapilo Vás to?

Jejich chyby nakonec nebyly vidět tak moc jako naše, protože právě naše v závěru rozhodly zápas. Proti takovému týmu nelze chybovat tolikrát za sebou, protože oni moc dobře vědí, jak to potrestat.

 

V zápasových statistikách byl hlavní rozdíl v doskocích. CSKA jich měl 43, Nymburk 21. Mohl i tento fakt rozhodovat?

Rozdíl je to velký. Oni mají obrovské hráče, kteří si umí výborně vytvářet prostor. To ale zápas nerozhodlo. Nicméně jsme odehráli skvělý zápas. Myslím, že to byl náš nelepší zápas letošní sezóny a jsem s výkonem týmu spokojený.

 
Podrobnější komentář najdete zde, fotografie jsou ve fotogalerii.
 
vloženo: 11.11.2012 12:41 / aktualizováno: 11.11.2012 20:36 / přečteno: 9221x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.