ZNOVU NA SIBIŘ.  A TAKÉ CSKA

ZNOVU NA SIBIŘ. A TAKÉ CSKA

Estonský Kalev Tallinn, litevské Neptunas Klaipeda a Dzukia Alytus ruští Krasny Oktyabr, Lokomotiv Kubáň Krasnodar, CSKA Moskva, Nižnyj Novgorod, Zenit Petrohrad a Jenisej Krasnojarsk. To jsou týmy, které Nymburku přisoudil nedělní moskevský los pro příští ročník VTB ligy. Jedno místo ještě zbývá pro budoucího držitele divoké karty.

Los zařídil, že i ve své čtvrté účasti v soutěži pojede Nymburk na Sibiř do neoblíbeného Krasnojarsku. Atraktivitu skupiny A však zajišťují hned tři euroligoví soupeři. Těmi jsou Klaipeda, CSKA a Nižnyj Novgorod. Kubáň hrála Euroligu naposledy loni, letos ji čeká Eurocup. Jednu ze dvou těchto soutěží si v nadcházející sezoně zahraje i Nymburk. To znamená, že téměř polovina týmů skupiny A je ze dvou nejvyšší pater evropských pohárových soutěží. To mluví za vše stejně jako fakt, že Nymburk má ve skupině oba finalisty z poslední sezony.


Nymburk zároveň dostal do skupiny minimálně jednoho, možná ale spíš dva nováčky soutěže. Dzukia je jedním ze tří nových litevských týmů ve VTB lize. Je však pravděpodobné, že i divoká karta bude udělena týmu, který zatím ještě tuto soutěž neokusil.


Ve druhé skupině se utkají litevští nováčci Lietkabelis Panevežys, Nevežis Kédainiai, nováčci z Ruska a Finska Aftodor Saratov a Helsinki Bizons, kazašská Astana, litevský Lietuvos Rytas, lotyšský tým VEF Riga, běloruský Tsmoki Minsk a dále ruské týmy UNICS Kazaň, Krasniye Kryliya Samara a Chimki Moskva.


Zatím pět, později nejspíš šest nováčků rozšířilo i přes úbytek některých týmů z minulé sezony VTB ligu o dvě místa na 22 míst. Poslední celek z každé skupiny po základní části VTB ligu na další sezonu 2015/2015 opustí.


„Nikdy si nemůžeme vybírat, koho nám los přiřkne. Musíme se na to podívat z toho pohledu, že se jedná o atraktivní skupinu. Při troše štěstí se dá říct, že bychom v ní mohli i sportovně uspět a dostat se do play off. Jsme rádi za to, že se nám do skupiny dostaly takové týmy jako CSKA Moskva nebo Nižnyj Novgorod, což jsou finalisté posledního ročníku. Máme tam ale znovu Krasnojarsk, který je náročný z hlediska cestování stejně i jako soupeř. Dá se říct, že skupina je taková všehochuť, zajímavý mix,“ řekl po losu zástupce Nymburka v Moskvě Ondřej Šimeček.


„CSKA je samozřejmě nejatraktivnější jméno naší skupiny. Je to tým, který má každý rok ambice vyhrát Euroligu, pravidelně vyhrává VTB ligu. Pak jsou tam další velice kvalitní týmy. Co se týče nováčků, tak je ještě brzo cokoliv hodnotit. To lze říct i o ostatních týmech, protože soupisky se ještě tvoří,“ uvedl Jiří Zídek, který osobně losování na lodi River Palace zahájil.


„Vzhledem k tomu, že vedení ligy v neděli přijalo, že dva poslední týmy z ligy vypadnou, bude tu velký tlak. To znamená, že musíme seriózně útočit na play off a dostat se tam. Ambice na to máme a věřím tomu, že se dají dohromady i další podmínky a povede se nám to,“ věří Jiří, že Nymburk ve své čtvrté sezoně ve VTB lize konečně prolomí brány vyřazovací fáze.

 
vloženo: 20.07.2014 16:01 / aktualizováno: 20.07.2014 17:07 / přečteno: 7905x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.