NYMBURK DNES POZNÁ SOUPEŘE

NYMBURK DNES POZNÁ SOUPEŘE

Už dnes odpoledne se hráči Nymburka dozví své soupeře pro základní skupinu dalšího ročníku VTB ligy. Před slavnostním ceremoniálem v Moskvě mají v jednom jasno, rádi by se vyhnuli těm nejdelším možným cestám, které pohled do osudí nabízí.

Nymburk měl všechny tři roky, co VTB ligu hrál, „štěstí“ na sibiřský Krasnojarsk. 6000 km vzdálená destinace a sedmihodinový časový posun v nich většinou vyvolává mírnou paniku. A to ještě letos hrozí, že divokou kartu pro účast v soutěži dostane Vladivostok na pobřeží Tichého oceánu.


„Přeci jenom cesta do Krasnojarsku, kde je sedm hodin časový rozdíl, je docela extrémní. A letět tam kvůli jednomu zápasu je celkem náročné,“ uvedl před nedělním losem Jiří Welsch. Však také kromě sezony 2011/2012, kdy Jenisej ještě neměl tak konkurenceschopný tým, Nymburk na Sibiři pokaždé prohrál. Naposledy o jeden bod, což nakonec dost ovlivnilo postupové počty pro play off.


Neoblíbeným soupeřem je také poslední finalista z Nižného Novgorodu. „Tam nám zápasy vždycky hrubě nevyšly. Dostali jsme od nich strašnou nálož. Navíc v jejich hale je strašná zima. Palubovka je přímo na ledě hokejové haly pro KHL,“ řekl křídelník Vojta Hruban.


Nedělním losem zahájí VTB liga oficiálně už svůj šestý ročník. Slavnostní ceremoniál proběhne v luxusním prostředí říční lodi River Palace a vedení soutěže si pokaždé dává záležet, aby měl los náležitý lesk. I letos se ho zúčastní první Čech v NBA Jiří Zídek. Primárně nikoli v roli poradce Nymburka, ale jako oficiální představitel VTB ligy, který má na starosti kontakty s Euroligou.


„Losování je určitý bod, který je důležitý pro VTB ligu ať už mediálně, nebo jako začátek nové sezony, další kapitoly. Nesnažíme se o okázalost, ale mělo by to mít určitou úroveň a důstojnost,“ řekl před nedělním ceremoniálem Jiří Zídek, který promluvil i o ambicích Nymburka, v jehož dresu ukončil svou bohatou kariéru a stále pro něj pracuje.


„Asi moc nemá cenu moc se zabírat soupeři. Měli bychom se soustředit sami na sebe. S týmy z ruské špičky se těžko měří, protože jsou to celky, které mají nejvyšší ambice a těžko se na ně připravuje. Bude záležet hlavně na tom, jak budeme hrát my,“ uvedl Jiří.


Na fanoušky myslí zástupce vedení Nymburka Ondřej Šimeček, který na los rovněž dorazil. „Přál bych si nejatraktivnější možné soupeře, aby diváci u nás mohli přijít na skvělý basketbal. Nemá smysl jmenovat konkrétní jména, protože všichni vědí, koho máme na mysli,“ řekl Ondřej po příletu do Moskvy. Ale pak přeci jen dodal: „Přáli bychom si samozřejmě CSKA Moskva, Kazaň nebo Chimki Moskva. Tedy týmy, které mají ty největší ambice a nejatraktivnější hráče.“


Moskevský los začíná v 13.00. Soupeři Nymburka ve VTB lize pro sezonu 2014/2014 by měli být známí zhruba o hodinu později. Titul obhajuje moskevské CSKA. Vítěz příštího ročníku obdrží na prize money částku 350 tisíc eur.

 
vloženo: 20.07.2014 06:00 / přečteno: 7645x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.