PRO PLAY OFF UDĚLÁME MAXIMUM

PRO PLAY OFF UDĚLÁME MAXIMUM

Bezprostředně po losu základních skupin příštího ročníku VTB United League v Moskvě jsme se zeptali nymburského zástupce Ondřeje Šimečka, co si myslí o soupeřích a o ambicích Nymburka v jeho čtvrté sezoně v této náročné soutěži.

Jak jste spokojený se soupeři, které vám los VTB ligy právě určil?

Nikdy si nemůžeme vybírat, koho nám los přiřkne. Musíme se na to podívat z toho pohledu, že se jedná o atraktivní skupinu. Při troše štěstí se dá říct, že bychom v ní mohli i sportovně uspět a dostat se do play off. Jsme rádi za to, že se nám do skupiny dostaly takové týmy jako CSKA Moskva nebo Nižnyj Novgorod, což jsou finalisté posledního ročníku. Máme tam ale znovu Krasnojarsk, který je náročný z hlediska cestování stejně i jako soupeř. Dá se říct, že skupina je taková všehochuť, zajímavý mix.


Když vylosovali Nymburk jako 16. v pořadí a chystali se mu přidělit skupinu, byla už většina týmů rozdělených do skupin. Kterou jste si v tu chvíli přál víc?

Ve chvíli, kdy se losoval náš tým, tak jsem hodně přemýšlel. Cítil jsem se, jako když se člověk rozhoduje mezi dvěma ženami. Ani jedna mu nepřipadá úplně ideální, ale na oboje se těší. Z mého pohledu to nakonec dopadlo o něco lépe nalosováním do áčka právě z důvodu atraktivity té skupiny.


Koho kromě CSKA a Nižného Novgorodu považujete za nejtěžšího soupeře?

CSKA a Nižnyj Novgorod jsou poslední dva finalisté a budou nepochybně favority, ale nesmíme zapomínat na takové týmy, jako je Lokomotiv Kubáň, pravidelný účastník Euroligy s velmi silným finančním zázemím. V poslední sezoně se začal poměrně vysoko etablovat i Jenisej Krasnojarsk, který začal podepisovat velmi zajímavé hráče. Má za sebou poměrně stabilní finanční zázemí. Co se týče litevských klubu, jako je třeba Dzukia, tak to je pro všechny zatím velká neznámá. Klaipeda je jasná, to je účastník příštího ročníku Euroligy, takže se nebude jednat o nic snadného. Tallinn je dlouholetý estonský mistr a tým, který předvádí výborné výkony v pohárech. Krasny Oktyabr Volgograd zase klade velký důraz na budoucnost a svůj tým buduje postupně. Rovněž disponuje stabilním finančním zajištěním, takže co se týče kádru, očekávám, že bude nabitý. Máme tam Zenit Petrohrad, což je tým, který hrál ještě loni jako Triumf Lyubertsy, ale po vypadnutí Spartaku Petrohrad, kvůli finančním problémům, se přestěhoval právě do Petrohradu pod hlavičku Zenitu. To je v tuto chvíli také neznámá, ale předpokládáme, že to bude spíš silný klub. A co se týče divoké karty, tak na ní si ještě pár týdnů počkáme, nicméně v kuloárech se mluví o polské Wroclawi.


Co říkáte na to, že ve skupině jsou hned tři euroligové týmy a další, co se chystají na Eurocup nebo EuroChallenge?

Zaručuje to samozřejmě velkou atraktivitu. Polovina týmů naší skupiny bude hrát evropské poháry, z toho hned tři ten nejvyšší. Je to pro nás obrovská sportovní výzva v této konkurenci uspět. Pomalu už se, co se VTB ligy týče, můžeme považovat za zkušenější tým. Víme, jak je tato soutěž náročná a jaká má specifika. Jediné co nevíme je, jaké to je hrát v ní play off. To bychom v příštím ročníku rádi zjistili. Víme, že znovu nebude jednoduché se tam dostat. Uděláme pro to ale maximum.
 
vloženo: 22.07.2014 16:35 / přečteno: 8239x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.