ŘÍJEN JE V LISTOPADU

ŘÍJEN JE V LISTOPADU

V neděli 16.listopadu ještě před západem slunce (v 16:00 hod) začíná ve Sportovním centru Nymburk další zápas VTB ligy. Premiérově se nymburští Lvi utkají s týmem Rudý Říjen Volgograd, který za sebou nemá ani dlouhou existenci. Založen byl teprve před dvěma roky.  

Basketbal ve Volgogradské oblasti dlouho živořil a až do minulé sezony žádný klub z blízkého okolí nehrál nejvyšší ruskou soutěž. Změnil to až současný prezident klubu Dmitrij Gerasimenko (*1978), který byl v roce 2012 výkonným ředitelem místního metalurgického závodu Rudý říjen. Dmitrij se stal nejen zakladatelem a člověkem, který sehnal pro klub peníze a byl (a je) také hráčem nově vzniklého klubu. Tým v sezoně 2012/13 skončil v ruské Superlize (2. nejvyšší soutěž) na 11.místě. Pro další sezonu však získal klub divokou kartu VTB ligy a posunul se tím mezi nejlepší ruské kluby.

 

Jak tým z dolní části druhé ligy získá vstupenku do VTB ligy?

Vedení klubu dokladovalo splnění všech podmínek pro start ve VTB lize. Garance poskytla Alfa-Banka, která pomůže klubu naplnit rozpočet ve výši 320 miliónů rublů (v přepočtu na české koruny je to necelých 200 miliónů). Dále byly předloženy záruky regionální správy o vytvoření basketbalové infrastruktury a také byla dána záruky televize „RTR – Volgograd“, že všechny domácí zápasy budou vysílány.

 

Ve VTB lize si nováček nevedl špatně. Hned ve svém prvním zápase zvítězil na palubovce Minsku. Nakonec v průběhu sezony nastřádal 8 vítězství, což stačilo ve skupině B na 6.místo a tedy účast v play-off. V prvním kole však Rudý Říjen nestačil na Lokomotiv a po prohře 0:2 na zápasy pouť VTB ligou zakončil.

 

Do evropských pohárů tým z Volgogradu zasáhl až letos a hned po poháru Eurocup. V rozhovoru pro místní sportovní deník, nastínil prezident klubu pan Gerasimenko, že plány Volgogradu na novou sezonu jsou vyšší než v minulém roce. „V Eurocupu budeme chtít postoupit do další fáze LAST 32 a ve VTB lize nejméně do čtvrtfinále, tedy o stupínek výše,“ nechal se slyšet prezident. Ve svém prohlášení vycházel z toho, že boj o čtvrté až šesté místo bude velice napínavý, počítal však se zápasy s litevskými týmy.



 
vloženo: 15.11.2014 17:42 / přečteno: 9440x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.