BYLA TO TROCHU HALUZ

BYLA TO TROCHU HALUZ

Tak hodnotí svůj koš s klaksonem konce třetí desetiminutovky Vojta Hruban. I přes prohru nejsou hodnocení nymburských hráčů ani trenéra Kemzury negativní. Ve svém hodnocení všichni našli spoustu pozitivních věcí, ale i chyby, které pramenily často z kvality hry silného soupeře. 

Kestutis Kemzura – trenér Nymburka

Kestutis Kemzura

Když hrajete proti klubu jako je CSKA, je to zážitek. Myslím, že dnes jsme se představili v dobrém světle. Zpočátku jsme byli velmi opatrní, báli se hrát tvrdě. Ale pak jsme se dokázali vrátit zpět do hry, dohnat soupeře. Míxovali jsme obranu a zóna opět fungovala dobře. Ve třetí čtvrtině jsme byli schopni minimalizovat body soupeře z vymezeného území. Na perimetru jsme se snažili bránit, ale CSKA nakonec proměnil některé klíčové střely. V prvních 5 minutách čtvrté čtvrtiny jsme se ještě drželi, ale pak rozhodly střely Sonnyho Weemse.

 

Dimitris Itoudis - trenér CSKA

Dimitris Itoudis

Opět jsme vyhráli venku, blahopřeji celému týmu. Měli jsme dobrý start, kontrolovali hru na obou polovinách, ale ve třetí čtvrtině se Nymburk vrátil do hry. Ve čtvrté desetiminutovce jsme dokázali vyřešit naše problémy, někteří hráči hráli dobře v klíčových momentech v obraně i útoku. Jsem rád za úspěch, a to navzdory únavě na konci dlouhého výjezdu.

 

Vojta Hruban – hráč Nymburka

Vojtěch Hruban

V zápase jsme splnili, co jsme chtěli. Cílem nebylo vyhrát, i když bychom to samozřejmě neodmítli (úsměv). Chtěli jsme odejít po utkání se zvednutou hlavou a s dobrým pocitem jít do úterního zápasu o všechno. K poražení takového týmu jako je CSKA a v plném složení, je třeba mít i trochu štěstí. To jsme neměli, dostali jsme 15 trojek. Jejich akce, které tomu předcházely, však byla krásná škola basketbalu – dva nájezdy, dva výhozy, extra pass a volná střela. My jsme si takovou střelu za celý zápas nedokázali vypracovat.

 

Jak tě nabila energií poslední střela třetí čtvrtiny?

Byla to trochu haluz, ale jsem spokojený. Připraveným, štěstí přeje a já připravený byl (smích).

 

Čeho v zápase nejvíce lituješ?

Byla velká škoda, že jsme se nedokázali jít bodově před ně. Při rozdílu tři nebo i jeden bod jsme dokázali jejich útočnou akci ubránit, ale bohužel jsme nedali koš na druhé straně.

 

Na doskoku se hosté dokázali prosadit, i když pod košem operoval často jen jeden hráč, který mnohokrát vyloženě nedoskočil, ale jen pinknul na obvod, kde už číhali jeho spoluhráči.

Oni na to mají výšku a typy hráčů, ať už je to Hines, Kaun nebo Voroncevič. Jsou obrovští , skvělí atleti, kteří se dokáží v tlačenici prosadit. Z křídel jsme se snažili vypomáhat na doskoku, tím jsme ale odkryli perimetr. Jakmile to podkošový hráč jen trochu pinknul, šlo to přes nás k volným rozehrávačům.

 

Nevyšel nám zcela úvod zápasu. Čím to bylo?

Možná jsme začali se zbytečným respektem, měli jsme pár hloupých ztrát a dali jsme hostům možnost bodově odskočit.  Možná to bylo nakonec dobře, že se nám začátek tolik nepovedl. My jsme se zlepšovali, zatímco oni se s vědomím pohodlného vedení trochu uspokojili. Když jsme se pak přiblížili a oni chtěli náš atak odrazit, chvíli se museli dostávat do tempa. Škoda, že se do zápasu vrátili dříve, než jsme stačili vyrovnat. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdybychom vedli třeba o pět, šest bodů v polovině poslední čtvrtiny…

 
Petr Benda – hráč Nymburka
Petr Benda v zápase proti CSKA

První poločas nebyl podle našich představ, těžko jsme se dostávali do zakončení. Postupem času jsme se zlepšovali, ale do konce prvního poločasu to stále nebylo ideální. Škoda, že měl soupeř v prvním poločase trojky kolem šedesáti procent. Třetí čtvrtina nám vyšla výborně. Hosté nedali několik otevřených střel, my jsme je výborným útokem úspěšně stíhali a dostali jsme se na dostřel jednoho bodu. Škoda, že jsme nevyrovnali. Čtyři obdržené trojky za sebou nám odebraly naději na vítězství v zápase. Tyhle akce měli výborně zvládnuté. Najížděli do podkošového prostoru, pak přišlo vyhození na perimetr a po jedné, dvou přihrávkách měli úplně otevřenou střelu a proměňovali ji.


Myslím, že musíte být spokojeni s tím, že jste donutili soupeře, aby hrál v nejlepší sestavě až do úplného konce.

Jsme rádi, ale kdybychom vyhráli … S každým soupeřem se dá hrát, ať už se soupeřem s nejvyšším evropským ratingem nebo s těmi úplně vespod.


Je skoro nepochopitelné, že dokážeme hrát vyrovnanou partii s CSKA a prohrát třeba s Tallinem.

A to je právě ta skutečnost, která odlišuje TOP týmy od těch ostatních. Ty nejlepší mají vyrovnanou výkonnost, naopak ty týmy, které nehrají na té nejvyšší úrovni, si svou výkonnost neudrží v sezoně na stejně vysoké úrovni.

 

Tomáš Pomikálek – hráč Nymburka

Tomáš Pomikálek v zápase proti CSKA

Byl to trochu jiný zápas, když člověk necítí žádný velký tlak. My jsme dneska mohli překvapit, nikdo, kdo šel na zápas, asi neočekával naši výhru. Myslím, že si utkání užili všichni hráči i diváci v hledišti.


Co se stalo na začátku zápasu?

Úvod utkání byl trochu vlažný, pravdou je, že oni v útoku trefili skoro všechno. V poločase měli skoro šedesátiprocentní úspěšnost trojek a nebylo jich málo. Proti tomu se špatně hraje.


Podobně to bylo i na konci utkání...

Ve třetí čtvrtině si vybrali slabší chvilku, kdy nedávali, ale v poslední se zase rozstříleli, především Sonny Weems. Ne nadarmo je jedním z nejlepších střelců Euroligy.

 

Je vůbec v lidských silách stihnou jejich rychlé přihrávky po perimetru a průniku pod koš?

Asi by se to mělo stihnout, ale CSKA je jeden z nejlepších týmů v Evropě. Ty kvality prostě někde musí být vidět.

 

Jak moc jste věřili při jednobodové ztrátě, že bychom mohli jít do vedení?

Musíš věřit… Pravdou je, že nám se v závěru párkrát vykroutil míč z obroučky, kdežto oni přidávali koš za košem.

 

Hrál jsi více než 20 minut, dal jsi 8 bodů. Čekal jsi tak výrazný zápis do historie utkání?

To jsem rozhodně nečekal (smích) a jsem za to pochopitelně hodně rád.

 

Jiří Welsch – hráč Nymburka

Jiří Welsch v zápase proti CSKA

Neměli jsme moc dobrý úvod zápasu. Nechávali jsme jim hodně volných střel, které proměňovali. Ještě do poločasu jsme se docela zlepšili a třetí čtvrtina byla z naší strany výborná. V závěru jsme mohli pokukovat po vítězství. Jenže udělat ten poslední krok a přehoupnout se do vedení je vždycky to nejtěžší. V závěru se projevila jejich kvalita.


Necítili jste na začátku větší respekt k soupeři, než bylo třeba?

Možná v některých rozhodnutích, v některých herních situacích… V prvním poločase výkon obou týmů ovlivňovala jejich výborná střelba. Proti kompletnímu a tak silnému týmu je třeba zariskovat. My jsme se dnes zaměřili na obranu vymezeného území a nechat je střílet zvenku. Ovšem oni toho využili.


Akce, které předcházely trojkové palbě, byly z jejich strany velice dobře provedené. Jak těžko se proti tomu hraje?

CSKA provádělo své útočné akce po celý zápas precizně. Najížděli pod koš, napichovali obranu a vyhazovali zpět na perimetr a stříleli. Pohyb míče mají opravdu výborný a je těžké proti tomu rotovat.

 

Přineslo by nám vítězství zkopírování takového výkonu v úterý v klíčovém zápase proti Seville?

My jsme hráli dobrý zápas už v Římě… Máme teď sérii porážek, kterou potřebujeme v úterý prolomit. Naše hra má v současnosti vzestupnou tendenci a všichni doufáme, že proti Seville se k tomu přidá ještě výhra. 

 
vloženo: 15.12.2014 10:25 / přečteno: 9465x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.