ZÁVĚREČNÝ NÁPOR PŘIŠEL POZDĚ

ZÁVĚREČNÝ NÁPOR PŘIŠEL POZDĚ

Basketbalisté Nymburka utrpěli ve VTB lize sedmou porážku v řadě. Na vlastní palubovce nedokázali zdolat lotyšský tým VEF Riga. Zápas jim utekl hlavně ve druhé čtvrtině, kterou prohráli o 15 bodů. Závěrečný nápor už přišel pozdě.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Rigy, ale Nymburk si začátek nenechal utéct a rychle osekal rodící se náskok na minimum. V útoku hrál týmově a z přibývajícím časem i více utěsnil podkošový prostor. Na perimetru ale nechal rozstřílet se Timmu s Robinsonem, což se později ukázalo jako velký problém. Zatím z toho byly za první čtvrtinu tři trojky. Bodové příspěvky této trojice vyvažoval Tre Simmons, hlavně zásluhou jeho 11 bodů vedl Nymburk o po první části 22:21.


Bohužel čím více se Simmonsovi dařilo, tím méně hrál Nymburk týmově. Tre nepůjčoval míč, navíc ani jedna z jeho šesti střel ve druhé čtvrtině nebyla úspěšná. Týmová hra se vytratila a to se přeneslo i do obrany.


V ní se Nymburku nadále nedařilo zastavit tříbodovou palbu Rigy, hlavně proto, že nechával na perimetru volné obávané snipery soupeře. Timma a Robinson měli do poločasu na kontě dohromady sedm trojek (5/4 a 4/3). Oba těžili z týmové hry svého týmu. O způsobu hry obou týmů hodně vypovídala poločasová statistika asistencí 19:5 ve prospěch Rigy. Nymburk prohrával po 20 minutách 37:51.


Po přestávce nastoupil domácí tým s odhodláním s výsledkem něco udělat. Přidal na agresivitě, což bylo nejvíce vidět na Chrisu Burnsovi (9 bodů ve třetí čtvrtině). V obraně začal více využívat fauly (Riga házela za první poločas jen dva trestné hody. Více než na devět bodů ale ztrátu nestáhl. Hosté pokračovali v tříbodové palbě a Nymburk opět polevil. Během krátké chvíle odskočila Riga na 18 bodů a tato pasáž se nakonec ukázala jako rozhodující.


Do konce čtvrtiny to bylo o patnáct a domácí tým v poslední desetiminutovce zase ožil. V poslední čtvrtině více než zdvojnásobil dosavadní počet asistencí, byl agresivnější, neustále se pokoušel o rychlé protiútoky. Náskok Rigy se tenčil. Znovu se rozstřílel Tre Simmons, body přidával také Vojta Hruban, energií sršel Darius Washington.


Ten ale svůj tým přibrzdil technickou chybou za protesty, i když je pravda, že jeho faul na Robinsona byl hodně přísný. Přes veškerou snahu se Nymburku nepodařilo snížit na méně než pětibodový rozdíl 25 vteřin před koncem. Ten už si Riga pohlídala a postoupila na poslední osmou příčku zajišťující postup do play off. Ten se naopak Nymburku ještě více vzdálil.


Kestutis Kemzura:

Nedokázali jsme soupeře zastavit v obraně. A především jsme měli hroznou druhou čtvrtinu, kdy jsme pustili Rigu do vedení. Nebyli jsme schopní skórovat, zatímco soupeř nám dal 30 bodů. V zápase jsme nedokázali ubránit jejich lídry. Timma s Robinsonem nám dali dohromady skoro 60 bodů, což je více než polovina bodů celého týmu. V druhém poločase jsme dali do hry hodně energie. Ukázali jsme, že máme sílu na to vrátit se zpátky do zápasu. Jenže v klíčových chvílích jsme ztráceli míče. Riga dnes hrála lépe a výhru si zasloužila.


Statistiky zápasu najdete ZDE.
 
vloženo: 25.01.2015 19:41 / přečteno: 8221x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.